TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Anmeldelse The Unforgivable

Traurig lidelseshistorie

Sandra Bullock gjør sine hoser grønne for å sikre seg nok en Oscar-statuett.

forfatter
Publisert 26.12.21 - 00:01
Karakter
Drama
The Unforgivable

Det er dessverre ikke gull alt som glimrer – heller ikke fra strømmegiganten Netflix’ egenproduksjon.

I landlige strøk, i utkanten av millionbyen Seattle, gikk en politiaksjon fullstendig til helvete for 20 år siden.

Familiefaren hadde begått selvmord og den lokale sheriffen kom, med store og godt bevæpnede styrker, for å kaste ut de to Slater-døtrene, Ruth (Sandra Bullock) og Emily (Emma Nelson). Hendelsen eskalerte, sheriffen ble skutt og drept og Ruth dømt til 20 år bak lås og slå.

https://youtu.be/JNUjx7LZoiU

 

Det spoles frem til nåtiden, hvor Ruth nå skal forsøke å stable på bena et nytt liv, i frihet. Dog, fortsatt med «POLITI-MORDER» nærmest tatovert i pannen; noe hennes tilsynsfører (Rob Morgan) aldri unnlater å minne henne på.

Ruth får seg et slitent hostel-krypinn i byens Chinatown, en jobb som fiskesløyer, frivillig snekker, og, etter hvert, en mannlig beiler. Men hennes ultimate mål er å gjenforenes med søsteren, som ble overført til barnevernet etter sheriff-drapet.

Det skal vise seg uhorvelig vanskelig, med arge fosterforelder som gjør alt i sin makt for å unngå å rippe opp i den vonde fortiden og et lovverk som motarbeider henne; i tillegg kompliseres Ruths hverdag ved at sheriffens to redneck-sønner ikke kan slå seg til ro med at morderen er sluppet ut i det fri.

Les også Alle nye strømmetitler, desember Disse seriene/filmene kan du strømme i desember.

Det er en seig, og usedvanlig søkt og oppkonstruert, historie Nora Fingscheidt (regi) har skapt med denne remaken av den britiske TV-serien. Den har sine kvaliteter, men de overskygges fullstendig av stereotype karakterer, en dramaturgi som snirkler seg av gårde, samt et plott som ikke står til troende.

The Unforgivable (Foto: Netflix)

Bullock vandrer hele filmen zombie-aktig rundt, med et konstant sammenbitt, følelsesløst steinansikt – til slutt tipper det nesten over mot parodisk. Vi er fullstendig klar over at filmfestivaljuryer er kjent for å premiere enkle folk som sliter (så eklatant herlig eksemplifisert av «Simple Jack» i Tropic Thunder), men det far da være grenser.

Ikke hjelper det på at sheriffens enfoldige sønner er hakket mer parodiske, eller at vi sliter med å tro på at advokaten (Vincent D’Onofrio) som nå bor i morder-huset, nå plutselig, og tilfeldigvis, vil hjelpe henne. Og ennå har vi ikke nevnt den fullstendig søkte musikken som oppstår mellom Ruth og hennes kollega, Blake (Jon Bernthal). The Unforgivable prøver så inderlig hardt å være noe større enn filmen er edslet for.

The Unforgivable_7 The Unforgivable_6 The Unforgivable_5 THE UNFORGIVABLE: JON BERNTHAL as BLAKE. CR: KIMBERLEY FRENCH/NETFLIX © 2021 The Unforgivable_10 The Unforgivable_9 The Unforgivable_3 The Unforgivable_2
<
>
The Unforgivable (Foto: Netflix)

Det er ikke grenser for hvilke lidelser av bibelske proporsjoner Ruth skal utsettes for, før hun får (?) sin forløsning, på veien dit vingler Fingscheidt mellom hevn-, drama- og thrillergenren. Det hele med en umiskjennelig smak av billig 1980-talls film; «herlig» akkompagnert av overspill og hårete dialog.

Det skal The Unforgivable ha, den er nydelig filmet, har sin (periodevis) smått engasjerende scener – og, den har faktisk et crescendo som evner å overraske. Men, som helhet er dette en film du så absolutt kan styre unna; det fins så meget bedre kvalitetsunderholdning på Netflix i julen, for eksempel den glirende Don’t Look Up, eller, for Bullock-fans, Bird Box. 2 stjerner.

Les også Jordens hysteriske undergang Leonardo DiCaprio og Jennifer Lawrence får, i en besk komedie, store utfordringer med å overbevise den amerikanske presidenten om at dommedag er nær.
Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Fakta
 • Netflix
 • Release: 10. desember 2021
 • Regi: Nora Fingscheidt
 • Med: Sandra Bullock, Emma Nelson, Vincent D’Onofrio, Jon Bernthal, Richard Thomas, Viola Davis, Will Pullen, Tom Guiry, Rob Morgan
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2021
 • Tid: 1:52 t.
 • Karakter: 2
IMDB Rating
The Unforgivable Crime, Drama | December 10, 2021 (Germany) Summary:
Countries: United Kingdom, Germany, United StatesLanguages: English
Annonse
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommer allerede i desember! SkyShowtime slipper i dag ny trailer til Taylor Sheridan-serien 1923 - og fremskynder premieredatoen!
Stallone med fornøyelig comeback Sly Stallone gjør et mer enn anstendig comeback som seriøs skuespiller i en ujevn mafiakomedie.
Ny dansk Netflix-serie har premiere 5. januar 2023 Serien er på seks episoder. Blant de medvirkende er Zlatko Buric, Mikael Bertelsen og Mads Brügger.
Den sterkeste sesongen! Med tredje runde av komisosialdramaet Pørni, leverer Steenstrup sin sterkeste sesong.
Norsk røver-folklore! Katastrofefilmer med troll i hovedrollen er sjelden vare. Dog lykkes Netflix med en overraskende underholdende eventyrfilm.
Grønt lys! HBO Max har nettopp gitt Mike White klarsignal for en tredjesesong av det dekadente rikmannsdramaet.
Følg Lyd & Bilde