TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+

Child44

Blu-ray anmeldelse

Child44 har sannsynligvis lidd kostymedramaets ofte triste skjebne hvor innhold må vike for form. Hvordan kan man ellers lage en svak film med så gode skuespillere, en dyktig regissør og en spennende og fascinerende historie?

forfatter
Publisert 11.09.15 - 16:23
Karakter
Thriller
Child44

Vi befinner oss i etterkrigstidens Moskva hvor den kalde krigen setter sine spor bak jernteppet. Den tidligere krigshelten Leo (Tom Hardy) jobber som offiser og vil gjerne etterforske drapene på en rekke barn som har blitt funnet ved toglinjene i den siste tiden. I Sovjetunionen blir slikt regnet som uhørt og Leo blir degradert for sine påstander som kan ødelegge nasjonens rykte. Ved hjelp av sin kone, Raisa (Noomi Rapace), fortsetter de kampen om å avdekke sannheten før de selv blir offer i det brutale systemet.

youtu.be/ZgRt4VHIVPw

Child44 er basert på en roman av Tom Rob Smith og tar utgangspunktet i både en fascinerende del av verdenshistorien og en sterk historie. Filmen er produsert av Ridley Scott som muligens må ta mye ansvar for det svake resultatet. Han har fått med seg et imponerende knippe skuespillere og en meget spennende regissør i Daniel Espinosa (Snabba Cash) men det gode resultatet har uteblitt.

Child 44_8

Det kan være at den krevende produksjonen med å gjenskape 1950-tallets Sovjet har gått utover formidlingen av historien? Konklusjonen er i hvert fall at ting ikke fungerer. Det er rotete fortalt med en dramaturgi som er svak og det er et hav av ubesvarte spørsmål som henger igjen etter gjennomsyn. I tillegg varierer skuespillernes prestasjoner relativt mye, noe som er en indikasjon på at regissør Espinosa ikke har taklet en så stor produksjon. Intensjonen var sikkert god med dessverre har Child44 blitt en både kunstnerisk og økonomisk flopp. Tre stjerner.

Child 44_10 Child 44_9 CH44_STILL-18.jpg Child 44_6 Child 44_5 Child 44_4 Child 44_3 CHILD 44
<
>

Utgivelsen på Blu-ray er heller ikke noen stor opplevelse. Intet ekstramateriell, og selv om det er intensjonelt så er bildet altfor mørkt. Nesten parodisk mørkt slik at man knapt ser øynene på skuespillerne. Lydsporet i dts-MA 5.1 er heldigvis godt nok.

button-PK[1]

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Fakta
 • Release: 31. august 2015
 • Regi: Daniel Espinosa
 • Med: Tom Hardy, Gary Oldman, Noomi Rapace, Joel Kinnaman, Jason Clarke, Vincent Cassel, Fares Fares
 • Genre: Thriller
 • Land: USA
 • År: 2014
 • Tid: 2:17 t.
IMDB Rating

Siste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Hør musikken fra «Stranger Things» Er du klar for sesongfinalen på Stranger Things? Med denne spillelisten kommer du i rett stemning.
Ufullendt alien-sjarm Det var en tid da Netflix åpnet lommeboken, og sin enorme abonnementsmasse, for enhver håpefull filmnerd – den tiden er nok forbi.
Nytt Netflix-abonnement med reklamer rett rundt hjørnet Netflix-toppsjef sier at tapet av mange potensielle brukere er begrunnelsen bak det nye tiltaket.
Mer herlig forvirring fra Westworld Etter en langvarig koronapause er Westworld tilbake på sporet, og mer tilbake til røttene.
NY Stranger Things 4 II-trailer! Netflix har nå sluppet ny trailer fra det avsluttende kapittelet av sesong 4 til Stranger Things.
"You know nothing, Jon Snow." Eller? HBO Max annonserer nå nok en spin off-serie fra Game of Thrones-universet.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend