TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST Xiaomi Mi TV P1 43

Prisgunstig Android-TV

Fra kinesiske Xiaomi kommer en TV som hevder seg bra mot konkurrentene – selv til en lavere pris.

forfatter
Publisert 18.02.22 - 10:00
Karakter
Xiaomi Mi TV P1 43
L&B mener
Xiaomi byr på Android-brukergrensesnitt, flust av apper og god formatstøtte.
Kontrasten er midt på treet, og lydgjengivelsen nokså slank.
Spesifikasjoner
 • Størrelse/type: 43” 4K LCD
 • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
 • Panelfrekvens: 50/60 Hz
 • Operativsystem: Android 10
 • Innganger: 3 HDMI (4K/60hz/eARC), 2 USB
 • Utganger: Optisk digital lydutgang
 • HDR: Dolby Vision, HDR10+, HLG
 • Annet: Dolby Atmos, UHD AI Upscaler
 • Skjermstørrelser: 32”, 43”, 50”, 55”
 • Web: mi.com
Veil. pris 4.490Pr. 18.02.22 Produktside

Xiaomi er et merkenavn som mange forbinder med rimelige mobiler og robotstøvsugere, men den kinesiske produsenten har også en del TV-er i porteføljen. Deriblant den rimelige P1-serien med Android-TV-er. Foruten 43-tommeren vi har sett på, finnes de tilgjengelig fra 32” og opptil 55 tommer.

codice sconto xiaomi mi smart tv p1 32 offerte coupon 01
Mi TV P1. (Foto: Xiaomi)

Xiaomi Mi TV P1

P1-modellen har en enkel design med to små ben i plast, som skrus inn fra undersiden. Dersom du skulle få lyst på en lydplanke, får denne lett plass mellom føttene.

Mi TV P1 bruker Android 10, men Xiaomi har også utviklet sitt eget brukergrensesnitt (Patchwall) som er laget for å kjøre ovenpå Android. Denne tjenesten er imidlertid ikke tilgjengelig i Norden enda. Derfor oppleves den stort som andre Android-TV-er, med et enkelt og oversiktlig menysystem. TV-en reagerer raskt på kommando, og laster appene raskt og effektivt. Fjernkontrollen anvender Bluetooth, slik at den ikke behøver pekes direkte. TV-en har ellers også innebygd mikrofon for Google Assistant stemmestyring.

Bildekvalitet

Bildekvaliteten fra Mi TV P1 gir for det meste et positivt inntrykk. Her får du en TV med god lysstyrke, som egner seg bra til TV-titting på dagtid. Vi merker oss imidlertid at skjermglasset er relativt blankt, og derfor kan speile omgivelsene (lamper, vinduer etc.) om man ikke demper for disse.

Xiaomi-skjermen har god støtte for ulike videoformater, og kan blant annet dra nytte av HDR-formatet Dolby Vision på innhold som bruker dette. Det finnes etter hvert veldig mange filmer og serier på bl.a. Netflix, Disney+ m.fl. som bruker dette formatet, og sikrer en god gjengivelse av HDR-effektene. Kontrasten fra Mi TV P1 er imidlertid midt på treet, og gjør at en del kontrastrike scener kan se litt grå og ”utvaskede” ut sammenlignet med de beste i testen. For eksempel har både Samsung Q60A, TCL C725 og Sony X89J et tydelig bedre svartnivå, som gir bedre dybde i de mørkeste scenene – men disse modellene koster også mer enn hva du må betale for Xiaomi.

Lydkvalitet

God klarhet i diskanten og øvre mellomtonen, men det er også det: nedover i bassen er Mi TV-en skuffende slank i målet. Stemmegjengivelsen er relativt klar, men også litt tynn, og savner fylde og autoritet. Det er omtrent null bass her. Lydeffektene blir litt tamme og spisse, og musikk låter litt tynt. En lydplanke er redningen her.

Konklusjon

Xiaomi leverer her en god TV med de riktige spesifikasjonene til en gunstig pris. Bildekvaliteten er på ingen måter grensesprengende, men har god nok lysstyrke og kontrast til generell TV-titting. Lyden er relativt slank. Den generelle brukeropplevelsen er imidlertid meget god, og står ikke mye tilbake fra de dyrere modellene i testen. Et bra kjøp!

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Sony X89J (KD-43X89J)

God til gaming!

Sony X89J er en av de dyreste modellene i testen, og utmerker seg med flere kjekke finesser. Likevel skiller den seg ikke voldsomt fra de rimeligere utfordrerne.

Sony-skjermen leverer et skarpt og naturlig bilde med god kontrast. Bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter gjør dette til en velegnet TV for gaming.
Bildekvaliteten er ikke dramatisk mye bedre enn de rimeligere modellene i testen. Lydgjengivelsen er også relativt slank.

Philips The One 43” (43PUS8506/12)

Setter farge på tilværelsen

Glad i farger? Med denne TV-en får du Philips sitt velkjente Ambilight-lys, som sørger for å gi bildeopplevelsen en ekstra piff.

Philips-skjermen leverer en flott bildekvalitet med god kontrast, og det fargesprakende Ambilight-lyset bidrar til å øke innlevelsen.
Lyden er relativt slank, og kan behøve hjelp av en lydplanke.

TCL C725 (43C725)

Flink til det meste

Med TCL C725 får du flott bilde og god lyd til en fornuftig pris.

TCL C725 leverer et flott bilde med god lysstyrke og kontrast. Den har dessuten bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter, som gjør dette til en utmerket allround-TV.
Selv om Android-brukergrensesnittet er fint nok, synes vi TV-en reagerer litt tregt på kommandoer fra fjernkontrollen.

Hisense A7GQ (43A7GQ)

Kinesisk utfordrer

Hisense A7GQ kan skilte med et nytt og spennende brukergrensesnitt, men bildeopplevelsen er litt blass sammenlignet med de beste.

Hisense A7GQ har en fin og moderne design, gode tilkoblingsmuligheter og bred støtte for ulike videoformater.
TV-en mangler en del lokale apper og tjenester.

LG NANO756 (43NANO756)

Mangler kontrast

LG NANO756 er en fin og lettvint TV å bruke, men bildekvaliteten står ikke helt til forventningene.

LG-skjermen har et fint brukergrensesnitt (WebOS) med bra utvalg av strømmetjenester.
Kontrasten og lysstyrken er midt på treet, og NANO756 mangler støtte for en del viktige formater.

Samsung Q60A (QE43Q60A)

Slank og lekker QLED-TV fra Samsung

Samsungs rimeligste QLED-modell byr på slank design, flott bildekvalitet, og et lettvint brukergrensesnitt. Bare lyden skuffer litt.

Samsung Q60A er en utmerket TV med bra bildekvalitet, glimrende brukergrensesnitt og slank design.
Lydgjengivelsen er skuffende tynn, og skriker etter hjelp av en lydplanke.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Mesterklasse fra Panasonic Panasonics beste OLED-TV er tilbake i full vigør, og nå kan den endelig leveres i stort format! LZ2000E gir rett og slett en strålende bildeopplevelse.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Følg Lyd & Bilde