AnmeldelseSarah Cooper: Everything’s Fine

Du slette tid for en eklatant sløsing av komisk talent

Den superbe Trump-imitatoren krasjlander med sin nye Netflix-spesial.
Karakter
Komedie
Sarah Cooper: Everything’s Fine
forfatter

Da det i august ble offentliggjort at standup-komikeren Sarah Cooper skulle få sitt eget Netflix-show var forventningene høye – skuffelsen over det miserable sluttresultatet er desto større.

 

Mang en komiker og skuespiller har parodiert den narsissistiske og enfoldige 45. amerikanske presidenten, Donald J. Trump (som akkurat nå planlegger sin andre presidentperiode…). Skjønt, når virkeligheten er så fascinerende outrert og usannsynlig som i dagens situasjon, har komikere ofte kommet til kort.

I det koronapandemien skyllet inn over verden, mens mannen bak «The Resolute Desk» avfeide viruset som en vanlig influensa, et påfunn fra Demokratene og/eller bløff, steg en ny komistjerne frem i lyset. Fra sitt hjemmekontor begynte Sarah Cooper å parodiere og imitere Trump, ikke ved å fordreie stemmen eller finne på teite, hårreisende, fornærmende, dumme ting å si – nei, Cooper kuttet det hele ned til kjernen.

Nå kommer prinsesse Diana November byr på kalde dager og mørke kvelder - alt ligger til rette for mange timer foran TV-en.

Cooper brukte ekte opptak av taler og pressekonferanser hvor Trump snakket i fri dressur. Uklippet og ufordreid la hun ut små leppesynkroniserte videosnutter på TikTok av en gal manns ralling, mens hun fremstilte Trump ved å legge hans ord (bokstavelig talt) i sin munn.

Her var det ingen parykk, sminke eller effekter, kun «Leader of the Free World» i all sin «prakt». På denne geniale måten avkledde hun presidenten fullstendig.

På kort tid har hun nærmet seg 600.000 følgere på TikTok og over 2,1 millioner Twitterfølgere (@sarahcpr). Noe som selvsagt ikke gikk upåaktet hen hos verdens ledende strømmetjeneste. 43-åringen signerte med Netflix, og resultatet er Sarah Cooper: Everything’s Fine.

Sarah Cooper – Everything’s Fine (Foto: Netflix)

Konseptet i spesialshowet er Sarah Cooper som fiktiv leder av et arketypisk amerikansk frokost-TV-show, med en miks av nyheter, vær, reportasjer, intervjuer og gjester i studio. Den røde tråden er kononapandemien og at 2020 er et, generelt, annus horribilis med utallige tragedier og naturkatastrofer. Der den alltid krampaktig smilende programlederen forsøker å formidle at alt er i sin skjønneste orden.

So far so good – problemet er «bare» at tilnærmet ingen av de mange innslagene/sketsjene er i nærheten av å være morsomme. Humoren er så platt at vi faktisk lurer på om det er en dummypilot som Netflix har lagt ut ved en feil. Sketsjene virker uferdige og på forsøksstadiet.

Det står så visst ikke på gjestelisten, for Cooper får solid support fra sterke navn som Ben Stiller, John Hamm, Helen Mirren, Maya Rudolph (SNL), Jane Lynch, Winona Ryder og Marisa Tomei. Men det ene innslaget etter den andre faller fullstendig til jorden, uten nerve, komisk timing eller ironisk snert.

Bakesketsjen med Jane Lynch (fra The Marvelous Mrs. Maisel) er helt utrolig pinlig lite morsom, et annet innslag der Cooper selv er klovn på en utendørsscene, og publikum (koronatidsriktig nok) sitter i bilene sine på en stor parkeringsplass slår ikke ut til mer enn 2-3 på latterskalaen vår (den går fra 1-10). Selv intervjuet med Ben Stiller, som kunstig intelligens, er nærmest meningsløst, tamt, uoriginalt og så platt som en middels skolerevy.

Sarah Cooper – Everything's Fine_5 Sarah Cooper – Everything's Fine_2 Sarah Cooper – Everything's Fine_3 Sarah Cooper – Everything's Fine_7 Sarah Cooper – Everything's Fine_8
<
>
Sarah Cooper – Everything's Fine (Foto: Netflix)

Her svikter det, gjennomgående, i alle ledd. Den ene tamme blødmen følger den andre. Regien (av Natasha Lyonne) er usammenhengende, kjedelig og rotete, mens Cooper har alliert seg med en hel haug av manusforfattere; like fullt er resultatet sjokkerende tannløs satire og ikke i nærheten av Coopers egne standup-show, eller Trump-imitasjoner.

Det eneste som redder showet fra totalhavari er de fire scenen der Cooper imiterer Trump. De sitter (forholdsvis) godt, spesielt en absurd monolog på golfbanen og Grab ’em by the pussy-dialogen; men som helhet er det soleklar strykkarakter. 2 triste stjerner.

Sarah Cooper – Everything’s Fine (Foto: Netflix)

PS! Du bør så absolutt droppe Netflix-showet, se heller alle Coopers herlige Trump-parodier på YouTube. Sarah Coopers mest sette Trump-video, How to Medical, har så langt mer enn 20 millioner (!) visninger på sosiale medier. Her er hun til det fulle i sitt ess!

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?
Fakta
  • Netflix
  • Release: 27. oktober 2020
  • Regi: Natasha Lyonne
  • Med: Sarah Cooper, Fred Armisen, John Hamm, Ben Stiller, Helen Mirren, Maya Rudolph, Jane Lynch, Winona Ryder, Marisa Tomei
  • Genre: Komedie
  • Land: USA
  • År: 2020
  • Tid: 0:49 t.
  • Karakter: 2
IMDB Rating
Sarah Cooper: Everything's Fine (2020) 2940min | Comedy | TV Special 27 October 2020 Summary: A variety special full of issues of politics, race, gender and class. Sarah will also be joined by special guests.
Countries: USA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.