TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Philips The One 43” (43PUS8506/12)

Setter farge på tilværelsen

Glad i farger? Med denne TV-en får du Philips sitt velkjente Ambilight-lys, som sørger for å gi bildeopplevelsen en ekstra piff.

forfatter
Publisert 18.02.22 - 10:00
Karakter
Philips The One 43” (43PUS8506/12)
L&B menerskew
pluss Philips-skjermen leverer en flott bildekvalitet med god kontrast, og det fargesprakende Ambilight-lyset bidrar til å øke innlevelsen.
minus Lyden er relativt slank, og kan behøve hjelp av en lydplanke.
Veil. pris 7998 Produktside
Spesifikasjoner
  • Størrelse/type: 43” 4K LCD
  • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
  • Panelfrekvens: 50/60 Hz
  • Operativsystem: Android 10
  • Innganger: 4 HDMI (2 x 2.1, 2 x 2.0b), 2 USB
  • Utganger: Optisk digital lydutgang
  • HDR: Dolby Vision, HDR10+, HLG
  • Skjermstørrelser: 43, 50, 58, 65, 70, 75”
  • Annet: Dolby Atmos, tresidig Ambilight
  • Web: philips.no
Annonse fra prisguiden.no

Denne TV-en er en av de mest populære modellene fra Philips. Den har fått tilnavnet The One fordi den byr på mange kjekke finesser til en gunstig pris. Vi har tidligere testet den i 65” utgave, men lillebroren i 43” har mange av de samme spesifikasjonene – inkludert tresidig Ambilight-lys!

Philips The One PUS8506 living room
Philips The One PUS8506. (Foto: Philips)

 

Philips The One

Philips-skjermen skiller seg fra de andre testdeltakerne på flere områder. For det første merkes det på byggekvaliteten at vi har med en litt dyrere og eksklusiv modell å gjøre. TV-en har en stilig sølvfarget finish, og en T-formet fot som er dreibar. På baksiden finner vi det karakteristiske Ambilight-lyset som lyser opp veggen din med farger som matcher handlingen på skjermen.

I motsetning til den slanke TV-en, er fjernkontrollen av det tykke slaget. Men den har til gjengjeld store og tydelige knapper, og betjeningen føles kjapp og responsiv.

Android-brukergrensesnittet betyr at du får bred tilgang til de nyeste appene og tjenestene, inkludert Disney+, HBO Max med flere.

Philips The One er også kompatibel med HDR-videoformatene HDR10+ og Dolby Vision. Dermed er man sikret at mange av de nyeste filmene og seriene kan vises i beste tilgjengelige format.

Tilkoblingsmulighetene er gode, med 4 HDMI-innganger, inkludert eARC lydreturkanal. Skjermfrekvensen er imidlertid begrenset til 60 Hz, og TV-en vil derfor ikke kunne dra nytte av den raskeste grafikken (4K/120 FPS) fra Xbox Series X eller Playstation 5.

Bildekvalitet

43” utgaven av Philips The One bruker et LCD-panel av typen VA med direkte LED-baklys (de større utgavene bruker IPS). Lysstyrken og fargegjengivelsen er både sterk og klar. Vi lar oss i tillegg imponere av bildeskarpheten som PUS8506 greier å få frem. Innhold i ekte, fullskjerms 4K-oppløsning, slik som Netflix-serien Snabba Cash, ser riktig lekker ut fra den kompakte Philips-en! PUS8506 klarer også å bevare sømløse og smoothe bevegelser når handlingen går hurtig for seg.

Kontrasten fra denne LCD-skjermen er i seg selv ikke banebrytende. Philips-skjermen får imidlertid god hjelp fra Ambilight-lyset, som lyser opp veggen bak TV-en i matchende farger. Dette gir en ekstra innlevelse og engasjement til bildeopplevelsen, og får faktisk denne 43-tommeren til å virke litt større enn den er!

Lydkvalitet

På lydsiden er Philips-en utstyrt med stereo høyttalere og 2 x 10 watt utgangseffekt. Lyden fra de innebygde høyttalerne er relativt slank, uten særlig bass og bærer ikke preg av å være spesielt påkostet. Stemmene låter litt innestengt sammenlignet med de beste i testen.

Konklusjon

Vi har tidligere gitt skryt til Philips PUS8506 i 65 tommer, derfor er det gledelig å se at også 43” utgaven holder mål. Philips-skjermen er blant de dyrere i testen, men har til gjengjeld en god bildebehandling og bred formatstøtte som bidrar til at det meste av TV-innhold ser riktig bra ut. I tillegg klarer Ambilight-lyset å skape litt ekstra stemning når det er filmkveld i heimen.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Også i denne testen:

Sony X89J (KD-43X89J)

God til gaming!

Sony X89J er en av de dyreste modellene i testen, og utmerker seg med flere kjekke finesser. Likevel skiller den seg ikke voldsomt fra de rimeligere utfordrerne.

Sony-skjermen leverer et skarpt og naturlig bilde med god kontrast. Bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter gjør dette til en velegnet TV for gaming.
Bildekvaliteten er ikke dramatisk mye bedre enn de rimeligere modellene i testen. Lydgjengivelsen er også relativt slank.

Xiaomi Mi TV P1 43

Prisgunstig Android-TV

Fra kinesiske Xiaomi kommer en TV som hevder seg bra mot konkurrentene – selv til en lavere pris.

Xiaomi byr på Android-brukergrensesnitt, flust av apper og god formatstøtte.
Kontrasten er midt på treet, og lydgjengivelsen nokså slank.

TCL C725 (43C725)

Flink til det meste

Med TCL C725 får du flott bilde og god lyd til en fornuftig pris.

TCL C725 leverer et flott bilde med god lysstyrke og kontrast. Den har dessuten bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter, som gjør dette til en utmerket allround-TV.
Selv om Android-brukergrensesnittet er fint nok, synes vi TV-en reagerer litt tregt på kommandoer fra fjernkontrollen.

Hisense A7GQ (43A7GQ)

Kinesisk utfordrer

Hisense A7GQ kan skilte med et nytt og spennende brukergrensesnitt, men bildeopplevelsen er litt blass sammenlignet med de beste.

Hisense A7GQ har en fin og moderne design, gode tilkoblingsmuligheter og bred støtte for ulike videoformater.
TV-en mangler en del lokale apper og tjenester.

LG NANO756 (43NANO756)

Mangler kontrast

LG NANO756 er en fin og lettvint TV å bruke, men bildekvaliteten står ikke helt til forventningene.

LG-skjermen har et fint brukergrensesnitt (WebOS) med bra utvalg av strømmetjenester.
Kontrasten og lysstyrken er midt på treet, og NANO756 mangler støtte for en del viktige formater.

Samsung Q60A (QE43Q60A)

Slank og lekker QLED-TV fra Samsung

Samsungs rimeligste QLED-modell byr på slank design, flott bildekvalitet, og et lettvint brukergrensesnitt. Bare lyden skuffer litt.

Samsung Q60A er en utmerket TV med bra bildekvalitet, glimrende brukergrensesnitt og slank design.
Lydgjengivelsen er skuffende tynn, og skriker etter hjelp av en lydplanke.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Nye lydformater i LG TV fra 2023 LG lanserer støtte for DTS surroundlyd i sine kommende TV-modeller for 2023
lbpluss
Nå kan du se TikTok på Samsung TV Nå er TikTok-appen tilgjengelig på norske Samsungs-skjermer.
Bilder i studiokvalitet Panasonic LZ1500E gir imponerende kontrastrike og fargepresise bilder, og er noe av det nærmeste vi kommer en studiomonitor til hjemmebruk. En TV for de virkelig kresne!
lbpluss
Samsung Relumino En ny bildemodus til Samsungs TV-er skal gjøre bildet lettere å tyde for personer med nedsatt syn.
lbpluss
Trådløs OLED-TV fra LG Ny toppmodell med trådløs videooverføring. 
Følg Lyd & Bilde