TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST Philips The One 43” (43PUS8506/12)

Setter farge på tilværelsen

Glad i farger? Med denne TV-en får du Philips sitt velkjente Ambilight-lys, som sørger for å gi bildeopplevelsen en ekstra piff.

forfatter
Publisert 18.02.22 - 10:00
Karakter
Philips The One 43” (43PUS8506/12)
L&B mener
Philips-skjermen leverer en flott bildekvalitet med god kontrast, og det fargesprakende Ambilight-lyset bidrar til å øke innlevelsen.
Lyden er relativt slank, og kan behøve hjelp av en lydplanke.
Spesifikasjoner
 • Størrelse/type: 43” 4K LCD
 • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
 • Panelfrekvens: 50/60 Hz
 • Operativsystem: Android 10
 • Innganger: 4 HDMI (2 x 2.1, 2 x 2.0b), 2 USB
 • Utganger: Optisk digital lydutgang
 • HDR: Dolby Vision, HDR10+, HLG
 • Skjermstørrelser: 43, 50, 58, 65, 70, 75”
 • Annet: Dolby Atmos, tresidig Ambilight
 • Web: philips.no
Veil. pris 7.998Pr. 18.02.22 Produktside

Denne TV-en er en av de mest populære modellene fra Philips. Den har fått tilnavnet The One fordi den byr på mange kjekke finesser til en gunstig pris. Vi har tidligere testet den i 65” utgave, men lillebroren i 43” har mange av de samme spesifikasjonene – inkludert tresidig Ambilight-lys!

Philips The One PUS8506 living room
Philips The One PUS8506. (Foto: Philips)

 

Philips The One

Philips-skjermen skiller seg fra de andre testdeltakerne på flere områder. For det første merkes det på byggekvaliteten at vi har med en litt dyrere og eksklusiv modell å gjøre. TV-en har en stilig sølvfarget finish, og en T-formet fot som er dreibar. På baksiden finner vi det karakteristiske Ambilight-lyset som lyser opp veggen din med farger som matcher handlingen på skjermen.

I motsetning til den slanke TV-en, er fjernkontrollen av det tykke slaget. Men den har til gjengjeld store og tydelige knapper, og betjeningen føles kjapp og responsiv.

Android-brukergrensesnittet betyr at du får bred tilgang til de nyeste appene og tjenestene, inkludert Disney+, HBO Max med flere.

Philips The One er også kompatibel med HDR-videoformatene HDR10+ og Dolby Vision. Dermed er man sikret at mange av de nyeste filmene og seriene kan vises i beste tilgjengelige format.

Tilkoblingsmulighetene er gode, med 4 HDMI-innganger, inkludert eARC lydreturkanal. Skjermfrekvensen er imidlertid begrenset til 60 Hz, og TV-en vil derfor ikke kunne dra nytte av den raskeste grafikken (4K/120 FPS) fra Xbox Series X eller Playstation 5.

Bildekvalitet

43” utgaven av Philips The One bruker et LCD-panel av typen VA med direkte LED-baklys (de større utgavene bruker IPS). Lysstyrken og fargegjengivelsen er både sterk og klar. Vi lar oss i tillegg imponere av bildeskarpheten som PUS8506 greier å få frem. Innhold i ekte, fullskjerms 4K-oppløsning, slik som Netflix-serien Snabba Cash, ser riktig lekker ut fra den kompakte Philips-en! PUS8506 klarer også å bevare sømløse og smoothe bevegelser når handlingen går hurtig for seg.

Kontrasten fra denne LCD-skjermen er i seg selv ikke banebrytende. Philips-skjermen får imidlertid god hjelp fra Ambilight-lyset, som lyser opp veggen bak TV-en i matchende farger. Dette gir en ekstra innlevelse og engasjement til bildeopplevelsen, og får faktisk denne 43-tommeren til å virke litt større enn den er!

Lydkvalitet

På lydsiden er Philips-en utstyrt med stereo høyttalere og 2 x 10 watt utgangseffekt. Lyden fra de innebygde høyttalerne er relativt slank, uten særlig bass og bærer ikke preg av å være spesielt påkostet. Stemmene låter litt innestengt sammenlignet med de beste i testen.

Konklusjon

Vi har tidligere gitt skryt til Philips PUS8506 i 65 tommer, derfor er det gledelig å se at også 43” utgaven holder mål. Philips-skjermen er blant de dyrere i testen, men har til gjengjeld en god bildebehandling og bred formatstøtte som bidrar til at det meste av TV-innhold ser riktig bra ut. I tillegg klarer Ambilight-lyset å skape litt ekstra stemning når det er filmkveld i heimen.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Sony X89J (KD-43X89J)

God til gaming!

Sony X89J er en av de dyreste modellene i testen, og utmerker seg med flere kjekke finesser. Likevel skiller den seg ikke voldsomt fra de rimeligere utfordrerne.

Sony-skjermen leverer et skarpt og naturlig bilde med god kontrast. Bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter gjør dette til en velegnet TV for gaming.
Bildekvaliteten er ikke dramatisk mye bedre enn de rimeligere modellene i testen. Lydgjengivelsen er også relativt slank.

Xiaomi Mi TV P1 43

Prisgunstig Android-TV

Fra kinesiske Xiaomi kommer en TV som hevder seg bra mot konkurrentene – selv til en lavere pris.

Xiaomi byr på Android-brukergrensesnitt, flust av apper og god formatstøtte.
Kontrasten er midt på treet, og lydgjengivelsen nokså slank.

TCL C725 (43C725)

Flink til det meste

Med TCL C725 får du flott bilde og god lyd til en fornuftig pris.

TCL C725 leverer et flott bilde med god lysstyrke og kontrast. Den har dessuten bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter, som gjør dette til en utmerket allround-TV.
Selv om Android-brukergrensesnittet er fint nok, synes vi TV-en reagerer litt tregt på kommandoer fra fjernkontrollen.

Hisense A7GQ (43A7GQ)

Kinesisk utfordrer

Hisense A7GQ kan skilte med et nytt og spennende brukergrensesnitt, men bildeopplevelsen er litt blass sammenlignet med de beste.

Hisense A7GQ har en fin og moderne design, gode tilkoblingsmuligheter og bred støtte for ulike videoformater.
TV-en mangler en del lokale apper og tjenester.

LG NANO756 (43NANO756)

Mangler kontrast

LG NANO756 er en fin og lettvint TV å bruke, men bildekvaliteten står ikke helt til forventningene.

LG-skjermen har et fint brukergrensesnitt (WebOS) med bra utvalg av strømmetjenester.
Kontrasten og lysstyrken er midt på treet, og NANO756 mangler støtte for en del viktige formater.

Samsung Q60A (QE43Q60A)

Slank og lekker QLED-TV fra Samsung

Samsungs rimeligste QLED-modell byr på slank design, flott bildekvalitet, og et lettvint brukergrensesnitt. Bare lyden skuffer litt.

Samsung Q60A er en utmerket TV med bra bildekvalitet, glimrende brukergrensesnitt og slank design.
Lydgjengivelsen er skuffende tynn, og skriker etter hjelp av en lydplanke.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

En kommentar om “Philips The One 43” (43PUS8506/12)”

 1. Hei.
  Vurdere å gå for en Philips, og mange av disse PUS modellene ser interessante ut relativt billig. Har dere noen tanker om Philips PUS9206? Ser den er tilgjenglig ganske rimelig men finner lite informasjon/tester på nett. Spesifikasjonene ser ganske bra ut, og å få en 65 tommer med 120Hz frekvenspanel til under 9000,- er vel sjelden vare?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Mesterklasse fra Panasonic Panasonics beste OLED-TV er tilbake i full vigør, og nå kan den endelig leveres i stort format! LZ2000E gir rett og slett en strålende bildeopplevelse.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Følg Lyd & Bilde