Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Guide

De 10 beste TV-ene til OL

Trenger du ny TV til vinterlekene i Beijing? Her er våre beste anbefalinger.

Skrevet av / 01.02.22 - 10:00
De 10 beste TV-ene til OL

Vinter-OL i Beijing går snart av stabelen, og selv om omikron-smitten stikker kjepper i hjulene for noen utøvere, kan vi glede oss til to uker med vinteridrett på høyt nivå!

De olympiske leker er for mange synonymt med TV-kos fra morgen til kveld, og flere benytter anledningen til å handle seg en ny tittekasse. Det kan være alt fra en ny storskjerm i stua, til en ekstra TV på kjøkkenet eller kontoret – slik at du kan følge med på fremgangen i skisporet.

beijing 2022 ctaVinter-OL er en påkostet, direktesendt TV-seanse. Deler av lekene i Beijing filmes attpåtil i 8K-oppløsning, for å kunne kringkastes på offentlige storskjermer. Sendingene her hjemme vil nok ikke være fullt så skarpe, men vi kan likevel forvente oss bilder av god kvalitet. Dermed kan tiden være inne for å skaffe seg en ny TV!

Obs! Sendingene fra Beijing-OL går på TVNorge, men kan også sees direkte på strømmetjenesten Discovery+.

De beste TV-ene til vintersport

Så hva kjennetegner egentlig en god sports-TV? Vel, den må gjerne være stor nok, slik at hele sofagjengen kan få en fullgod opplevelse. Dersom du bare søker en sekundær TV til mindre rom, er ikke størrelsen like avgjørende.

Les også: Slik velger du riktig TV-størrelse

For å se vinterlekene i all sin prakt, er det viktig at TV-en har tilstrekkelig lysstyrke og kontrast, og ikke minst at lyset er jevnt fordelt – slik at du kan se TV når det er lyst, og likevel få med deg alle nyansene i det snøkledde landskapet. Av samme grunn bør skjermen heller ikke være for blank.

Glatte og jevne bevegelser er et annet viktig moment: Hurtige kamerapanoreringer kan forårsake rykk og napp i bildegjengivelsen, og de mer påkostede TV-ene har gjerne bedre videoprosessorer som kompenserer for dette.

Hva med lyden, da? Vel, om du vil høre kommentatorstemmene ordentlig, er det selvfølgelig en fordel med sterk og klar lyd. Og ikke minst hvis du vil ha fullt utbytte av åpningsseremonien. Men lyden er kanskje ikke like kritisk her, som den er til film og TV-serier med surround-lydspor. De fleste TV-er trenger uansett hjelp av en lydplanke for å få ordentlig sving på lydgjengivelsen.

Les også: Årets beste lydplanker 2021-2022

Anbefalte TV-er til OL

Lyd & Bilde tester mange TV-er gjennom året, men kun de beste havner på pallen. På listen under har vi samlet noen anbefalte modeller, i tre ulike prisklasser. Fellesnevneren er at de har scoret høyt i tester i løpet av året, og har egenskaper som gjør dem ekstra velegnet til sport.

Husk: En god TV er gull verdt når du vil ha fullt utbytte av vinterlekene. Så gjenstår det bare å ta frem kaffekanna, kakefatet og flagget, så er OL-oppsettet i boks. God fornøyelse, og måtte den beste utøveren vinne!

 

Til den prisbevisste OL-tilskueren:

TCL QLED850

Mye TV for pengene

Hvis du er ute etter en nøktern og prisgunstig TV, er TCL QLED850 et bra valg. Denne Android-TV-en er lett å bruke, leverer god lysstyrke og kontrast, og utmerker seg dessuten med flott lydgjengivelse. TV-en er tilgjengelig i skjermstørrelser fra 55-75”.

Les hele testen av TCL QLED850

Sony X90J

Sony Bravia X90J. (Foto: Sony)

Glimrende til sport og spill

Denne LCD-skjermen fra Sony har både glimrende bildebehandling og rikelig med kontrast og lysstyrke, som hjelper den til å levere flotte ytelser til både sport og annen underholdning. Den er også velegnet for gaming. Pluss for rask og brukervennlig Android-TV. Tilgjengelig i skjermstørrelser fra 50-75”.

Les hele testen av Sony X90J

Philips PUS8506

Philips PUS8506. (Foto: Philips)

Fargefylt bildeopplevelse

Glad i farger? Philips PUS8506 – også kjent som ”The One” – leverer en flott bildekvalitet med utmerket kontrast, og det fargesprakende Ambilight-lyset er definitivt med på å heve opplevelsen. Denne modellserien er også tilgjengelig i et bredt utvalg av skjermstørrelser, fra 43” og helt opp til 75”.

Les hele testen av Philips PUS8506

Når du er mer kresen på bildekvalitet:

Philips OLED806/856

OLED-TV med X-faktor

Hvis du vil ta steget opp på Philips-stigen er OLED856 midt i blinken. Kombinasjonen av OLED og Ambilight gir en svært engasjerende og kontrastrik bildeopplevelse – ikke minst til sport. Leveres i både 55”, 65” og 77”!

Les hele testen av Philips OLED856

Panasonic JZ1000

Glimrende allround-OLED

Panasonic JZ1000 har en flott og kontrastrik bildekvalitet som egner seg like bra til spill og filmtitting så vel som sport. Den er tilgjengelig i 48”, 55” og 65” versjon, og har hatt en prisgunstig utvikling den siste tiden.

Les hele testen av Panasonic JZ1000

 

Samsung QN85A

Masse lys og kontrast!

QN85A er Samsungs rimeligste 2021-modell med MiniLED-baklys. Med kraftig lysstyrke, glimrende kontrast og glatte bevegelser fungerer Samsung QN85A utmerket både til sport og annen underholdning. Leveres i et bredt utvalg av skjermstørrelser, fra 55 og helt opp til 85” på den største.

Les hele testen av Samsung QN85A

 

LG OLED C1

En favoritt – også til gaming

LG OLED C1 serverer sport og annen underholdning med en glimrende kontrast og dybdefølelse. Det bekmørke svartnivået gjør at den også egner seg utmerket for filmtitting på kveldstid.

Les hele testen av LG OLED C1

 

For deg som vil ta den helt ut:

LG QNED99

QNED99 er LGs flaggskipmodell blant LCD/MiniLED-TVer i 2021. (Foto: LG)

8K-TV med falkeblikk!

Hvis du vil ta steget opp til en fullblods 8K-TV, er LG QNED99 et av de bedre kjøpene vi vet om. Denne 8K-skjermen griper tak og trekker oss inn i handlingen!

Les hele testen av LG QNED99

 

 

Sony Bravia XR-A90J

Sony Bravia XR A90J. (Foto: Sony)

Råsterk OLED-TV

Denne TV-en har imponert oss med en bildekvalitet som er ganske enestående, selv til OLED å være. Toppmodellen fra Sony serverer nydelig og kontrastrik bildekvalitet med kanonsterk lysstyrke, pluss utmerket lyd fra de skjulte høyttalerne. Foruten 55” og 65” fås den også i 83” skjermstørrelse, som har hatt en gunstig prisutvikling i det siste. Anbefales til de ekstra kresne!

Les hele testen av Sony Bravia XR-A90J

 

Samsung QN900A

Samsung QN900A. (Foto: Samsung)

En visuell nytelse

Samsungs flaggskip-TV QN900A fikk i 2021-modellen en viktig oppgradering på bildefronten, i form av det presise og kontrastrike MiniLED-baklyset. Legg til muligheten for å se innhold med sylskarp 8K-oppløsning, og du har en TV som ser imponerende ut enten den er på- eller avslått. Den kommer i skjermstørrelser fra 65”, 75” og 85”, og er definitivt blant de lekreste storskjermene du kan kjøpe akkurat nå.

Les hele testen av Samsung QN900A

Les også Hvor stor bør TV-en være? Den definitive guiden til skjermstørrelsen.

 

 

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Black Week? Ikke kjøp ny TV før du har lest dette

Slik velger du riktig Samsung-TV

Ny TV? Du trenger 75 tommer (eller mer!)

Scroll to Top