TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!

Anmeldelse Sky Rojo, sesong 2

Pulp Fiction med en dæsj paella

Spanske, skyteglade, horer på desperat jakt etter en vei ut – og en fremtid.

forfatter
Publisert 23.08.21 - 00:01
Karakter
Action
Sky Rojo, sesong 2

I første sesong av denne fyrrige spanske actionkrimserien fikk vi vite at 40 % av spanske menn har kjøpt seg «gledespiker», ikke da så merkelig at halliken Romeo (Asier Etxeandia) har blitt rik på sin geskjeft med tre bordeller på Tenerife. Drittsekkegenskapene derimot, er nok medfødt.

Les også Horer, kokain og hensynsløse drap! At 40 % av spanske menn går på horehus var en sjokkerende nyhet for oss – men jammen makter ikke Álex Pina å lage heidundrende underholdning ut av tragedien.

En skitten industri, som svines enda mer til med menneskehandel og fysisk og psykisk mishandling av kvinnene.

https://youtu.be/N_tPZTzFTo8

 

De sammensveisede venninnene Coral (Verónica Sánchez), Wendy (Lali Espósito) og Gina (Yany Prado) bærer alle på hver sin tragiske forhistorie, med dysfunksjonell familiebakgrunn, som har ledet dem til prostitusjon. I sesong 1 så vi dem, halsbrekkende, komme seg ut av bordellet – men Romeo og hans to lakeier er fortsatt på jakt etter dem; og hva skal de leve av?

Produsent, manusforfatter og serieskaper Álex Pina har med Casa de Papel (Papirhuset) og El embarcadero (The Pier) befestet Spania som en av de mest spennende TV-serielandene. I Sky Rojo er han så til gangs inspirert av Quentin Tarantinos verker at det nærmer seg «spansk kopi», men serien er såpass original og spansk i formen, at han kommer seg unna med en hommage.

Sky Rojo, sesong 2 (Foto: Netflix)

Mye av andresesongen fokuserer på Romeos brennende ønske om hevn over kvinnen, Coral, som sviktet ham og hans to håpløse lakeiers jakt på dem. Det stakkarslige brødreparet Moíses (Miguel Á. Silvestre; med hjerne) og Christian (Enric Auquer; fullstendig impulsiv og uten hjerne) er fanget i Romeos klamme favn, og er villig til å strekke seg langt for å adlyde ham og få pikene tilbake i folden.

Det eskalerer i elleville skytescener, biljakter og bisarre tilbakeblikk på livet i bordellet. Til slutt kidnapper jentene en av Ginas mest hengivne kunder og tvinger ham til å hjelpe dem til å starte et nytt liv. Ubetalelig underholdende!

Sky Rojo, sesong 2_11 Sky Rojo, sesong 2_3 Sky Rojo, sesong 2_4 Sky Rojo, sesong 2_5 Sky Rojo, sesong 2_10 Sky Rojo, sesong 2_8 Sky Rojo, sesong 2_6 Sky Rojo, sesong 2_9 Sky Rojo, sesong 2_7
<
>
Sky Rojo, sesong 2 (Foto: Netflix)

Tonen er frekk, men samtidig leken og overtydelig sarkastisk. Persongalleriet er karikerte og stereotype. På overflaten kan serien lett mistolkes som platt, vulgær og spekulativ, men ser man bak «kulissene», så handler historien om kvinners kamp til egen seksualitet og styre sine liv.

Filmingen er mye håndholdt kamera, kjapp og med raske klipp. Fargene er skrudd til maks, nærmest vulgær, og lyset spiller en viktig rolle. Det heftige musikksporet matcher den intense handlingen, og Sánchez, Espósito og Prado imponerer nok en gang i krevende roller.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

Pina strekker strikken litt for langt denne runden, historien går tidvis fra fullstendig vill til totalt usannsynlig – det er til slutt ikke grenser for hva de skal klare å komme unna med, og hva karakteren tåler. Uansett, likte du førstesesongen vil du definitivt la deg underholde nok en gang. 4 stjerner.

PS! Hele sesongen er på kun 3:43 timer, så denne binger de lett en regntung sensommerkveld.

Sky Rojo, sesong 2_16 Sky Rojo, sesong 2_12 Sky Rojo, sesong 2_13 Sky Rojo, sesong 2_15 Sky Rojo, sesong 2_14 Sky Rojo, sesong 2_17
<
>
Sky Rojo, sesong 2 (Foto: Netflix)

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Black Week Tilbud 30%
Kun 64,16 pr mnd i 12 mnd
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Fakta
 • Netflix
 • Release: 23. juli 2021
 • Regi: David Victori
 • Med: Verónica Sánchez, Lali Espósito, Yany Prado, Asier Etxeandia, Miguel Ángel Silvestre, Enric Auquer
 • Genre: Actionkrim
 • Land: Spania
 • År: 2021
 • Tid: 3:43 t.
 • Karakter: 4
IMDB Rating
Sky Rojo Action, Adventure, Crime, Drama, Thriller | March 19, 2021 (Spain) Summary:
Countries: SpainLanguages: Spanish
Annonse
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ny dansk Netflix-serie har premiere 5. januar 2023 Serien er på seks episoder. Blant de medvirkende er Zlatko Buric, Mikael Bertelsen og Mads Brügger.
Den sterkeste sesongen! Med tredje runde av komisosialdramaet Pørni, leverer Steenstrup sin sterkeste sesong.
Norsk røver-folklore! Katastrofefilmer med troll i hovedrollen er sjelden vare. Dog lykkes Netflix med en overraskende underholdende eventyrfilm.
Grønt lys! HBO Max har nettopp gitt Mike White klarsignal for en tredjesesong av det dekadente rikmannsdramaet.
Nytt fra Pixar! Kunstnerne i Disney/Pixar er på trappene med en ny animasjonsfilm. Nå er den første teaseren sluppet.
Huawei: Slik unngår du HBO's blokkering Huawei bekrefter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Følg Lyd & Bilde