TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!

TEST Arlo Essential Indoor Camera

Tryggheten er verdt de ekstra kronene

Arlo Essential Indoor Camera er et billig overvåkningskamera, som likevel har kontroll på et par viktige detaljer, ikke minst brukerens privatliv!

forfatter
Publisert 25.04.21 - 12:00
Karakter
Arlo Essential Indoor Camera
L&B mener
Enkelt oppsett, god lyd- og bildekvalitet og masser av smarte funksjoner, inkludert muligheten for å dele videoer med andre. God integrasjon med diverse Smart Home-økosystemer, og så har man tenkt på privatlivets fred.
Kun få funksjoner uten Arlo Smart Plan. Bevegelsessensor reagerer litt langsomt i mørke. Ingen integrasjon med Apple Homekit.
Spesifikasjoner
 • Type: overvåkningskamera
 • Trådløst: Wi-Fi 802.11ac/b/g/n 2,4 GHz
 • Fungerer med: Android, iOS, Amazon Alexa, IFTTT, Samsung SmartThings
 • Strøm: Micro USB
 • Mål og vekt: 11,32 x 5,2 x 4,9 cm / 427 g
 • Annet: 1080p Full HD video, 12x digital zoom, bevegelsessensor, 2-veis audio med ekko- og støyreduksjon, 130° diagonal synsvinkel, sirene, nattsyn
 • Web: https://www.arlo.com/eu/default.aspx
Veil. pris 1290Pr. 25.04.21 Produktside

Selskapet Arlo, som tidligere var en del av Netgear, er kjent for fremragende, men dyre overvåkningsløsninger som for eksempel Arlo Pro 3. Dette produktet kan f.eks. kjøpes som sett med fire kameraer samt hub for knappe 9000 kroner, men det er mildt sagt mer enn bare småpenger for de fleste.

Den Amazon-eide konkurrenten Ring har til gjengjeld overvåkningskameraer som Ring Indoor Cam på markedet, som kan det meste, til en brøkdel av prisen. Imidlertid er man nærmest tvunget til å tegne abonnement på en av Rings såkalte Protect Plans for å få fullt utbytte av sitt overvåkningskamera. Uten abonnement er kameraets funksjonalitet begrenset til et minimum.

Og den forretningsmodellen er åpenbart så attraktiv at Arlo har sagt til seg selv: “Det må vi også ha!”. Voila, inn på scenen kommer Arlo Essential Indoor Camera, som på vesentlige områder er en kopi av Rings budsjettkamera.

Arlo Essential Indoor Camera
Arlo Essential Indoor Camera har et automatisk objektivdeksel, såkalt Privacy Shield, så du lett kan lukke kameraet for full kontroll over privatlivets fred. (Foto: Arlo)

Alle funksjoner med Arlo Smart Plan

Som navnet antyder, er Essential Indoor Camera beregnet til innendørsbruk. Kameraet kobles til internettet direkte via Wi-Fi, og har dermed ikke bruk for en separat basestasjon som Arlos dyrere kameraer.

Essential Indoor Camera tar opp video i 1080p Full HD, og kommer med nattsyn så man bør få tydelige bilder og opptak av hva som skjer i hjemmet både dag og natt. Oppfatter kameraet en bevegelse, får brukeren et varsel direkte på mobiltelefonen. Da kan du velge å aktivere den innebygde alarmen eller å bruke kameraets mikrofon og høyttaler til å snakke med personen som har forstyrret husfreden.

Arlo_lyst Arlo_mørkt
<
>
Essential Indoor Camera leverer fremragende bildekvalitet, både natt og dag. Dog er kameraets bevegelsessensor litt for treg i dårlig belysning. (Foto: Peter Gotschalk)

Og akkurat som med Ring Indoor Cam er det stort sett omfanget av tilgjengelige funksjoner man savner hvis man ikke tegner abonnement. I dette tilfelle en såkalt Arlo Smart Plan som koster 20 kroner i måneden for et enkelt kamera (de første tre månedene er gratis).

Med en Smart Plan kan man lagre videoklipp av diverse hendelser i opptil 30 dager i skyen, slik at man kan gå tilbake i tid for å se hvilken hendelse som utløste en bestemt alarm.

 

Arlo Essential Indoor Camera kommer også med muligheten for å innstille aktivitetssoner, som er områder i kameraets synsfelt hvor det skal reageres på bevegelser, og kameraet kan skille mellom f.eks. personer og dyr, så alarmen ikke går hver gang hunden eller katten beveger seg rundt i stuen. Alt sammen er funksjoner som også bare virker hvis man tegner abonnement på Arlos Smart Plan.

Lett og praktisk

Kan man leve med at Arlo Essential Indoor Camera koster det samme som en enkelt spesialøl på butikken per måned, får man et godt produkt for pengene. Oppsettet krever bare at man slår på kameraet og laster ned Arlos app til mobilen, så går resten stort sett av seg selv. Kameraet kan stilles på et bord eller henges på veggen, og til sistnevnte formål følger det til og med både skruer og beslag med i esken.

Kameraet tar opp video i Full HD og har en diagonal synsvinkel på 130 grader. (Foto: Arlo)

Selve betjeningen er også enkel og liketil. Uansett om man innretter aktivitetssoner, velger om kameraet skal reagere både på lyd og bevegelse, eller om man vil videresende videoklipp fra online-biblioteket, er det like lett som å klø seg i nakken.

Nattmodusen fungerer også fint, og eneste kritikkpunkt må være at Essential Indoor Camera er litt tregere til å reagere på bevegelser og utløse alarmen hvis det er mørkt i lokalet.

 

En spesiell ros skal Essential Indoor Camera ha for det såkalte Privacy Shield, som ganske enkelt er en klaff som går ned foran kameralinsen hvis man deaktiverer kameraet via appen. Mikrofonen mutes også, så man kan være helt sikker på å være beskyttet mot hackere og annet godtfolk mens man er hjemme.

arlo_aktivitetszoner arlo_indstillinger
<
>
Arlo Essential Indoor Camera kommer med mulighet for å innstille aktivitetssoner, og det er også lett å stille inn det grunnleggende oppsettet av kameraet. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusjon

Arlo Essential Indoor Camera er ikke dyrt, men koster fortsatt nesten det dobbelte av f.eks. Ring Indoor Cam. Likevel skal du gå for Arlos kamera, hvis du spør oss. For det første har Arlo bedre kontroll på sikkerheten, noe førnevnte Privacy Shield er et godt eksempel på, og for det andre fungerer Essential Indoor Camera sammen med flere forskjellige Smart Home-økosystemer – inkludert Google Home og SamsungThings – der Rings produkter reelt kun tilbyr full integrasjon med Amazon Alexa.

Dessverre tilbyr hverken Ring Indoor Cam eller Arlo Essential Indoor Camera full integrasjon med Apple Homekit. Betjeningen av Essential Indoor Camera må altså skje via Arlos egen app hvis man har iPhone eller iPad hjemme.

Men kort og godt er Essential Indoor Camera enkelt å sette opp og leverer fremragende lyd- og bildekvalitet. Og fordi Arlo har tenkt på sikkerheten og brukernes privatliv, kan man også sette kameraet opp på soverommet. Den tryggheten er verdt et par hundre kroner ekstra, synes vi.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Black Week Tilbud 30%
Kun 64,16 pr mnd i 12 mnd
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Veldressert Hvordan klarer en robotstøvsuger seg midt blant flytteesker og pakkemateriale? Spiser den opp alt på sin vei, eller klarer den likevel å holde rent?
Ta kontrollen med Energy IQ Selv om termometeret ikke viser fullt så lave tall som det pleier å gjøre i november, er det nok ikke lenge til vinteren er over oss. Og med vinter og kulde følger høye strømkostnader.
Philips Hue på juletreet Signify har nettopp lansert Philips Hue Festavia, som er en smart lyslenke til juletreet.
Smart varmeovn sparer penger Den kalde årstiden betyr høyere strømforbruk, men med appstyring kan du selv ta kontrollen over strømregningen.
Snart vil Philips Hue kunne snakke med alle Smart Home-produkter Matter-standarden, som skal gjøre det enklere for Smart Home-produkter å fungere sammen, har nå blitt offisielt lansert. Og Matter er på vei til nesten alle Philips Hue-produkter, forteller produsenten.
Liten og lettplassert Å løse et godt innendørsklima trenger hverken være så vanskelig eller dyrt.
Følg Lyd & Bilde