Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Xiaomi Mi TV P1 43

Prisgunstig Android-TV

Fra kinesiske Xiaomi kommer en TV som hevder seg bra mot konkurrentene – selv til en lavere pris.

Skrevet av / 18.02.22 - 10:00
Xiaomi Mi TV P1 43
Audun Hage

Xiaomi er et merkenavn som mange forbinder med rimelige mobiler og robotstøvsugere, men den kinesiske produsenten har også en del TV-er i porteføljen. Deriblant den rimelige P1-serien med Android-TV-er. Foruten 43-tommeren vi har sett på, finnes de tilgjengelig fra 32” og opptil 55 tommer.

codice sconto xiaomi mi smart tv p1 32 offerte coupon 01
Mi TV P1. (Foto: Xiaomi)

Xiaomi Mi TV P1

P1-modellen har en enkel design med to små ben i plast, som skrus inn fra undersiden. Dersom du skulle få lyst på en lydplanke, får denne lett plass mellom føttene.

Mi TV P1 bruker Android 10, men Xiaomi har også utviklet sitt eget brukergrensesnitt (Patchwall) som er laget for å kjøre ovenpå Android. Denne tjenesten er imidlertid ikke tilgjengelig i Norden enda. Derfor oppleves den stort som andre Android-TV-er, med et enkelt og oversiktlig menysystem. TV-en reagerer raskt på kommando, og laster appene raskt og effektivt. Fjernkontrollen anvender Bluetooth, slik at den ikke behøver pekes direkte. TV-en har ellers også innebygd mikrofon for Google Assistant stemmestyring.

Bildekvalitet

Bildekvaliteten fra Mi TV P1 gir for det meste et positivt inntrykk. Her får du en TV med god lysstyrke, som egner seg bra til TV-titting på dagtid. Vi merker oss imidlertid at skjermglasset er relativt blankt, og derfor kan speile omgivelsene (lamper, vinduer etc.) om man ikke demper for disse.

Xiaomi-skjermen har god støtte for ulike videoformater, og kan blant annet dra nytte av HDR-formatet Dolby Vision på innhold som bruker dette. Det finnes etter hvert veldig mange filmer og serier på bl.a. Netflix, Disney+ m.fl. som bruker dette formatet, og sikrer en god gjengivelse av HDR-effektene. Kontrasten fra Mi TV P1 er imidlertid midt på treet, og gjør at en del kontrastrike scener kan se litt grå og ”utvaskede” ut sammenlignet med de beste i testen. For eksempel har både Samsung Q60A, TCL C725 og Sony X89J et tydelig bedre svartnivå, som gir bedre dybde i de mørkeste scenene – men disse modellene koster også mer enn hva du må betale for Xiaomi.

Lydkvalitet

God klarhet i diskanten og øvre mellomtonen, men det er også det: nedover i bassen er Mi TV-en skuffende slank i målet. Stemmegjengivelsen er relativt klar, men også litt tynn, og savner fylde og autoritet. Det er omtrent null bass her. Lydeffektene blir litt tamme og spisse, og musikk låter litt tynt. En lydplanke er redningen her.

Konklusjon

Xiaomi leverer her en god TV med de riktige spesifikasjonene til en gunstig pris. Bildekvaliteten er på ingen måter grensesprengende, men har god nok lysstyrke og kontrast til generell TV-titting. Lyden er relativt slank. Den generelle brukeropplevelsen er imidlertid meget god, og står ikke mye tilbake fra de dyrere modellene i testen. Et bra kjøp!

Karakter
Xiaomi Mi TV P1 43
Basic

Lyd & Bilde mener

Xiaomi byr på Android-brukergrensesnitt, flust av apper og god formatstøtte. Kontrasten er midt på treet, og lydgjengivelsen nokså slank.

Også i denne testen:

43” 4K-TV-er under 10.000 kr

Sony X89J (KD-43X89J)

God til gaming!

Sony X89J er en av de dyreste modellene i testen, og utmerker seg med flere kjekke finesser. Likevel skiller den seg ikke voldsomt fra de rimeligere utfordrerne.

Sony-skjermen leverer et skarpt og naturlig bilde med god kontrast. Bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter gjør dette til en velegnet TV for gaming.
Bildekvaliteten er ikke dramatisk mye bedre enn de rimeligere modellene i testen. Lydgjengivelsen er også relativt slank.
Les hele testen

Philips The One 43” (43PUS8506/12)

Setter farge på tilværelsen

Glad i farger? Med denne TV-en får du Philips sitt velkjente Ambilight-lys, som sørger for å gi bildeopplevelsen en ekstra piff.

Philips-skjermen leverer en flott bildekvalitet med god kontrast, og det fargesprakende Ambilight-lyset bidrar til å øke innlevelsen.
Lyden er relativt slank, og kan behøve hjelp av en lydplanke.
Les hele testen

TCL C725 (43C725)

Flink til det meste

Med TCL C725 får du flott bilde og god lyd til en fornuftig pris.

TCL C725 leverer et flott bilde med god lysstyrke og kontrast. Den har dessuten bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter, som gjør dette til en utmerket allround-TV.
Selv om Android-brukergrensesnittet er fint nok, synes vi TV-en reagerer litt tregt på kommandoer fra fjernkontrollen.
Les hele testen

Hisense A7GQ (43A7GQ)

Kinesisk utfordrer

Hisense A7GQ kan skilte med et nytt og spennende brukergrensesnitt, men bildeopplevelsen er litt blass sammenlignet med de beste.

Hisense A7GQ har en fin og moderne design, gode tilkoblingsmuligheter og bred støtte for ulike videoformater.
TV-en mangler en del lokale apper og tjenester.
Les hele testen

LG NANO756 (43NANO756)

Mangler kontrast

LG NANO756 er en fin og lettvint TV å bruke, men bildekvaliteten står ikke helt til forventningene.

LG-skjermen har et fint brukergrensesnitt (WebOS) med bra utvalg av strømmetjenester.
Kontrasten og lysstyrken er midt på treet, og NANO756 mangler støtte for en del viktige formater.
Les hele testen

Samsung Q60A (QE43Q60A)

Slank og lekker QLED-TV fra Samsung

Samsungs rimeligste QLED-modell byr på slank design, flott bildekvalitet, og et lettvint brukergrensesnitt. Bare lyden skuffer litt.

Samsung Q60A er en utmerket TV med bra bildekvalitet, glimrende brukergrensesnitt og slank design.
Lydgjengivelsen er skuffende tynn, og skriker etter hjelp av en lydplanke.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Prisgunstig MiniLED-TV

Samsung møter LG i OLED-duell

Scroll to Top