TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Fitbit Ace 3

Gode vaner starter tidlig

At det er en utfordring å få barn til å bevege seg, er vel ingen hemmelighet. Aktivitetsarmbåndet Ace 3 fra Fitbit kan bli foreldrenes beste hjelp!

forfatter
Publisert 28.05.21 - 13:30
Karakter
Fitbit Ace 3
L&B mener
Tydelig display med animerte figurer som utvikles jo mer barnet beveger seg, lokker til aktivitet.
Ganske stor til å sitte på en barnearm, og funksjonen med påminnelse om å gå og legge seg fungerte ikke helt som vi hadde tenkt oss. Laderen oppleves som plastaktig og ikke helt gjennomtenkt.
Spesifikasjoner
 • Bildeskjermsteknikk: OLED (AMOLED) svart/hvit
 • Trådløs kommunikasjon: Bluetooth
 • Mål: 3,7 x 1,7 x 1,3 cm
 • Vekt: 20 g
 • Kompatibel med både Android & iPhone
 • Vannmotstand: (klassifisering) 5 ATM (50 m)
 • Batteritid: opptil 8 dager
 • Web: fitbit.com

Nå vil jeg virkelig ikke mane til kropps- eller treningshets for barn eller unge personer, men våre kropper er tross alt skapt for bevegelse, og det, sammen med god søvn og sunn kost, har vi alle godt av. En ekstra motivasjon til mer bevegelse kan være en helt egen aktivitetsmåler til barnet. Og tenk på at barn ikke gjør som du sier – de gjør som du gjør! Med det sagt, vil du at barnet ditt skal bevege seg mer, er det også på tide for deg å løfte baken fra sofaen og slippe fjernkontrollen.

Fitbit sier at deres Ace 3 passer for barn fra seks år og oppover. Fargekombinasjonen på prøveeksemplaret er Cosmic Blue & Astra Green – en riktig liten gledesspreder hvor både det lett avrundede skallet som fungerer som beskyttelse for selve klokken, og armbåndet, er mykt og godt. Spontant oppleves klokkedelen litt stor og klumpete til å passe på armen til et barn da den bygger en del i høyden, men den er overraskende lett.

Fitbit Ace 3
Spontant oppleves klokkedelen litt stor og klumpete til å passe på armen til et barn da den bygger en del i høyden, men den er overraskende lett. (Foto: Fitbit)

Om du ikke allerede er en Fitbit-bruker, laster du lett ned appen og oppretter en konto. Det er du som voksen som eier kontoen og dermed sitter på kodeordet. Når du har opprettet kontoen, lager du et familiekontor der du legger inn informasjon om barnet som kommer til å bruke Ace 3. Det mest kompliserte her var å finne et unikt brukernavn for barnet som ingen andre har. Men blir det ikke vanskeligere, skal jeg ikke klage.

Hva som skjer deretter, er avhengig av hvor gammel barnet er og/eller hvordan dere som foreldre stiller dere til teknikk og barn. Har barnet en egen mobil eller et nettbrett, kan du gi barnet tilgang til sin «barnekonto» ved å laste ned appen på barnets mobil/nettbrett. Slik kan barnet selv følge for eksempel søvnmønsteret sitt, og se hvor mye det har beveget seg i løpet av uken som har gått. Her vises også medaljer og trofeer som man tildeles når man har beveget seg tilstrekkelig eller klart oppsatte mål eller utfordringer – og hvem vil ikke ha en medalje? Man kan også invitere vennene om de også er Fitbit-brukere, og som forelder har du kontroll på alt via appen din. Så lenge du som forelder ikke oppgir ditt passord, vil ikke barnet kunne skifte bruker til foreldrekontoen.

Ved å plassere tommel og respektive pekefinger over åpningene på sidene kommer du til innstillingene for ikke å forstyrre (veldig fint for eksempel i skoletiden), søvnmodus (passer bra nattestid da man ikke vil bli forstyrret av lyset fra displayet) eller vannmodus som gjør at klokken tåler vann (perfekt når det er fare for vannkrig eller bading). (Foto: Åsa Warme Hallén)

Tilpass Fitbit Ace 3

For at dette skal bli så inspirerende som mulig for barnet ditt, er det naturligvis best om barnet får være delaktig i å tilpasse sitt eget aktivitetsarmbånd. Selv om det ikke er vanskelig, kan det ta litt tid. Det finnes for eksempel over 20 ulike display-utseender å velge mellom, alt fra å bare vise tid til små bamser, enhjørninger, raketter og blomster. Og alle som har hatt 6+ vet at man gjerne vil prøve alt som er mulig før beslutningen tas. Men hva gjør man ikke for å få de små til å være aktive?

Her kan du også legge inn når det er tenkt at barnet skal krype til sengs 30 minutter før sengetid, og tanken er at klokken skal gjøre barnet ditt oppmerksom på at det er på tide å gjøre seg klar for sengen. Dette fikk vi ikke riktig til i testen da det hele tiden var jeg som voksen som fikk beskjeden om sengetid, og ikke personen som bar klokken. Føltes ikke helt riktig …

En sta liten rakker

Naturligvis finnes det mange ulike innstillinger å velge mellom. Blant annet synes Ace 3 at barnet skal gå 250 skritt i timen, og føler også du at det er et bra forslag, kan du stille det inn slik at aktivitetsarmbåndet plinger på barnets oppmerksomhet 10 minutter før hver hele time, og foreslår å «bli matet» med de skrittene som eventuelt mangler for at målet skal nås. Min 21-åring, som har hjemmestudier på grunn av pandemien, prøvde Ace 3 en dag, da hun var litt nysgjerrig. Hun valgte etter mye fundering en animert figur i form av en liten blomst til sitt display, og rett før hver hele time tok hun en pause fra lesingen for «å mate blomsten» med bevegelse. Og for hver gang hun matet, utviklet den lille blomsten seg. Kul idé!

FItbit Ace 3
På begynnelsen av dagen ser du bare en liten blomsterpotte. (Foto: Åsa Warme Hallén)
Fitbit Ace 3
… men mot slutten av dagen er blomsten i full blomst takket være mye bevegelse. En positiv treningsutfordring selv for en 21-åring. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Batteritiden er virkelig bra, men før eller senere trenger den å lades, og har en dessuten valgt en animert figur på displayet, blir batteritiden noe kortere. Er man 6+, er man som kjent stor og kan veldig mye selv. Smidigst og med minst konflikter blir det trolig om barnet kan løse dette med ladingen på egen hånd, men selve laderen kunne i ærlighetens navn trengt litt mer ettertanke. Å feste aktivitetsarmbåndet til laderen er ikke så vanskelig, men å løsne den er mer komplisert. Den er utformet på en måte som gjør at man selv som voksen, gjerne drar i ledningen som sitter fast på midten av laderen. Kan ikke tenke meg at det er meningen eller at det er spesielt holdbart i lengden.

Laddare Fitbit Ace 3
Som opplagt for å dra i ledningen for å koble fra laderen … ikke en helt vellykket løsning. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusjon

Fitbit Ace 3 er et aktivitetsarmbånd om skaper bevissthet og lokker til bevegelse på en lekefull måte. Displayet er tydelig, og utseendet kan varieres på mange ulike måter. Jeg mistenker nok at en jente eller gutt i de yngre tenårene ville velge å ha en noe mer avansert klokke med flere funksjoner, men personen som akkurat har fylt 6+ vil helt sikkert juble av glede, og helt sikkert hoppe og danse nonstop!

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Åsa Hallen

(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend