TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Anmeldelse Red Notice

Høstens guilty pleasure

Høstens første guilty pleasure er her! La deg, skamløst, lattervekkende forføre av en leken stjernetrio.

forfatter
Publisert 11.11.21 - 15:01
Karakter
Komedie
Red Notice

Dwayne «The Rock» Johnsons varemerke er definitivt ikke dype karakterstudier á la Hamlet eller Kong Lear, men tidvis leverer han særs underholdende, lettbente humor – så også med Red Notice.

Trioen Dwayne Johnson, Ryan Reynolds og fyrrige Gal Gadot servere et gjennomført, skamløst friere til fans av lettbent komikk sauset sammen med referanser fra kjente filmklassikere som Indiana Jones, James Bond og Ocean’s Eleven.

https://youtu.be/Pj0wz7zu3Ms

 

Overhodet ikke nyskapende eller original, men like fullt enkel komikk levert av drevne skuespillere som evner å underholde deg en høstmørk onsdag aften.

Les også Ut med et smell! Etter fem filmer takker Daniel Craig av som agent 007 – og for en spektakulær exit han leverer.

Plottet er såre enkelt, fullt av hull og usannsynligheter. Ryan Reynolds er protagonisten Nolan Booth, mer kjent som verdens nest mest kjente, rappkjeftede, kunsttyv. Etter et spektakulært tyveri av et av Kleopatras gylne egg, får han CIA-agent John Hartley (Dwayne Johnson) i hælene.

Les også Someone please call 911! En vanskelig øvelse, men en vellykket remake i et intenst one-man-show.

En anonym, styrtrik, kunstsamler er villig til å betale stor penger for å komplettere samlingen med alle tre av Kleopatras egg – så nå starter kappløpet om å stjele det tredje egget. Her møter Booth beinhard konkurranse fra kløktige, og enigmatiske, The Bishop (Gal Gadot).

I kjent stil i en kuppfilm er ikke alt som det tilsynelatende fremstår, her blir det høk over høk, der alle lurer alle. Aldri sjokkerende overraskende eller særlig original, men dette holder lenge en traurig høstkveld med en stor pose popcorn og en sixpack Aass.

Red Notice (Foto: Netflix)

Det som bærer filmen er det aldeles fornøyelige samspillet mellom Johnson, Reynolds og Gadot. Slapstickene kommer tett som hagel, og det er så visst ikke alle som sitter like godt, men få er like vellykket med sin gutteaktige sjarm som Reynolds i å lire av seg småflaue vitser – selv om det blir litt i overkant ironisert over Johnsons blanke isse.

Spenstige Gadot har mer enn en gang overbevist med sine actionferdigheter, og selv om Wonder Woman 1984 var en nitrist opplevelse, så var ikke det takket være manglende actionnærvær fra Frk. Gadot. Hun har et skjelmsk smil og herlig komisk timing, der hun spiller testosterongutta opp mot hverandre.

RED NOTICE RED NOTICE RED NOTICE RED NOTICE RED NOTICE RED NOTICE RED NOTICE Red Notice_12 Red Notice_15 Red Notice RED NOTICE Red Notice_14 Red Notice_10 Red Notice_13 Red Notice
<
>
Red Notice (Foto: Netflix)

Vi tviler på at det er mye fra Red Notice som varig vil brenne seg inn i Hippocampus i hjernen din, men for knappe to timer kan du sette hodet i hvilemodus og la deg sjarmere av denne tullete virkelighetsflukten. 4 stjerner.

Red Notice kan strømmes fra Netflix fra den 12. november.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?
Red Notice (Foto: Netflix)

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Fakta
 • Netflix
 • Release: 12. november 2021
 • Regi: Rawson M. Thurber
 • Med: Ryan Reynolds, Dwayne Johnson, Gal Gadot, Ritu Arya, Chris Diamantopoulos, Ivan Mbakop, Vincenzo Amato, Rafael Petardi
 • Genre: Actionkomedie
 • Land: USA
 • År: 2021
 • Tid: 1:55 t.
 • Karakter: 5
IMDB Rating
Red Notice Action, Comedy, Thriller | November 12, 2021 (Norway) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English, Russian, Italian, Spanish, Indonesian
Annonse
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommer allerede i desember! SkyShowtime slipper i dag ny trailer til Taylor Sheridan-serien 1923 - og fremskynder premieredatoen!
Stallone med fornøyelig comeback Sly Stallone gjør et mer enn anstendig comeback som seriøs skuespiller i en ujevn mafiakomedie.
Ny dansk Netflix-serie har premiere 5. januar 2023 Serien er på seks episoder. Blant de medvirkende er Zlatko Buric, Mikael Bertelsen og Mads Brügger.
Den sterkeste sesongen! Med tredje runde av komisosialdramaet Pørni, leverer Steenstrup sin sterkeste sesong.
Norsk røver-folklore! Katastrofefilmer med troll i hovedrollen er sjelden vare. Dog lykkes Netflix med en overraskende underholdende eventyrfilm.
Grønt lys! HBO Max har nettopp gitt Mike White klarsignal for en tredjesesong av det dekadente rikmannsdramaet.
Følg Lyd & Bilde