Kinesiske Hisense er en relativt fersk aktør her i Norden, men har allerede gjort seg bemerket med flere prisgunstige TV-modeller. 43-tommeren i A7-serien har en stilig og futuristisk design med midtmontert fot i børstet metall. Synes du 43” blir for spinkelt, er det verdt å nevne at serien går hele veien opp til 75 tommer.
Hisense A7GQ
Mens mange TV-produsenter nå sverger til Android, har Hisense utviklet sitt eget brukergrensesnitt som de kaller VIDAA. Det kan virke litt uvant i starten, men fungerer egentlig ganske utmerket. TV-en reagerer kvikt på fjernkontroll-kommandoer, og har en stemmestyring som forstår norsk. Du kan bruke stemmen til praktiske ting som å bytte videokilde og lignende.
Derimot skorter det litt på app-utvalget. Bortsett fra grunnleggende tjenester som Netflix og YouTube, mangler VIDAA flere av appene som vi etter hvert tar for gitt her i Norden – deriblant NRK TV-appen. Her finnes heller ingen innebygd Chromecast eller Airplay ombord. Butikkjeden Power, som selger Hisense i Norden, pleier derfor å inkludere en Google Chromecast når du kjøper TV (vær obs på at dette kan være et begrenset tilbud, som ikke gjelder overalt).
Hisense 43A7GQ har for øvrig 3 HDMI-innganger, og ingen av disse støtter de seneste ”2.1” finessene fullt ut. Dermed er ikke den mest opplagte gaming-skjermen.
Bildekvalitet
Hisense 43A7GQ bruker et VA LCD-panel som har direkte LED-baklys, men uten lokal dimming. Det merkes at Hisense-skjermen har litt lavere kontrast enn de beste TV-ene i testen. Innsynsvinkelen på 43” utgaven er heller ikke spesielt god: Fargene blir litt blasse og utvaskede når man betrakter skjermen fra siden.
Selv om TV-en støtter HDR-formater som Dolby Vision, mangler den krutt i de lyseste nyansene. Bildet fremstår i tillegg nokså uskarpt til tider, spesielt under hurtige bevegelser. På den positive siden har Hisense A7GQ en god Film-modus med fine og nøytrale farger. Likevel er dette er først og fremst en grei skjerm for vanlig TV-titting, snarere enn mørke filmkvelder.
Lydkvalitet
På lydsiden er Hisense A7GQ utstyrt med stereohøyttalere og 2 x 10 watt forsterkerkraft. Lyden er ganske slank, men klar nok i dialogene, og ikke like innestengt som enkelte i testen. Her er også støtte for Dolby Atmos surroundlyd, dersom du skulle ønske å koble til en lydplanke.
Konklusjon
Hisense A7GQ skiller seg fra de andre TV-ene i testen ved å ha et helt eget brukergrensesnitt. Det såkalte VIDAA-systemet virker for så vidt lovende, men mangler en del lokale apper og tjenester. Bildekvaliteten bærer preg av begrenset lysstyrke og kontrast. Til tross for flere gode egenskaper, står ikke Hisense frem som det aller beste kjøpet denne gangen.
Også i denne testen:
Sony X89J (KD-43X89J)
God til gaming!
Sony X89J er en av de dyreste modellene i testen, og utmerker seg med flere kjekke finesser. Likevel skiller den seg ikke voldsomt fra de rimeligere utfordrerne.
Xiaomi Mi TV P1 43
Prisgunstig Android-TV
Fra kinesiske Xiaomi kommer en TV som hevder seg bra mot konkurrentene – selv til en lavere pris.
Philips The One 43” (43PUS8506/12)
Setter farge på tilværelsen
Glad i farger? Med denne TV-en får du Philips sitt velkjente Ambilight-lys, som sørger for å gi bildeopplevelsen en ekstra piff.
TCL C725 (43C725)
Flink til det meste
Med TCL C725 får du flott bilde og god lyd til en fornuftig pris.
LG NANO756 (43NANO756)
Mangler kontrast
LG NANO756 er en fin og lettvint TV å bruke, men bildekvaliteten står ikke helt til forventningene.
Samsung Q60A (QE43Q60A)
Slank og lekker QLED-TV fra Samsung
Samsungs rimeligste QLED-modell byr på slank design, flott bildekvalitet, og et lettvint brukergrensesnitt. Bare lyden skuffer litt.
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser