Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Kevin Costner angrer – vil tilbake til Yellowstone

Nå angrer Costner seg, og har et stort ønske å om fortsette i Yellowstone-rollen som John Dutton.

Skrevet av / 13.04.24 - 00:01
Kevin Costner angrer – vil tilbake til Yellowstone

I dag er det gått kun tolv dager siden den 1. april, dagen da L&B kom med en (i enkeltes øynes høyst upassende) aprilsnarr om at Kevin Costner ville vende tilbake til Yellowstone, i rollen som John Dutton; samt at serien ville forlenges utover sesong 5.

Det var altså en spøk (beklager!) – eller vent litt, var det egentlig det?

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Sett i retrospekt virker det nå som om L&Bs journalister er like klarsynte som sjaman Durek Verrett!

Les også Game over! Paramount bekrefter nå at Yellowstone-serien avsluttes.

For sjekk ut hva Kevin Costner selv uttalte i et intervju med Entertainment Tonight denne uken, i det reporteren spurte skuespillerikonet om han ønsker å fortsette i rollen som John Dutton:

I’d like to be able to do it but we haven’t been able to. I thought I was going to make seven [seasons] but right now we’re at five. So how it works out — I hope it does — but they’ve got a lot of different shows going on. Maybe it will. Maybe this will circle back to me. If it does and I feel really comfortable with [it], I’d love to do it.

 

Intervjuet fant sted under CinemaCon i Las Vegas, der Costner var til stede for å promotere første del av sin nye westernsaga American Horizon.

Horizon: An American Saga – Chapter 1 får sin kinopremiere den 28. juni i år, men vil før den tid vises under den 77. Cannesfestivalen, 19. mai.

Ny trailer er nylig sluppet, for en film der Kevin Costner både er regissør, produsent, manusforfatter og hovedrolleinnehaver:

 

Westernserien Yellowstone er satt til dagens Montana og sentrerer rundt kvegdynastiet til den innflytelsesrike Dutton-familien, og alle dens intriger, konflikter og åpenbare, utilslørte maktbegjær.

Pater familias er John Dutton, forbilledlig gestaltet av Costner.

Over knappe fem sesonger har vi fulgt strabasene for å bevare farmen, kvegdriften og familiens tradisjonelle levemåte – med alle tenkelige midler.

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Serieskaper er Taylor Sheridan, som etter megasuksessen med Yellowstone har blitt en av de mektigste serieprodusentene i Hollywood.

Les også Det er valgår i Montana Femtesesongen av Taylor Sheridans suksesserie samler all Montanas makt i Dutton-dynastiets hender.

Høsten 2022 kom del I av Yellowstone, sesong 5 – og alt var (tilsynelatende) fred og fordragelighet i Montana – med forventet premieredato på del II av sesongen i februar ’23.

 

Men så begynte det å strømme ut lekkasjer om konflikt, der de to store egoene Sheridan og Costner stanget mot hverandre.

En kilde nær serien uttalte seg i juli ’23 til New York Post; der avisens kilde la hoveddelen av skylden for den fastlåste situasjonen på serieskaper Sheridan.

Cole Hauser (til venstre) og Taylor Sheridan under innspilling av «Yellowstone» (Foto: Paramount)

Kilden hevdet at Costner, som også er en utøvende produsent av serien, følte seg avvist da han reiste bekymringer om retningen historien tok – og at han da ble bedt av Sheridan om å:

Stick to acting!

En kommentar som vel ikke akkurat beredte grunnen for en god dialog de to store stjernene imellom…

Kevin Costner, «Yellowstone, sesong 5» (Foto: SkyShowtime)

«Bare Taylor vet hva som virkelig foregår,» sa kilden til New York Post. «Taylor brukte år på å ikke bli verdsatt i Hollywood, og nå som han er toppen av hierarkiet, er det definitivt et ego involvert i alt dette.»

Ifølge Deadline var Kevin Costner misfornøyd med at innspillingen av Yellowstone trakk ut i tid, og dermed kom i konflikt med andre prosjekter han har. Costner hadde visstnok ikke forpliktet seg til så mange innspillingsdager som Sheridan & Co ønsket.

Siden har konflikten kun eskalert, der Costner offisielt trakk seg fra serien i april 2023, til klimakset i mai i fjor, da det ble avgjort at Yellowstone legges ned!

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Siden har både Paramount og Sheridan forsøkt å overtale Costner til å vende tilbake for å sluttføre del II av sesong 5 – men fånyttes.

Les også Sheridan gjør det igjen! Med Taylor Sheridan som serieskaper, og duoen Harrison Ford og Helen Mirren i hovedrollene var forventningene til 1923 skyhøye.

I stedet ble det i fjor sommer annonsert at Yellowstone-universet vil leve videre, med den nye spin-off-serien 2024; der Matthew McConaughey gestalter hovedrollen (sannsynligvis en Dutton). Serien skal være slags fortsettelse av Yellowstone-universet, ikke en prequel-historie.

I et intervju med The Hollywood Reporter bekreftet CEO for CBSViacom, Chris McCarthy at selskapet hadde signert McConaughey for Yellowstone-universet:

Matthew McConaughey is lined up to star in a Yellowstone extension, which will move forward regardless of whether Costner returns to the original.

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Om vi får se Costner tilbake i Yellowstone-sadelen, er dog fortsatt høyst uvisst.

Konflikten mellom ham og Sheridan skal ha pågått så lenge, og blitt så betent, at Sheridan visstnok skal ha skrevet hans karakter ut av serien. Det sagt, ikke ett sekund av sesong 5, del II er så langt spilt inn…

I det ET-reporteren spurte Costner om hvordan han ser for seg John Duttons fremtid/endelikt, svarte stjernen:

Well, you know, he needs to be proactive in what happens and I’ve kind of had my own fantasy how it might be, but that’s Taylor’s thing.

I said as much to him [Sheridan] a while back. I had thoughts how it could happen, but we just have to see.

Hverken Paramount Pictures, eller Sheridan har så langt kommentert Costners siste utspill.

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Lawmen: Bass Reeves er den nyeste av Taylor Sheridans serier (som er tilgjengelige for strømming på SkyShowtime), de andre er:

Les også Her ser du Yellowstone! Serieskaper Taylor Sheridan er blant de hottesteste navnene innen strømmebransjen om dagen - men hvor (og hvordan) får du sett alle hans eminente serier?
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

1 hendelser på “Kevin Costner angrer – vil tilbake til Yellowstone”

  1. Synd at de fantastiske sideshowene tar tiden som kunne blitt brukt til å lappe sår, slik at bærebjelken Yellowstone kunne fått de syv sesongene Costner ble forespeilet. Sheridan har vist seg som en fantastisk skribent men bør kunne lytte til tanker, og litt veiledning fra suksessrike Costner. Ser frem mot de to sommersuksessene Costner har «kunstnet» frem nå…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top