Lunchbox

Blu-ray anmeldelse

Mumbais legendariske system for levering av lunsj er blitt bakteppe for denne sterke debutfilmen til Ritesh Batra. Lunchbox handler riktignok om så mye mer enn mat, selv om det er en viktig ingrediens for å åpne sanseapparatet.
Karakter
Drama
Lunchbox
forfatter

I Mumbai har det i flere tiår blitt levert varm lunsj på arbeidsplassene til millioner av menn fra sine koner og sjeldent blir det gjort en feil i systemet. Men en dag får den stillferdige enkemannen Saajan (Irrfan Khan) levert feil lunsj som husmoren Ila (Nimrat Kaur) har laget til sin utro og uinteresserte ektemann. Den nydelige maten vekker liv i Saajan og en lang og spennende brevveksling gjennom lunsjboksen skaper et helt spesielt forhold som endrer deres liv for alltid.

Ritesh Batra har flere kortfilmer på samvittigheten men dette er hennes spillefilmdebut. Lunchbox har vunnet en rekke internasjonale priser i blant annet Cannes, og det fullt fortjent. Filmen er et fargerikt, stillferdig og innsiktsfullt drama som både inspirerer og underholder. Skuespillet til Irrfan Khan og Nimrat Kaur er meget bra mens fotograf Michael Simmonds har fanget det hele på utsøkt vis med sitt kamera. En overraskende fin liten film som tar for seg de viktige ting i livet. Filmen kunne nok ha vært litt kortere men belønnes likevel med fem stjerner.

Lunchbox er flott på Blu-ray selv om det er skuffende uten ekstramateriell. Bildegjengivelsen er ren og klar med svært få skavanker, mens lydsporet er delikat og balansert uten å rope for høyt. Nesten topp score på begge deler.

button-PK

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?
Fakta
  • Release: 27. august 2014   Regi: Ritesh Batra
  • Med: Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui, Denzil Smith, Bharati Achrekar, Nakul Vaid
  • Genre: Drama
  • Land: India
  • År: 2013
  • Tid: 1:44 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Lorentz Celo


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.