TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Hisense A7GQ (43A7GQ)

Kinesisk utfordrer

Hisense A7GQ kan skilte med et nytt og spennende brukergrensesnitt, men bildeopplevelsen er litt blass sammenlignet med de beste.

forfatter
Publisert 18.02.22 - 10:00
Karakter
Hisense A7GQ (43A7GQ)
L&B menerskew
pluss Hisense A7GQ har en fin og moderne design, gode tilkoblingsmuligheter og bred støtte for ulike videoformater.
minus TV-en mangler en del lokale apper og tjenester.
Veil. pris 5499 Produktside
Spesifikasjoner
  • Størrelse/type: 43” 4K LCD
  • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
  • Panelfrekvens: 50/60 Hz
  • Operativsystem: VIDAA U5.0
  • Innganger: 3 HDMI (2.0b 4K/60hz), 2 USB
  • Utganger: Optisk digital lydutgang
  • HDR: Dolby Vision, HDR10+, HLG
  • Annet: Dolby Atmos, UHD AI Upscaler
  • Skjermstørrelser: 43”, 50”, 55”, 65”, 75”
  • Web: global.hisense.com
Annonse fra prisguiden.no

Kinesiske Hisense er en relativt fersk aktør her i Norden, men har allerede gjort seg bemerket med flere prisgunstige TV-modeller. 43-tommeren i A7-serien har en stilig og futuristisk design med midtmontert fot i børstet metall. Synes du 43” blir for spinkelt, er det verdt å nevne at serien går hele veien opp til 75 tommer.

Hisense A7GQ
Hisense A7GQ. (Foto: Hisense)

Hisense A7GQ

Mens mange TV-produsenter nå sverger til Android, har Hisense utviklet sitt eget brukergrensesnitt som de kaller VIDAA. Det kan virke litt uvant i starten, men fungerer egentlig ganske utmerket. TV-en reagerer kvikt på fjernkontroll-kommandoer, og har en stemmestyring som forstår norsk. Du kan bruke stemmen til praktiske ting som å bytte videokilde og lignende.

Derimot skorter det litt på app-utvalget. Bortsett fra grunnleggende tjenester som Netflix og YouTube, mangler VIDAA flere av appene som vi etter hvert tar for gitt her i Norden – deriblant NRK TV-appen. Her finnes heller ingen innebygd Chromecast eller Airplay ombord. Butikkjeden Power, som selger Hisense i Norden, pleier derfor å inkludere en Google Chromecast når du kjøper TV (vær obs på at dette kan være et begrenset tilbud, som ikke gjelder overalt).

Hisense 43A7GQ har for øvrig 3 HDMI-innganger, og ingen av disse støtter de seneste ”2.1” finessene fullt ut. Dermed er ikke den mest opplagte gaming-skjermen.

Bildekvalitet

Hisense 43A7GQ bruker et VA LCD-panel som har direkte LED-baklys, men uten lokal dimming. Det merkes at Hisense-skjermen har litt lavere kontrast enn de beste TV-ene i testen. Innsynsvinkelen på 43” utgaven er heller ikke spesielt god: Fargene blir litt blasse og utvaskede når man betrakter skjermen fra siden.

Selv om TV-en støtter HDR-formater som Dolby Vision, mangler den krutt i de lyseste nyansene. Bildet fremstår i tillegg nokså uskarpt til tider, spesielt under hurtige bevegelser. På den positive siden har Hisense A7GQ en god Film-modus med fine og nøytrale farger. Likevel er dette er først og fremst en grei skjerm for vanlig TV-titting, snarere enn mørke filmkvelder.

Lydkvalitet

På lydsiden er Hisense A7GQ utstyrt med stereohøyttalere og 2 x 10 watt forsterkerkraft. Lyden er ganske slank, men klar nok i dialogene, og ikke like innestengt som enkelte i testen. Her er også støtte for Dolby Atmos surroundlyd, dersom du skulle ønske å koble til en lydplanke.

Konklusjon

Hisense A7GQ skiller seg fra de andre TV-ene i testen ved å ha et helt eget brukergrensesnitt. Det såkalte VIDAA-systemet virker for så vidt lovende, men mangler en del lokale apper og tjenester. Bildekvaliteten bærer preg av begrenset lysstyrke og kontrast. Til tross for flere gode egenskaper, står ikke Hisense frem som det aller beste kjøpet denne gangen.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Også i denne testen:

Sony X89J (KD-43X89J)

God til gaming!

Sony X89J er en av de dyreste modellene i testen, og utmerker seg med flere kjekke finesser. Likevel skiller den seg ikke voldsomt fra de rimeligere utfordrerne.

Sony-skjermen leverer et skarpt og naturlig bilde med god kontrast. Bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter gjør dette til en velegnet TV for gaming.
Bildekvaliteten er ikke dramatisk mye bedre enn de rimeligere modellene i testen. Lydgjengivelsen er også relativt slank.

Xiaomi Mi TV P1 43

Prisgunstig Android-TV

Fra kinesiske Xiaomi kommer en TV som hevder seg bra mot konkurrentene – selv til en lavere pris.

Xiaomi byr på Android-brukergrensesnitt, flust av apper og god formatstøtte.
Kontrasten er midt på treet, og lydgjengivelsen nokså slank.

Philips The One 43” (43PUS8506/12)

Setter farge på tilværelsen

Glad i farger? Med denne TV-en får du Philips sitt velkjente Ambilight-lys, som sørger for å gi bildeopplevelsen en ekstra piff.

Philips-skjermen leverer en flott bildekvalitet med god kontrast, og det fargesprakende Ambilight-lyset bidrar til å øke innlevelsen.
Lyden er relativt slank, og kan behøve hjelp av en lydplanke.

TCL C725 (43C725)

Flink til det meste

Med TCL C725 får du flott bilde og god lyd til en fornuftig pris.

TCL C725 leverer et flott bilde med god lysstyrke og kontrast. Den har dessuten bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter, som gjør dette til en utmerket allround-TV.
Selv om Android-brukergrensesnittet er fint nok, synes vi TV-en reagerer litt tregt på kommandoer fra fjernkontrollen.

LG NANO756 (43NANO756)

Mangler kontrast

LG NANO756 er en fin og lettvint TV å bruke, men bildekvaliteten står ikke helt til forventningene.

LG-skjermen har et fint brukergrensesnitt (WebOS) med bra utvalg av strømmetjenester.
Kontrasten og lysstyrken er midt på treet, og NANO756 mangler støtte for en del viktige formater.

Samsung Q60A (QE43Q60A)

Slank og lekker QLED-TV fra Samsung

Samsungs rimeligste QLED-modell byr på slank design, flott bildekvalitet, og et lettvint brukergrensesnitt. Bare lyden skuffer litt.

Samsung Q60A er en utmerket TV med bra bildekvalitet, glimrende brukergrensesnitt og slank design.
Lydgjengivelsen er skuffende tynn, og skriker etter hjelp av en lydplanke.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Hvilken TV er best til gaming? En TV behøver ikke være kjempestor for å gi deg gåsehud på film, serier og sport. Disse kompakte 42- og 43-tommerne fungerer også glimrende til gaming!
lbpluss
Nye lydformater i LG TV fra 2023 LG lanserer støtte for DTS surroundlyd i sine kommende TV-modeller for 2023
lbpluss
Nå kan du se TikTok på Samsung TV Nå er TikTok-appen tilgjengelig på norske Samsungs-skjermer.
Bilder i studiokvalitet Panasonic LZ1500E gir imponerende kontrastrike og fargepresise bilder, og er noe av det nærmeste vi kommer en studiomonitor til hjemmebruk. En TV for de virkelig kresne!
lbpluss
Samsung Relumino En ny bildemodus til Samsungs TV-er skal gjøre bildet lettere å tyde for personer med nedsatt syn.
Følg Lyd & Bilde