TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Anmeldelse: The Adam Project

Fornøyelig retro-sci-fi

Rappkjeftede, og tørrvittige, Ryan Reynolds er i sitt ess som tisdreisende familiemann.

Karakter
Eventyr
The Adam Project
forfatter
Publisert 11.03.22 - 00:01

Sjarmtrollet Ryan Reynolds har etter hvert blitt typecastet i roller som tørrvittig, rappkjeftet, ironisk og (tidvis) metahumoristisk. Eksemplifisert i filmer som Deadpool 1 & 2, Fast & Furious: Hobbs & Shaw, 6 Underground, Free Guy og Red Notice.

Alltid med et gutteaktig smil om munnen, kjappe mooves og en ufarliggjørende replikk.

 

Ikke alle filmene har vært like underholdende, og stundom har han da også havnet i et repeterende mønster. Men med The Adam Project (som har samme regissør som Free Guy) serverer han oss en film som både er morsom/spennende og har et bankende hjerte.

Les også Spillnerders våte drøm! Disney har skreddersydd en harmløs, lettbent komedie til den store gamer-menigheten.

Filmen forteller historien om den rappkjeftede piloten Adam (Reynolds), som må reise tilbake i tid for å redde verden. I 2022 treffer han så på sin 12-årige versjon av seg selv, og sammen må de stå opp mot farene som truer – mens de bonder, og slenger ironiske tørrvittigheter mot hverandre; og det fungerer overraskende godt.

Unge Adam (debutanten Walker Scobell som storveis imponerer!) er selvsagt en liten pusling av en guttunge. Stor i kjeften, men liten av vekst, en pinglete kropp og alle tøffe gutters mobbeoffer. Han får da også rikelige mengder med bank.

Adam vokser opp som enebarn, sammen med den omsorgsfulle moren (Jennifer Garner), som ikke er kommet over tapet av sin ektemann, den avdøde vitenskapsmannen (Mark Ruffalo). Når Adam så treffer den voksne versjonen av seg selv, får han se en selvsikker, tøff og handlekraftig Adam – og en rekke morsomme, og rørende, situasjoner oppstår.

The Adam Project 10
The Adam Project (Foto: Netflix)

The Adam Project har blitt en spennende, morsom ikke minst og nostalgisk film, med en fin miks av action, familiedrama og herlig 1980-talls nostalgi. Her er det rikelig med nikk, og referanser, til klassiske familiefilmer fra 1980-tallet, som War Games, Star Wars, Tilbake til fremtiden og E.T. Formfaktoren og den historiske konteksten som Netflix har lyktes så godt med i Stranger Things perfeksjoneres her.

Skurkene er endimensjonale og stereotype, men selv om vi ikke lar oss imponere av Cathrine Keeners lite troverdige vei til stormannsgalskap, men dette nettopp ment å være en film som setter sylskarpe skillelinjer mellom det gode og onde. Konfliktlinjene males med bred pensel, men det er i de mellommenneskelige øyeblikkene at filmen har sin sjel.

The Adam Project 6
The Adam Project (Foto: Netflix)

Voksne Adam har i årevis søkt etter sin kone (Zoe Saldana), som gikk tapt i 2018 (!), han fikk varige arr på sjelen etter farens alt for tidlige død og morens selvoppofrelse. Når den unge og voksne gutten «gjenforenes» oppstår det herlig underholdende replikker og menneskelig varme.

Reynolds og Scobell har en utrolig kjemi og spiller hverandre gode. Dårligere blir det definitivt ikke når alltid gode Ruffalo gjør entré.

 

The Adam Project 2 The Adam Project 4 The Adam Project 5 The Adam Project 3 The Adam Project 7 The Adam Project 8 The Adam Project 9 The Adam Project 11 The Adam Project 12 The Adam Project 13 The Adam Project 23
<
>
The Adam Project (Foto: Netflix)

 

The Adam Project må tas for det den er, en film rettet inn mot et ungdommelig publikum, med misjon i å underholde. Actionscenen er heftige, lekne og alltid med en snerten replikk. Vi tror den kan bli en stor hit på Netflix – også blant oss som var unge på 1980-tallet. 4 bunnsolide stjerner!

Filmen får global premiere på Netflix den 11. mars.

Les også Emmy-pris til Ruffalo! Mark «Hulken» Ruffalo gjør en formidabel prestasjon som skadeskutt tvillingpar.
The Adam Project 22 The Adam Project 16 The Adam Project 17 The Adam Project 15 The Adam Project 20 The Adam Project 18 The Adam Project 19
<
>
The Adam Project (Foto: Netflix)
Fakta
  • Netflix
  • Release: 11. mars 2022
  • Regi: Shawn Levy
  • Med: Ryan Reynolds, Walker Scobell, Zoe Saldana, Catherine Keener, Mark Ruffalo
  • Genre: Eventyr
  • Land: USA
  • År: 2022
  • Tid: 1:46 t.
  • Karakter: 4
IMDB Rating
The Adam Project Action, Adventure, Comedy, Drama, Sci-Fi | March 11, 2022 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Er den, ekspanderte, fjerdesesongen noe bra? Få serier har vist en større utviklingskurve enn Stranger Things – til glede for de fleste, men sikkert også til forargelse for noen.
Komihavari fra Wilson! Nei, Rebel Wilson er ingen karakterskuespiller – men hun er, dessverre, heller ikke det spor morsom.
Maverick vender (endelig!) tilbake Kun seks dager igjen til Maverick flyr igjen - i Top Gun 2.
Marvel-heltene kommer hjem Alle de originale Marvel-seriene, opprinnelig produsert av Netflix, er nå forsvunnet fra strømmetjenesten.
Svensk Prime Video-serie! Endelig tar Prime video grep, og satser på lokalprodusert innhold.
Spenningsthriller fra Midtøsten holder koken Mossads intrikate skyggekrig mot erkefienden byr fortsatt på en av de absolutt bedre spionseriene.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend