TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Anmeldelse Sky Rojo, sesong 1

Tarantino à la España!

At 40 % av spanske menn går på horehus var en sjokkerende nyhet for oss – men jammen makter ikke Álex Pina å lage heidundrende underholdning ut av tragedien.

forfatter
Publisert 04.04.21 - 08:21
Karakter
Action
Sky Rojo, sesong 1

Med den heftige krimthrillerserien Casa de Papel (Papirhuset) har produsent Álex Pina befestet Spania som en av de mest spennende TV-serielandene.

 

En spansk tragedie

De sammensveisede venninnene Coral (Verónica Sánchez), Wendy (Lali Espósito) og Gina (Yany Prado) bærer alle hver sin tragiske forhistorie, med dysfunksjonell familiebakgrunn, som har ledet dem til prostitusjon ute i ødemarken på ferieøya Tenerife, hos den eklatant creepy, og emosjonelt avstumpede, halliken Romeo (Asier Etxeandia).

Det er narkotikamisbruk, seksuelle overgrep, vold og trafficking som har ført alle bordellets jenter inn i Romeos klamme favn. Hen eier dem, besitter passene deres, og bestemmer når de eventuelt kan reise.

Sky Rojo, sesong 1 (Foto: Netflix)

I det cubanske Gina gjør sitt ynkelige fremstøt på å forlate helveteslivet, og hevder hun nå har tjent inn «kjøpesummen», så skal Romeo først ha betalt for utgifter til kondomer, glidekrem og sexy undertøy. Den opphetede diskusjonen eskalerer og ender i blodsutgytelse, hvorpå Wendy og Coral trer hjelpende til.

Den ender med at de slår Romeo i hjel (tror de) og en heseblesende flukt ut i friheten. Men akk nei, Romeo var ikke død; men å slå ham helseløs og til krøpling klarte jentene – nå er han ute etter hevn og sender sine lettere retarderte lakeier Moisés og Christian på klappjakt etter jentene.

Sky Rojo, sesong 1 (Foto: Netflix)

Visuell voldsorgie

Det er ikke bare på bordellet det foregår orgier, Pina (produsent) og regissør Pedraza har komponert en sexy, brutal, heidundrende voldsorgie, med tortur, avkappede lemmer, skudd- og stikkskader, flom av kokain og heldesperate kvinner som ikke har mer å tape.

Vi ser klare referanser, og hommage, til Quentin Tarantinos verker.

Sky Rojo, sesong 1 (Foto: Netflix)

Tonen er frekk, men samtidig leken og overtydelig sarkastisk. Persongalleriet er karikerte og stereotype. På overflaten kan serien lett mistolkes som platt, vulgær og spekulativ, men ser man bak «kulissene», så handler historien om kvinners kamp til egen seksualitet og styre sine liv.

Cleo er seriens selverklærte protagonist, som utad er den som best har taklet det harde livet på bordellet, men som har druknet alle sorgene og redsel i en evig serie av piller og dop. Gina er den naive, som drømmer om å starte et nytt liv med en av sine kunder, mens Wendy fremstår tøff og rappkjeftet, men det er mest utad.

Sky Rojo, sesong 1 (Foto: Netflix)

Ekle menn

Romeo er en så stor mannssjåvinistisk sexist som vi noensinne har sett på skjermen, der han regelmessig holder sin svulstige pep-talks om hvor rettmessig det er å selge sex, betjene et begjørende marked og la pikken styre samfunnsordenen.

Her er det ikke dansen rundt Gullkalven, men dansen rundt gigantpenisen – midt på gulvet i strippeklubben/bordellet. Et organ som for øvrig Romeo mener det er meget misforstått å rakke ned på og hyller terminologien at «menn tenker med pikken sin».

Sky Rojo, sesong 1 (Foto: Netflix)

Samtidig får vi høre jentene fortelle om alle de ekle mennene som får dem til å gjøre de nedrigste ting, mens de putter sine skitne fingre inn i munnen på horene – det hele mens de smiler forførende til sin «klienter».

Slik fremstår Sky Rojo som en vågal miks av samfunnskritikk og beintøff popcornunderholdning – og det fungerer faktisk sjokkerende godt.

Humoren er oftest beksvart, nærmest Coensk, med lag av undertoner og mislykkede karakterer. Det hele toppes av et heftig musikkspor, effektiv klipping og glimrende skuespill fra hovedrollene.

Sky Rojo. sesong 1_21 Sky Rojo. sesong 1_19 Sky Rojo. sesong 1_18 Sky Rojo. sesong 1_16 Sky Rojo. sesong 1_15 Sky Rojo. sesong 1_14 Sky Rojo. sesong 1_13 Sky Rojo. sesong 1_12 Sky Rojo. sesong 1_11 Sky Rojo. sesong 1_10 Sky Rojo. sesong 1_8 Sky Rojo. sesong 1_7 Sky Rojo. sesong 1_6 Sky Rojo. sesong 1_5 Sky Rojo. sesong 1_4 Sky Rojo. sesong 1_2
<
>
Sky Rojo, sesong 1 (Foto: Netflix)

Sky Rojo er definitivt ikke det mest oppmuntrende du kan se i godsofaen under påskehøytiden, men vi kan garantere at de tøffe antiheltinnene vil underholdende, og at du samtidig vil få noe ekstra å tenke på neste gang du klikker deg inn på pornhub. 5 stjerner.

Anmeldelsen er basert på helse sesong 1, som består av 8 episoder med en totalspilletid på, binge-vennlige, tre og en halv time.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?
Sky Rojo, sesong 1 (Foto: Netflix)

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Fakta
 • Netflix
 • Release: 19. mars 2021
 • Regi: Óscar Pedraza
 • Med: Verónica Sánchez, Lali Espósito, Yany Prado, Asier Etxeandia, Miguel Ángel Silvestre, Enric Auquer
 • Genre: Actionkrim
 • Land: Spania
 • År: 2021
 • Tid: 3:29 t.
 • Karakter: 5
IMDB Rating
Sky Rojo Action, Adventure, Crime, Drama, Thriller | March 19, 2021 (Spain) Summary:
Countries: SpainLanguages: Spanish
Annonse
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Svensk krim fra Disney Disney lager serie ut av den svenske krimsuksessen Koke bjørn.
Fungerer Willow-magien i 2022? Disney forsøker å puste nytt liv i 1980-talls klassikeren.
Kommer allerede i desember! SkyShowtime slipper i dag ny trailer til Taylor Sheridan-serien 1923 - og fremskynder premieredatoen!
Stallone med fornøyelig comeback Sly Stallone gjør et mer enn anstendig comeback som seriøs skuespiller i en ujevn mafiakomedie.
Ny dansk Netflix-serie har premiere 5. januar 2023 Serien er på seks episoder. Blant de medvirkende er Zlatko Buric, Mikael Bertelsen og Mads Brügger.
Den sterkeste sesongen! Med tredje runde av komisosialdramaet Pørni, leverer Steenstrup sin sterkeste sesong.
Følg Lyd & Bilde