: Child44

Blu-ray anmeldelse

Child44 har sannsynligvis lidd kostymedramaets ofte triste skjebne hvor innhold må vike for form. Hvordan kan man ellers lage en svak film med så gode skuespillere, en dyktig regissør og en spennende og fascinerende historie?

Karakter
Thriller
Child44

Vi befinner oss i etterkrigstidens Moskva hvor den kalde krigen setter sine spor bak jernteppet. Den tidligere krigshelten Leo (Tom Hardy) jobber som offiser og vil gjerne etterforske drapene på en rekke barn som har blitt funnet ved toglinjene i den siste tiden. I Sovjetunionen blir slikt regnet som uhørt og Leo blir degradert for sine påstander som kan ødelegge nasjonens rykte. Ved hjelp av sin kone, Raisa (Noomi Rapace), fortsetter de kampen om å avdekke sannheten før de selv blir offer i det brutale systemet.

Child44 er basert på en roman av Tom Rob Smith og tar utgangspunktet i både en fascinerende del av verdenshistorien og en sterk historie. Filmen er produsert av Ridley Scott som muligens må ta mye ansvar for det svake resultatet. Han har fått med seg et imponerende knippe skuespillere og en meget spennende regissør i Daniel Espinosa (Snabba Cash) men det gode resultatet har uteblitt.

Child 44_8

Det kan være at den krevende produksjonen med å gjenskape 1950-tallets Sovjet har gått utover formidlingen av historien? Konklusjonen er i hvert fall at ting ikke fungerer. Det er rotete fortalt med en dramaturgi som er svak og det er et hav av ubesvarte spørsmål som henger igjen etter gjennomsyn. I tillegg varierer skuespillernes prestasjoner relativt mye, noe som er en indikasjon på at regissør Espinosa ikke har taklet en så stor produksjon. Intensjonen var sikkert god med dessverre har Child44 blitt en både kunstnerisk og økonomisk flopp. Tre stjerner.

Child 44_10 Child 44_9 CH44_STILL-18.jpg Child 44_6 Child 44_5 Child 44_4 Child 44_3 CHILD 44
<
>

Utgivelsen på Blu-ray er heller ikke noen stor opplevelse. Intet ekstramateriell, og selv om det er intensjonelt så er bildet altfor mørkt. Nesten parodisk mørkt slik at man knapt ser øynene på skuespillerne. Lydsporet i dts-MA 5.1 er heldigvis godt nok.

button-PK[1]

Fakta

  • Release: 31. august 2015
  • Regi: Daniel Espinosa
  • Med: Tom Hardy, Gary Oldman, Noomi Rapace, Joel Kinnaman, Jason Clarke, Vincent Cassel, Fares Fares
  • Genre: Thriller
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 2:17 t.

IMDB Rating

Lorentz Celo


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Susanne Bier serverer et spennende, og vellaget, thrillerdrama på HBO.
14 år etter sitt første besøk er stjerne-«journalisten» fra Kasakhstan tilbake i US&A. Det går ikke stort bedre denne gangen.
The Boss tar blodfansen med bak kulissene under innspillingen av sitt nye album.
Netflix’ første norsk spillefilm har store ambisjoner og et fascinerende plott – men svikter dessverre på sentrale punkt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.
Har du muligheten, sørg for at ditt neste kinobesøk blir i en IMAX-sal. Du vil ikke angre.
The Boss og hans E Street Band er tilbake i klassisk form, på et solid, men ujevnt, album.
Det kristenkonservative Midtvesten i USA danner bakteppet for Netflix’ outrerte familiekrønike om vold, begjær og den allestedsnærværende arvesynden.
Netflix lykkes bare delvis med sin feministiske vri på Sherlock Holmes-universet.
Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».