TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST LG NANO756 (43NANO756)

Mangler kontrast

LG NANO756 er en fin og lettvint TV å bruke, men bildekvaliteten står ikke helt til forventningene.

forfatter
Publisert 18.02.22 - 10:00
Karakter
LG NANO756 (43NANO756)
L&B mener
LG-skjermen har et fint brukergrensesnitt (WebOS) med bra utvalg av strømmetjenester.
Kontrasten og lysstyrken er midt på treet, og NANO756 mangler støtte for en del viktige formater.
Spesifikasjoner
 • Størrelse/type: 43” 4K LCD
 • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
 • Panelfrekvens: 50/60 Hz
 • Operativsystem: LG WebOS 6.0
 • Innganger: 3 HDMI (2.0), 2 USB
 • Utganger: Optisk digital lydutgang
 • HDR: HDR10, HLG
 • Skjermstørrelser: 43, 50, 55, 65, 70, 75”
 • Web: lg.com/no
Veil. pris 4.790Pr. 18.02.22 Produktside

Sørkoreanske LG har blitt nærmest synonymt med OLED-TV, men i de rimeligere prisklassene er det fortsatt LCD som gjelder. En av disse er den prisgunstige NANO756-serien, som leveres i skjermstørrelser helt opp til 86”! Denne gangen er det imidlertid minstemann i 43” vi er interessert i.

LG NANO756
LG NANO756. (Foto: LG)

LG NANO756

NANO756-serien fra LG har en nokså enkel utførelse i svart plast, med to små føtter som skrues inn fra undersiden. Designen er ganske klumpete sammenlignet med LGs egne OLED-skjermer, med en ganske tykk formfaktor. Skjermen vil også stikke noe ut, dersom du skulle velge å veggmontere den.

En annen ting som er verdt å merke seg, er at NANO756 mangler en del finesser vi har blitt vant til fra andre LG-modeller. Noe av det som savnes er støtte for HDR-formatet Dolby Vision. NANO75 har heller ikke like gode tilkoblingsmuligheter som en del av konkurrentene. Den må klare seg med tre HDMI-innganger, uten avanserte 2.1-funksjoner. Derimot er det større for eARC lydreturkanal på en av inngangene.

På den positive siden er LG-skjermen meget enkel å bruke. Den kommer med LGs brukergrensesnitt WebOS, som bruker pekefjernkontrollen Magic Remote til å navigere rundt i menyene. App-utvalget er også bra, med flust av aktuelle strømmetjenester tilgjengelig for nedlasting.

Bildekvalitet

LG-skjermen leverer en bildeopplevelse som ligger bak flere av konkurrentene. Fargegjengivelsen fra NANO75 er riktignok fin: LG-skjermen har en fin Kino-bildemodus som gir nøytral og nyanserte farger. Dessverre er svartnivået og kontrasten ganske middelmådig, og savner litt krutt i detaljene for virkelig å engasjere. Dette merkes spesielt på effektfulle serier fra Netflix og Disney+, og det hjelper som sagt ikke at LG-skjermen savner støtte for Dolby Vision HDR-formatet. Lysstyrken på denne LCD-skjermen er heller ikke spesielt god, og gir en nokså blass bildeopplevelse i lyse rom.

Lydkvalitet

Lyden fra LG NANO75 er slett ikke så verst: her får du mer fylde og klarhet enn mange av de andre TV-ene i testen – nok til at man kan trampe takten til musikken, og får litt trykk ut av lydeffektene. Man kan velge mellom mange ulike lydmoduser, og vi foretrakk kino-innstillingen lydmessig. Når det er sagt, er det begrenset hvor høyt man kan spille, før de innebygde høyttalerne låter litt anstrengt.

Konklusjon

LG er kjent for sine kontrastrike OLED-skjermer, men denne LCD-modellen gir til sammenligning en ganske flat bildeopplevelse. NANO756 har ikke spesielt høy lysstyrke, svartnivået er relativt grått, og den generelle bildekvaliteten ligger et hakk under mange av de andre testdeltakerne. På den positive siden er lydgjengivelsen relativt god – men bildet trenger mer krutt!

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Sony X89J (KD-43X89J)

God til gaming!

Sony X89J er en av de dyreste modellene i testen, og utmerker seg med flere kjekke finesser. Likevel skiller den seg ikke voldsomt fra de rimeligere utfordrerne.

Sony-skjermen leverer et skarpt og naturlig bilde med god kontrast. Bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter gjør dette til en velegnet TV for gaming.
Bildekvaliteten er ikke dramatisk mye bedre enn de rimeligere modellene i testen. Lydgjengivelsen er også relativt slank.

Xiaomi Mi TV P1 43

Prisgunstig Android-TV

Fra kinesiske Xiaomi kommer en TV som hevder seg bra mot konkurrentene – selv til en lavere pris.

Xiaomi byr på Android-brukergrensesnitt, flust av apper og god formatstøtte.
Kontrasten er midt på treet, og lydgjengivelsen nokså slank.

Philips The One 43” (43PUS8506/12)

Setter farge på tilværelsen

Glad i farger? Med denne TV-en får du Philips sitt velkjente Ambilight-lys, som sørger for å gi bildeopplevelsen en ekstra piff.

Philips-skjermen leverer en flott bildekvalitet med god kontrast, og det fargesprakende Ambilight-lyset bidrar til å øke innlevelsen.
Lyden er relativt slank, og kan behøve hjelp av en lydplanke.

TCL C725 (43C725)

Flink til det meste

Med TCL C725 får du flott bilde og god lyd til en fornuftig pris.

TCL C725 leverer et flott bilde med god lysstyrke og kontrast. Den har dessuten bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter, som gjør dette til en utmerket allround-TV.
Selv om Android-brukergrensesnittet er fint nok, synes vi TV-en reagerer litt tregt på kommandoer fra fjernkontrollen.

Hisense A7GQ (43A7GQ)

Kinesisk utfordrer

Hisense A7GQ kan skilte med et nytt og spennende brukergrensesnitt, men bildeopplevelsen er litt blass sammenlignet med de beste.

Hisense A7GQ har en fin og moderne design, gode tilkoblingsmuligheter og bred støtte for ulike videoformater.
TV-en mangler en del lokale apper og tjenester.

Samsung Q60A (QE43Q60A)

Slank og lekker QLED-TV fra Samsung

Samsungs rimeligste QLED-modell byr på slank design, flott bildekvalitet, og et lettvint brukergrensesnitt. Bare lyden skuffer litt.

Samsung Q60A er en utmerket TV med bra bildekvalitet, glimrende brukergrensesnitt og slank design.
Lydgjengivelsen er skuffende tynn, og skriker etter hjelp av en lydplanke.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Mesterklasse fra Panasonic Panasonics beste OLED-TV er tilbake i full vigør, og nå kan den endelig leveres i stort format! LZ2000E gir rett og slett en strålende bildeopplevelse.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Følg Lyd & Bilde