Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Anmeldelse: The Idea of You

MILF’en som tvilte

Et tretten-på-dusinet romantisk drama som, tross alt, har en forfriskende original vri.

Skrevet av / 27.04.24 - 09:40
The Idea of You
Tor Aavatsmark

I mai lanserer den nye strømmetjenesten Max den norske originalserien MILF of Norway, men allerede neste uke kan du se Anne Hathaway som forlokkende MILF, i en film som aspirere til storhet, men aldri når sitt ambisjonsnivå.

Hathaway (The Hustle) spiller den smått fortvilte alenemoren Solène, som etter en brutal skilsmisse (fra en utro drittsekk av en ektemann) har viet hele sin tid og virke til tenåringsdatteren Izzy (Ella Rubin) og sitt kunstgalleri.

Kun dager fra den fryktinngytende 40-års dagen blir hun nærmest påtvunget en tur til den hippe musikkfestivalen Coachella, med datteren og hennes venner – rett og slett fordi eksmannen (drittsekken) dumpet avtalen, og prioriterte jobben, timer før avreise.

Les også Max med norske MILF'er! MILF of Norway blir den første norske Max Original-serien.

Her skal høydepunktet være en meet-and-greet med det populære boybandet «August Moon», med frontfiguren Hayes (Nicholas Galitzine, Red, White & Royal Blue); men det viser seg at tenåringsdatteren har vokst fra den håpløse musikken – men det har ikke mor…

 

Via en tilfeldighet treffer Solène på Hayes i hans private trailer, og søt musikk oppstår som lyn fra klar himmel. Men kan virkelig en 24-årig ung mann date en «moden» kvinne på 40?! Hva vil musikkpressen, verdens SoMe-helvete og, ikke minst, datteren, si?

Michael Showalter er både regissør og (med)manusforfatter, og han har én soleklar agenda: Vise hvor «urettferdig» det er at samfunnet nærmest applauderer en mann som har funnet seg en 20 år yngre dame, men som forakter det om forholdet snus på hodet. Og ære være ham for det, for kvinner må for vår del også få lov til å gå på «barnerov» uten å bli uglesett, men det er bare det at Showalter & Co har pakket agendaen sin inn i en særdeles generisk historie, med gjennomgående stereotype og forutsigbare karakterer.

Les også Den dataanimerte krigshistorien Nok en gang har Steven Spielberg og Tom Hanks samarbeidet om skildringen av terroren som herjet under andre verdenskrig. Visuelt spektakulær, men emosjonelt hult.

Og nei, du får ikke en fet premie av oss for å gjette hvordan dette søtladne dramaet ender. Til tross for at Solène havner i en drittstorm på sosiale medier, og nærmest spyttes på av sine (misunnelige?) medsøstre, så holder hun fast ved sin unge beiler, inntil «virkeligheten» treffer henne midt i planeten. Men har hun virkelig tenkt å dumpe drømmeprinsen?

The Idea of You The Idea of You The Idea of You The Idea of You
<
>
The Idea of You (Foto: Prime Video)

Hathaway gjør en solid, og sjarmerende, rolle som den litt vimsete og kokette 40-åringen som plutselig havner midt i sitt livs eventyr, omgitt av overdådig luksus, jetsettende verden rundt med sin unge stut. Men historien tar aldri virkelig av, og det karikerte persongalleriet som omgir henne er mer enerverende enn ekte. Vi tar oss i å gripe etter mobilen for å sjekke siste nytt om Biden/Trump, Ukrainakrigen og rentenivået, rett og slett fordi historien aldri makter å fenge oss.

At Showalter har valgt å «krydre» store deler av filmen med øreskjærende boyband-musikk hjelper så visst ikke på. Vi er overbevist om det er eksakt slik musikk amerikanerne torturere Guantánamo-fanger med, for å få dem til å sprekke.

The Idea of You (Foto: Prime Video)

Det som skulle være et fascinerende drama, med en litt frekk tvist, blir mer et totimers langsomt gjesp. Under tvil, og smått sjarmert av en energisk smittende Hathaway, strekker vi oss til 3 svake stjerner.

Les også Mer enn bare «okidoki» En stilsikker, smått overfladisk, postapokalypse, som surfer i mål med sin ironiske snert.

The Idea of You kan strømmes fra Prims Video fra den 2. mai.

The Idea of You (Foto: Prime Video)

Karakter
The Idea of You

Fakta:

  • Prime Video
  • Release: 2. mai 2024
  • Regi: Michael Showalter
  • Med: Anne Hathaway, Nicholas Galitzine, Ella Rubin, Reid Scott, Annie Mumolo, Perry Mattfeld
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2024
  • Tid: 1:55 t.
  • Karakter: 3
  • IMDb

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Anmeldelse: MILF of Norway, sesong 1

Norges yppigste MILF?

Anmeldelse: Bridgerton, sesong 3, del I

Gjeeeeesp!

TV: Star Wars Day 2024 – ny animasjonsserie lanseres: Tales of the Empire

Ny Star Wars-serie

Anmeldelse: Unfrosted

Seinfeld er fortsatt kongen!

Anmeldelse: A Man in Full

Kampen om status og milliarder

Anmeldelse: Shardlake, sesong 1

Generisk britisk krim

Anmeldelse: The Idea of You

Barnerov?

Anmeldelse: Midtsommernatt

Midtsommerfesten fra Helvete?

Anmeldelse: Fallout, sesong 1

Mer enn bare «okidoki»

Anmeldelse: Ripley

G(alt)enialt sjarmerende

TIPS: Påskekrim 2024 – serie- og filmtips

Anbefalt påskekrim

Anmeldelse: Ronja Røverdatter, del I

Klassisk Lindgren!

Scroll to Top