Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Anmeldelse Sky Rojo, sesong 2

Pulp Fiction med en dæsj paella

Spanske, skyteglade, horer på desperat jakt etter en vei ut – og en fremtid.
Karakter
Action
Sky Rojo, sesong 2

I første sesong av denne fyrrige spanske actionkrimserien fikk vi vite at 40 % av spanske menn har kjøpt seg «gledespiker», ikke da så merkelig at halliken Romeo (Asier Etxeandia) har blitt rik på sin geskjeft med tre bordeller på Tenerife. Drittsekkegenskapene derimot, er nok medfødt.

Horer, kokain og hensynsløse drap! At 40 % av spanske menn går på horehus var en sjokkerende nyhet for oss – men jammen makter ikke Álex Pina å lage heidundrende underholdning ut av tragedien.

En skitten industri, som svines enda mer til med menneskehandel og fysisk og psykisk mishandling av kvinnene.

 

De sammensveisede venninnene Coral (Verónica Sánchez), Wendy (Lali Espósito) og Gina (Yany Prado) bærer alle på hver sin tragiske forhistorie, med dysfunksjonell familiebakgrunn, som har ledet dem til prostitusjon. I sesong 1 så vi dem, halsbrekkende, komme seg ut av bordellet – men Romeo og hans to lakeier er fortsatt på jakt etter dem; og hva skal de leve av?

Produsent, manusforfatter og serieskaper Álex Pina har med Casa de Papel (Papirhuset) og El embarcadero (The Pier) befestet Spania som en av de mest spennende TV-serielandene. I Sky Rojo er han så til gangs inspirert av Quentin Tarantinos verker at det nærmer seg «spansk kopi», men serien er såpass original og spansk i formen, at han kommer seg unna med en hommage.

Annonse

Sky Rojo, sesong 2 (Foto: Netflix)

Mye av andresesongen fokuserer på Romeos brennende ønske om hevn over kvinnen, Coral, som sviktet ham og hans to håpløse lakeiers jakt på dem. Det stakkarslige brødreparet Moíses (Miguel Á. Silvestre; med hjerne) og Christian (Enric Auquer; fullstendig impulsiv og uten hjerne) er fanget i Romeos klamme favn, og er villig til å strekke seg langt for å adlyde ham og få pikene tilbake i folden.

Annonse

Det eskalerer i elleville skytescener, biljakter og bisarre tilbakeblikk på livet i bordellet. Til slutt kidnapper jentene en av Ginas mest hengivne kunder og tvinger ham til å hjelpe dem til å starte et nytt liv. Ubetalelig underholdende!

Sky Rojo, sesong 2_11 Sky Rojo, sesong 2_3 Sky Rojo, sesong 2_4 Sky Rojo, sesong 2_5 Sky Rojo, sesong 2_10 Sky Rojo, sesong 2_8 Sky Rojo, sesong 2_6 Sky Rojo, sesong 2_9 Sky Rojo, sesong 2_7
<
>
Sky Rojo, sesong 2 (Foto: Netflix)

Tonen er frekk, men samtidig leken og overtydelig sarkastisk. Persongalleriet er karikerte og stereotype. På overflaten kan serien lett mistolkes som platt, vulgær og spekulativ, men ser man bak «kulissene», så handler historien om kvinners kamp til egen seksualitet og styre sine liv.

Filmingen er mye håndholdt kamera, kjapp og med raske klipp. Fargene er skrudd til maks, nærmest vulgær, og lyset spiller en viktig rolle. Det heftige musikksporet matcher den intense handlingen, og Sánchez, Espósito og Prado imponerer nok en gang i krevende roller.

Pina strekker strikken litt for langt denne runden, historien går tidvis fra fullstendig vill til totalt usannsynlig – det er til slutt ikke grenser for hva de skal klare å komme unna med, og hva karakteren tåler. Uansett, likte du førstesesongen vil du definitivt la deg underholde nok en gang. 4 stjerner.

PS! Hele sesongen er på kun 3:43 timer, så denne binger de lett en regntung sensommerkveld.

Sky Rojo, sesong 2_16 Sky Rojo, sesong 2_12 Sky Rojo, sesong 2_13 Sky Rojo, sesong 2_15 Sky Rojo, sesong 2_14 Sky Rojo, sesong 2_17
<
>
Sky Rojo, sesong 2 (Foto: Netflix)

 

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
Fakta
  • Netflix
  • Release: 23. juli 2021
  • Regi: David Victori
  • Med: Verónica Sánchez, Lali Espósito, Yany Prado, Asier Etxeandia, Miguel Ángel Silvestre, Enric Auquer
  • Genre: Actionkrim
  • Land: Spania
  • År: 2021
  • Tid: 3:43 t.
  • Karakter: 4
IMDB Rating
Sky Rojo  | TV Series (2021– ) Action, Adventure, Crime | TV Series (2021– ) Summary: Coral, Wendy and Gina go on the run in search of freedom while being chased by Romeo, their pimp from Las Novias Club, and his henchmen, Moises and Christian.
Countries: SpainLanguages: Spanish
forfatter

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.