: Predestination

Blu-ray anmeldelse

De tyske tvillingbrødrene Michael og Peter Spierig har ved hjelp av en gammel novelle og Ethan Hawke i god form, laget en tankevekkende film om tidsreiser og kausalitet. Resultatet er godt, selv om det kan bli litt for mye av det gode.

Predestination
Karakter
Sci-Fi
Predestination

 

Predestination forteller historien om en agent (Ethan Hawke) som blir sendt på en serie av høyst intrikate tidsreiser med den hensikt å sikre kontinuiteten til sin egen karriere for all tid. På sitt siste oppdrag må han følge en lovbryter som har unngått ham gjennom alle sine reiser.

 

Premisset for Predestination høres nok veldig vagt ut men det hele blir langt klarere etter gjennomsyn. Brødrene Spierig (Daybreakers) har skrevet manuset basert på novellen All You Zombies fra 1958 av den avdøde forfatteren Robert A. Heinlein. Gjennom en rekke tidsreiser fram og tilbake i en periode på cirka femti år blir historien avdekket via hovedpersonens opplevelser. Ethan Hawke har vokst som skuespiller og gjør en god innsats som den desperate agenten. Predestination er en fascinerende lek med kausalitet og paradokser som absolutt fungerer greit, men det er ingen tvil om at den kunne ha vært mer ryddig i dramaturgien og begrenset antallet elementer som blir brukt for å formidle historien. Uansett, en severdig og tankevekkende sci-fi thriller som engasjerer. Fire stjerner.

 

Dette er en helt grei utgivelse på Blu-ray. Man får en fin liten bakomfilm og noen bloopers som ekstramateriell. Både bildegjengivelsen og lydsporet holder en god standard.

 

button-PK

Fakta

  • Release: 10. desember 2014
  • Regi: Michael Spierig
  • Med: Ethan Hawke, Noah Taylor, Sarah Snook, Freya Stafford, Christopher Kirby, Alexis Fernandez
  • Genre: Sci-Fi
  • Land: Australia
  • År: 2014
  • Tid: 1:37 t.

IMDB Rating

Lorentz Celo


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

14 år etter sitt første besøk er stjerne-«journalisten» fra Kasakhstan tilbake i US&A. Det går ikke stort bedre denne gangen.
The Boss tar blodfansen med bak kulissene under innspillingen av sitt nye album.
Netflix’ første norsk spillefilm har store ambisjoner og et fascinerende plott – men svikter dessverre på sentrale punkt.
HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Har du muligheten, sørg for at ditt neste kinobesøk blir i en IMAX-sal. Du vil ikke angre.
The Boss og hans E Street Band er tilbake i klassisk form, på et solid, men ujevnt, album.
Det kristenkonservative Midtvesten i USA danner bakteppet for Netflix’ outrerte familiekrønike om vold, begjær og den allestedsnærværende arvesynden.
Netflix lykkes bare delvis med sin feministiske vri på Sherlock Holmes-universet.
Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».
Christopher Nolans nyeste film er en herlig, tidvis absurd, blanding av James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.