Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Anmeldelse: Reacher, sesong 1

Noget utdatert macho-action

Prime Video gjenoppliver Lee Childs Reacher – men gjør ingen forsøk på å modernisere den karikerte machomannen.

Skrevet av / 01.02.22 - 18:00
Reacher, sesong 1
Tor Aavatsmark

Lee Childs testosteronklump av en enmannshær, Jack Reacher, har tidligere blitt filmatisert. To filmer (2012, 2016) ble det med Tom Cruise i hovedrollen – uten at det resulterte i noen gedigne kassasuksesser.

Nå forsøker Prime Video seg på en serie om «Neandertalmannen», som lever sitt liv som hvileløst vandrende einstøing, emosjonelt avstumpet som han er. Serien har så absolutt sin, litt gammelmodige, sjarm; men moderne, intelligent og nyskapende er definitivt ikke klistrelapper vi vil dele ut til Reacher.

Les også Jack Reacher Tom Cruise’ merkevare har blitt som springende actionmann med et stramt ansiktsuttrykk og overdrevne actionscener. Noe som forsåvidt ofte har resultert i god underholdning, som med MI3 og Minority Report, men med Jack Reacher faller han igjennom, mest på grunn av et uferdig og uspennende manus.

 

Det sagt, så får nok her blodfansen (og dem er det mange av) akkurat det de er ute etter.

Basert på bokserien (den 27. (!) Reacher-boken utkommer i år) til Lee Child spiller Alan Ritchson den mytiske, tidligere elitesoldaten og agenten, Jack Reacher, som streifer, tilsynelatende på måfå, landet rundt – med en sterk rettferdighetsfølelse, og er en manne-mann som setter handling bak ordene, uten hensyn til lovens gråsoner.

Alan Ritchson har pumpet hakket mer jern enn Cruise, og har i enda større grad dratt karakteren Reacher nærmere romanene og rollefiguren til Child. Han fremstår som et karikert kjærlighetsbarn mellom Dolph Lundgren og en mutt Matt Damon.

Reacher sesong 1 3
Reacher, sesong 1 (Foto: Prime Video)

Sesong 1 er basert på romanen The Killing Floor, og vi blir kjent med Reacher i det han ankommer småbyen Margrave, Georgia – til fots. Et drap har funnet sted kvelden i forveien, og det er første gang på over 20 år i byen. Som uransakelig nykommer, og med utseende til en drapsmaskin, kaster det inkompetente lokale politiet, ledet an av politietterforskeren Finlay (Malcolm Goodwin), ham rett i burt.

Misforståelsen blir selvsagt, til tross for en mutt Jack, raskt oppklart og Reacher blir en viktig støttespiller for Finlay og Conklin (Willa Fitzgerald) i oppklaring av forbrytelsen; som hurtig eskalerer til bestialske politidrap, korrupsjon og mistanke om mafiavirksomhet og storslått svindel.

Det er da noe herlig befriende med en serie som nekter å «tvangs»-fornye seg, forkaster moderne politisk korrekthet og elegant ser bort fra å modernisere konseptet. Første Reacher-boken utkom allerede i 1997, og selv om filmen foregår i nåtiden, så er den ikke helt oppdatert på relasjoner mellom mann og kvinne anno 2022. Reachers måte å kurtisere en kvinne på minner mer om Tarzan-metoden.

Reacher sesong 1 2
Reacher, sesong 1 (Foto: Prime Video)

Tematisk så reflekterer da også Reacher-serien «klassisk» TV-krim á la 1990-tallet, med sjablongmessige karakterer, inkompetent politi, hjelpeløse kvinner, klare skillelinjer mellom gode og onde personer og en über-helt av en annen verden.

Ritchson lykkes godt med å portrettere den virkelighetsfjerne, emosjonelt avstumpede, en-stavelses machomannen, uten at det tipper fullstendig over i parodi. Og kjemien mellom ham og den småtøffe Conklin (som han selvsagt innleder et forhold til) og den pertentlige, alltid velkledde Finlay er seriens største styrke.

Reacher sesong 1 6 Reacher sesong 1 5 Reacher sesong 1 7 Reacher sesong 1 4 Reacher sesong 1 8
<
>
Reacher, sesong 1 (Foto: Prime Video)

Reacher er helt grei tidtrøyte når du har rundet de fleste strømmetjenestene, bare ikke forvent å bli overrasket, eller intelligent stimulert. 4 svake stjerner.

Er det god, moderne, krim du er ute etter, så anbefaler vi heller den langt bedre Mayor of Kingstown, med Jeremy Renner i sin glansrolle.

Les også Vi fikser det! Jeremy Renner går fra godhjertet superhelt til, forsøksvis, godhjertet «fikser» i fengslende krimdrama.
Reacher sesong 1 9
Reacher, sesong 1 (Foto: Prime Video)

Karakter
Reacher, sesong 1

Fakta:

  • Prime Video
  • Release: 4. februar 2022
  • Regi: Norberto Barba
  • Med: Alan Ritchson, Willa Fitzgerald, Malcolm Goodwin, Bruce McGill, Maxwell Jenkins, Kristin Kreuk, Harvey Guillén
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2022
  • Tid: 6:20 t.
  • Karakter: 4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les anmeldelsen av Reacher, sesong 1 gratis

Gratis L&B konto

Få tilgang til alle anmeldelser


Eller registrer med epost:
Anmeldelse: House of the Dragon, sesong 2

Kingslayer?

Anmeldelse: Mayor of Kingstown, sesong 3

Skruen strammes til!

Anmeldelse: Atlas

Hvordan er det mulig?!

Anmeldelse: Furiosa: A Mad Max Saga

Hul actionbonanza

Anmeldelse: MILF of Norway, sesong 1

Norges yppigste MILF?

Anmeldelse: Bridgerton, sesong 3, del I

Gjeeeeesp!

TV: Star Wars Day 2024 – ny animasjonsserie lanseres: Tales of the Empire

Ny Star Wars-serie

Anmeldelse: Unfrosted

Seinfeld er fortsatt kongen!

Anmeldelse: A Man in Full

Kampen om status og milliarder

Anmeldelse: Shardlake, sesong 1

Generisk britisk krim

Anmeldelse: The Idea of You

Barnerov?

Anmeldelse: Midtsommernatt

Midtsommerfesten fra Helvete?

Scroll to Top