Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Anmeldelse: Mayor of Kingstown, sesong 3

Mer intens enn noensinne

I sin tredje runde står fikseren Mike McLusky overfor sine største utfordringer i den helvetes fengselsbyen – og leverer en jævel av en sesong.

Skrevet av / 05.06.24 - 00:01
Mayor of Kingstown, sesong 3
Tor Aavatsmark

Mens den «kalde krigen» fortsatt herjer i Yellowstone-leiren, der det fortsatt er usikkert om Kevin Costner vender tilbake for å avslutte serien, har serieskaper Taylor Sheridan hatt mer enn nok med sine mange andre serieprosjekter.

Hvorav én av dem, Mayor of Kingstown, er blant de beste krimserier av nyere tid. Nå er, nokså uventet, den etterlengtede tredjesesongen her.

Sesong 3 kommer som noe av en overraskelse, rett og slett fordi forrige sesong var nokså avsluttende, men ikke minst hersket det lenge stor usikkerhet om hovedrolleinnehaver Jeremy Renner (Avengers: Endgame) kunne returnere i rollen som fikseren Mike McLusky etter en nesten fatal snøplog-ulykke, i januar i fjor.

Les også Gangsterhelvete! Taylor Sheridan, og en perfekt castet Jeremy Renner, serverer oss beinhard sosialrealisme, og gangsterhelvete – på inn- og utsiden av murene.

Mayor of Kingstown dramatiserer det enorme fengselssystemet i Kingstown, Michigan (en by med 40.000 innbyggere, der «alle» innfødte passer på de 20.000 innsatte). Alle, på hver sin side av loven, opererer i gråsoner, alt og alle kan kjøpes og systemet fremelsker korrupsjon og dodgy hestehandler.

 

Mannen som holder det hele samme, og fungerer som en «diplomat» mellom politiet, de innsatte, doplangerne og fengselsvesenet, er den tidligere innsatte, nå selvstendig næringsdrivende, Mike McLusky (Renner).

Hans lillebror, Kyle (Taylor Handley) er i den lokale politistyrken, og hjemme venter brorens høygravide kone. Men innen barnet kan nedkomme har de en hel… mye dritt som må løses opp i gatene, inne i fengselet, familien, samt konfrontere den russiske mafiaen som terroriserer byen.

Etter at den hensynsløse mafiatoppen Milo ble ryddet av banen, og det verste fengselsopprøret stagget, er det nå nye farer som truer den hardt prøvede byen. Som Mike så lakonisk sier til den skadeskutte «spurven» Iris (Emma Laird): «Den eneste plassen jeg ønsker at du ikke skal være, er i Kingstown.»

Jeremy Renner og Emma Laird, “Mayor of Kingstown, sesong 3” (Foto: SkyShowtime)

Dypest sett handler Kingstown om det dysfunksjonelle, gjennomkommersialiserte, amerikanske fengselsvesenet, der de innsatte blir sett på som en vare som eierne bak kan profittere på. Etter det voldsomme opprøret har fengselssjefen blitt skuggeredd og handlingslammet – noe fangene vet å utnytte.

Den nye «sjefen» bak murene, årgangskriminelle Merle (Richard Brake), beordrer den ene drapet etter det andre. Adskillig verre blir det når urent dop begynner å florere blant de innsatte, og ute i gatene – og fangene stryker med som fluer på en varm sommerdag.

Samtidig trer en ny russisk gangster inn på banen, for å fylle Milos sko; og Konstantin Noskov (Yorick van Wageningen) er en langt mer psykopatisk og kompromissløs mafios enn sin forgjenger. I kjent stil beslutter Mikes seg for at angrep er det beste forsvar…

Les også Vil tilbake i sadelen! Nå angrer Costner seg, og har et stort ønske å om fortsette i Yellowstone-rollen som John Dutton.

Sheridan & Co har strammet til skruen noen hakk for denne runden. Alt går (om mulig) litt kjappere, mer voldsomt og eksplisitt. Forbryterne, og de som skal håndtere dem har flyttet grensene, og går ikke av veien for de mest forferdelige handlinger – alt for å sikre kontrollen, og profitten. Selv sedvanlig sindige Bunny (Tobi Bamtefa) ser ut til å ha mistet gangsynet.

Og mannen som må sette dem alle på plass, og fortelle dem hvem som er den egentlige «ordføreren», og fullstendig uunnværlig for dem alle, nettopp er Mike McLusky.

Mayor of Kingstown, sesong 3 (Foto: SkyShowtime)

Renner gjør da også med Kingstown sin beste rolle noensinne, og han en perfekt castet som den litt forsofne, desillusjonerte mannen som ikke har noe å miste, innehar en skikkelig gi-faen-mentalitet, men som samtidig har hjertet på rett plass. For å koble av fra all faenskapen, og spøkelsene han må konfrontere, så gjenopptar han forholdet til statsadvokaten.

Når så den vanlige innbygger begynner å ta loven i egne hender, er samfunnet i ferd med å rakne fullstendig.

301- Soldier's Heart Soldier’s Heart Soldier’s Heart Soldier’s Heart Soldier’s Heart Soldier’s Heart Soldier’s Heart Soldier’s Heart Soldier’s Heart Soldier’s Heart
<
>
Mayor of Kingstown, sesong 3 (Foto: SkyShowtime)

Mayor of Kingstown er Sheridans upolert, rå, brutale og ubarmhjertige blikk på alt som er feil med fengselsomsorgen i dagens USA. Til tross for enkelte åpenbare overdrivelser, føles det hele ubehagelig realistisk.

Og her er det ikke bare doplangerne og morderne som er blant de råtne eplene, og politistyrken er flankert med skyteglade tomskaller.

Mayor of Kingstown, sesong 3 (Foto: SkyShowtime)

Det hele toppes med en skarp, intelligent og velfungerende dialog, samt skuespillere i toppklassen på alle plan. Foto og klipp bidrar til det intense, sterkt medrivende drama. Kingstown makter å dra oss inn i den brutale handlingen.

Les også Her ser du Yellowstone! Serieskaper Taylor Sheridan er blant de hottesteste navnene innen strømmebransjen om dagen - men hvor (og hvordan) får du sett alle hans eminente serier?

Dessverre fikk ikke pressen denne runden tilgang til mer enn de tre første episodene, men om de resterende syv holder et like høyt nivå, sikter serien seg inn mot toppkarakteren. 5 bunnsolide stjerner.

Sesong 3 av Mayor of Kingstown får sin premiere den 6. juni på SkyShowtime.

Mayor of Kingstown, sesong 3 (Foto: SkyShowtime)

Karakter
Mayor of Kingstown, sesong 3

Fakta:

 • SkyShowtime
 • Release: 6. juni 2024
 • Regi: Nina Lopez-Corrado
 • Med: Jeremy Renner, Taylor Handley, Emma Laird, Hugh Dillon, Tobi Bamtefa, Derek Webster, Nishi Munshi, Hamish Allan-Headley, Natasha Marc, Richard Brake, Denny Love, Paula Malcomson
 • Genre: Krim
 • Land: USA
 • År: 2024
 • Tid: 7:45 t.
 • Karakter: 5
 • IMDb

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les anmeldelsen av Mayor of Kingstown, sesong 3 gratis

Gratis L&B konto

Få tilgang til alle anmeldelser


Eller registrer med epost:
Anmeldelse: Presumed Innocent

Litt av en cocktail! Sex, bedrag og et bestialsk drap

Anmeldelse: House of the Dragon, sesong 2

Kingslayer?

Anmeldelse: Mayor of Kingstown, sesong 3

Skruen strammes til!

Anmeldelse: Atlas

Hvordan er det mulig?!

Anmeldelse: Furiosa: A Mad Max Saga

Hul actionbonanza

Anmeldelse: MILF of Norway, sesong 1

Norges yppigste MILF?

Anmeldelse: Bridgerton, sesong 3, del I

Gjeeeeesp!

TV: Star Wars Day 2024 – ny animasjonsserie lanseres: Tales of the Empire

Ny Star Wars-serie

Anmeldelse: Unfrosted

Seinfeld er fortsatt kongen!

Anmeldelse: A Man in Full

Kampen om status og milliarder

Anmeldelse: Shardlake, sesong 1

Generisk britisk krim

Anmeldelse: The Idea of You

Barnerov?

Scroll to Top