Predestination

Blu-ray anmeldelse

De tyske tvillingbrødrene Michael og Peter Spierig har ved hjelp av en gammel novelle og Ethan Hawke i god form, laget en tankevekkende film om tidsreiser og kausalitet. Resultatet er godt, selv om det kan bli litt for mye av det gode.
Predestination
Karakter
Sci-Fi
Predestination
forfatter

 

Predestination forteller historien om en agent (Ethan Hawke) som blir sendt på en serie av høyst intrikate tidsreiser med den hensikt å sikre kontinuiteten til sin egen karriere for all tid. På sitt siste oppdrag må han følge en lovbryter som har unngått ham gjennom alle sine reiser.

 

Premisset for Predestination høres nok veldig vagt ut men det hele blir langt klarere etter gjennomsyn. Brødrene Spierig (Daybreakers) har skrevet manuset basert på novellen All You Zombies fra 1958 av den avdøde forfatteren Robert A. Heinlein. Gjennom en rekke tidsreiser fram og tilbake i en periode på cirka femti år blir historien avdekket via hovedpersonens opplevelser. Ethan Hawke har vokst som skuespiller og gjør en god innsats som den desperate agenten. Predestination er en fascinerende lek med kausalitet og paradokser som absolutt fungerer greit, men det er ingen tvil om at den kunne ha vært mer ryddig i dramaturgien og begrenset antallet elementer som blir brukt for å formidle historien. Uansett, en severdig og tankevekkende sci-fi thriller som engasjerer. Fire stjerner.

 

Dette er en helt grei utgivelse på Blu-ray. Man får en fin liten bakomfilm og noen bloopers som ekstramateriell. Både bildegjengivelsen og lydsporet holder en god standard.

 

button-PK

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?
Fakta
  • Release: 10. desember 2014
  • Regi: Michael Spierig
  • Med: Ethan Hawke, Noah Taylor, Sarah Snook, Freya Stafford, Christopher Kirby, Alexis Fernandez
  • Genre: Sci-Fi
  • Land: Australia
  • År: 2014
  • Tid: 1:37 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Lorentz Celo


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.