Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Anmeldelse: The Unforgivable

Traurig lidelseshistorie

Sandra Bullock gjør sine hoser grønne for å sikre seg nok en Oscar-statuett.

Skrevet av / 26.12.21 - 00:01
The Unforgivable
Tor Aavatsmark

Det er dessverre ikke gull alt som glimrer – heller ikke fra strømmegiganten Netflix’ egenproduksjon.

I landlige strøk, i utkanten av millionbyen Seattle, gikk en politiaksjon fullstendig til helvete for 20 år siden.

Familiefaren hadde begått selvmord og den lokale sheriffen kom, med store og godt bevæpnede styrker, for å kaste ut de to Slater-døtrene, Ruth (Sandra Bullock) og Emily (Emma Nelson). Hendelsen eskalerte, sheriffen ble skutt og drept og Ruth dømt til 20 år bak lås og slå.

 

Det spoles frem til nåtiden, hvor Ruth nå skal forsøke å stable på bena et nytt liv, i frihet. Dog, fortsatt med «POLITI-MORDER» nærmest tatovert i pannen; noe hennes tilsynsfører (Rob Morgan) aldri unnlater å minne henne på.

Ruth får seg et slitent hostel-krypinn i byens Chinatown, en jobb som fiskesløyer, frivillig snekker, og, etter hvert, en mannlig beiler. Men hennes ultimate mål er å gjenforenes med søsteren, som ble overført til barnevernet etter sheriff-drapet.

Det skal vise seg uhorvelig vanskelig, med arge fosterforelder som gjør alt i sin makt for å unngå å rippe opp i den vonde fortiden og et lovverk som motarbeider henne; i tillegg kompliseres Ruths hverdag ved at sheriffens to redneck-sønner ikke kan slå seg til ro med at morderen er sluppet ut i det fri.

Les også Alle nye strømmetitler, desember Disse seriene/filmene kan du strømme i desember.

Det er en seig, og usedvanlig søkt og oppkonstruert, historie Nora Fingscheidt (regi) har skapt med denne remaken av den britiske TV-serien. Den har sine kvaliteter, men de overskygges fullstendig av stereotype karakterer, en dramaturgi som snirkler seg av gårde, samt et plott som ikke står til troende.

The Unforgivable (Foto: Netflix)

Bullock vandrer hele filmen zombie-aktig rundt, med et konstant sammenbitt, følelsesløst steinansikt – til slutt tipper det nesten over mot parodisk. Vi er fullstendig klar over at filmfestivaljuryer er kjent for å premiere enkle folk som sliter (så eklatant herlig eksemplifisert av «Simple Jack» i Tropic Thunder), men det far da være grenser.

Ikke hjelper det på at sheriffens enfoldige sønner er hakket mer parodiske, eller at vi sliter med å tro på at advokaten (Vincent D’Onofrio) som nå bor i morder-huset, nå plutselig, og tilfeldigvis, vil hjelpe henne. Og ennå har vi ikke nevnt den fullstendig søkte musikken som oppstår mellom Ruth og hennes kollega, Blake (Jon Bernthal). The Unforgivable prøver så inderlig hardt å være noe større enn filmen er edslet for.

The Unforgivable_7 The Unforgivable_6 The Unforgivable_5 THE UNFORGIVABLE: JON BERNTHAL as BLAKE. CR: KIMBERLEY FRENCH/NETFLIX © 2021 The Unforgivable_10 The Unforgivable_9 The Unforgivable_3 The Unforgivable_2
<
>
The Unforgivable (Foto: Netflix)

Det er ikke grenser for hvilke lidelser av bibelske proporsjoner Ruth skal utsettes for, før hun får (?) sin forløsning, på veien dit vingler Fingscheidt mellom hevn-, drama- og thrillergenren. Det hele med en umiskjennelig smak av billig 1980-talls film; «herlig» akkompagnert av overspill og hårete dialog.

Det skal The Unforgivable ha, den er nydelig filmet, har sin (periodevis) smått engasjerende scener – og, den har faktisk et crescendo som evner å overraske. Men, som helhet er dette en film du så absolutt kan styre unna; det fins så meget bedre kvalitetsunderholdning på Netflix i julen, for eksempel den glirende Don’t Look Up, eller, for Bullock-fans, Bird Box. 2 stjerner.

Les også Jordens hysteriske undergang Leonardo DiCaprio og Jennifer Lawrence får, i en besk komedie, store utfordringer med å overbevise den amerikanske presidenten om at dommedag er nær.
Karakter
The Unforgivable

Fakta:

  • Netflix
  • Release: 10. desember 2021
  • Regi: Nora Fingscheidt
  • Med: Sandra Bullock, Emma Nelson, Vincent D’Onofrio, Jon Bernthal, Richard Thomas, Viola Davis, Will Pullen, Tom Guiry, Rob Morgan
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2021
  • Tid: 1:52 t.
  • Karakter: 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les anmeldelsen av The Unforgivable gratis

Gratis L&B konto

Få tilgang til alle anmeldelser


Eller registrer med epost:
Anmeldelse: House of the Dragon, sesong 2

Kingslayer?

Anmeldelse: Mayor of Kingstown, sesong 3

Skruen strammes til!

Anmeldelse: Atlas

Hvordan er det mulig?!

Anmeldelse: Furiosa: A Mad Max Saga

Hul actionbonanza

Anmeldelse: MILF of Norway, sesong 1

Norges yppigste MILF?

Anmeldelse: Bridgerton, sesong 3, del I

Gjeeeeesp!

TV: Star Wars Day 2024 – ny animasjonsserie lanseres: Tales of the Empire

Ny Star Wars-serie

Anmeldelse: Unfrosted

Seinfeld er fortsatt kongen!

Anmeldelse: A Man in Full

Kampen om status og milliarder

Anmeldelse: Shardlake, sesong 1

Generisk britisk krim

Anmeldelse: The Idea of You

Barnerov?

Anmeldelse: Midtsommernatt

Midtsommerfesten fra Helvete?

Scroll to Top