TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Xiaomi Mi TV P1 43

Prisgunstig Android-TV

Fra kinesiske Xiaomi kommer en TV som hevder seg bra mot konkurrentene – selv til en lavere pris.

forfatter
Publisert 18.02.22 - 10:00
Karakter
Xiaomi Mi TV P1 43
L&B menerskew
pluss Xiaomi byr på Android-brukergrensesnitt, flust av apper og god formatstøtte.
minus Kontrasten er midt på treet, og lydgjengivelsen nokså slank.
Veil. pris 4490 Produktside
Spesifikasjoner
  • Størrelse/type: 43” 4K LCD
  • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
  • Panelfrekvens: 50/60 Hz
  • Operativsystem: Android 10
  • Innganger: 3 HDMI (4K/60hz/eARC), 2 USB
  • Utganger: Optisk digital lydutgang
  • HDR: Dolby Vision, HDR10+, HLG
  • Annet: Dolby Atmos, UHD AI Upscaler
  • Skjermstørrelser: 32”, 43”, 50”, 55”
  • Web: mi.com
Annonse fra prisguiden.no

Xiaomi er et merkenavn som mange forbinder med rimelige mobiler og robotstøvsugere, men den kinesiske produsenten har også en del TV-er i porteføljen. Deriblant den rimelige P1-serien med Android-TV-er. Foruten 43-tommeren vi har sett på, finnes de tilgjengelig fra 32” og opptil 55 tommer.

codice sconto xiaomi mi smart tv p1 32 offerte coupon 01
Mi TV P1. (Foto: Xiaomi)

Xiaomi Mi TV P1

P1-modellen har en enkel design med to små ben i plast, som skrus inn fra undersiden. Dersom du skulle få lyst på en lydplanke, får denne lett plass mellom føttene.

Mi TV P1 bruker Android 10, men Xiaomi har også utviklet sitt eget brukergrensesnitt (Patchwall) som er laget for å kjøre ovenpå Android. Denne tjenesten er imidlertid ikke tilgjengelig i Norden enda. Derfor oppleves den stort som andre Android-TV-er, med et enkelt og oversiktlig menysystem. TV-en reagerer raskt på kommando, og laster appene raskt og effektivt. Fjernkontrollen anvender Bluetooth, slik at den ikke behøver pekes direkte. TV-en har ellers også innebygd mikrofon for Google Assistant stemmestyring.

Bildekvalitet

Bildekvaliteten fra Mi TV P1 gir for det meste et positivt inntrykk. Her får du en TV med god lysstyrke, som egner seg bra til TV-titting på dagtid. Vi merker oss imidlertid at skjermglasset er relativt blankt, og derfor kan speile omgivelsene (lamper, vinduer etc.) om man ikke demper for disse.

Xiaomi-skjermen har god støtte for ulike videoformater, og kan blant annet dra nytte av HDR-formatet Dolby Vision på innhold som bruker dette. Det finnes etter hvert veldig mange filmer og serier på bl.a. Netflix, Disney+ m.fl. som bruker dette formatet, og sikrer en god gjengivelse av HDR-effektene. Kontrasten fra Mi TV P1 er imidlertid midt på treet, og gjør at en del kontrastrike scener kan se litt grå og ”utvaskede” ut sammenlignet med de beste i testen. For eksempel har både Samsung Q60A, TCL C725 og Sony X89J et tydelig bedre svartnivå, som gir bedre dybde i de mørkeste scenene – men disse modellene koster også mer enn hva du må betale for Xiaomi.

Lydkvalitet

God klarhet i diskanten og øvre mellomtonen, men det er også det: nedover i bassen er Mi TV-en skuffende slank i målet. Stemmegjengivelsen er relativt klar, men også litt tynn, og savner fylde og autoritet. Det er omtrent null bass her. Lydeffektene blir litt tamme og spisse, og musikk låter litt tynt. En lydplanke er redningen her.

Konklusjon

Xiaomi leverer her en god TV med de riktige spesifikasjonene til en gunstig pris. Bildekvaliteten er på ingen måter grensesprengende, men har god nok lysstyrke og kontrast til generell TV-titting. Lyden er relativt slank. Den generelle brukeropplevelsen er imidlertid meget god, og står ikke mye tilbake fra de dyrere modellene i testen. Et bra kjøp!

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Også i denne testen:

Sony X89J (KD-43X89J)

God til gaming!

Sony X89J er en av de dyreste modellene i testen, og utmerker seg med flere kjekke finesser. Likevel skiller den seg ikke voldsomt fra de rimeligere utfordrerne.

Sony-skjermen leverer et skarpt og naturlig bilde med god kontrast. Bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter gjør dette til en velegnet TV for gaming.
Bildekvaliteten er ikke dramatisk mye bedre enn de rimeligere modellene i testen. Lydgjengivelsen er også relativt slank.

Philips The One 43” (43PUS8506/12)

Setter farge på tilværelsen

Glad i farger? Med denne TV-en får du Philips sitt velkjente Ambilight-lys, som sørger for å gi bildeopplevelsen en ekstra piff.

Philips-skjermen leverer en flott bildekvalitet med god kontrast, og det fargesprakende Ambilight-lyset bidrar til å øke innlevelsen.
Lyden er relativt slank, og kan behøve hjelp av en lydplanke.

TCL C725 (43C725)

Flink til det meste

Med TCL C725 får du flott bilde og god lyd til en fornuftig pris.

TCL C725 leverer et flott bilde med god lysstyrke og kontrast. Den har dessuten bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter, som gjør dette til en utmerket allround-TV.
Selv om Android-brukergrensesnittet er fint nok, synes vi TV-en reagerer litt tregt på kommandoer fra fjernkontrollen.

Hisense A7GQ (43A7GQ)

Kinesisk utfordrer

Hisense A7GQ kan skilte med et nytt og spennende brukergrensesnitt, men bildeopplevelsen er litt blass sammenlignet med de beste.

Hisense A7GQ har en fin og moderne design, gode tilkoblingsmuligheter og bred støtte for ulike videoformater.
TV-en mangler en del lokale apper og tjenester.

LG NANO756 (43NANO756)

Mangler kontrast

LG NANO756 er en fin og lettvint TV å bruke, men bildekvaliteten står ikke helt til forventningene.

LG-skjermen har et fint brukergrensesnitt (WebOS) med bra utvalg av strømmetjenester.
Kontrasten og lysstyrken er midt på treet, og NANO756 mangler støtte for en del viktige formater.

Samsung Q60A (QE43Q60A)

Slank og lekker QLED-TV fra Samsung

Samsungs rimeligste QLED-modell byr på slank design, flott bildekvalitet, og et lettvint brukergrensesnitt. Bare lyden skuffer litt.

Samsung Q60A er en utmerket TV med bra bildekvalitet, glimrende brukergrensesnitt og slank design.
Lydgjengivelsen er skuffende tynn, og skriker etter hjelp av en lydplanke.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Nye lydformater i LG TV fra 2023 LG lanserer støtte for DTS surroundlyd i sine kommende TV-modeller for 2023
lbpluss
Nå kan du se TikTok på Samsung TV Nå er TikTok-appen tilgjengelig på norske Samsungs-skjermer.
Bilder i studiokvalitet Panasonic LZ1500E gir imponerende kontrastrike og fargepresise bilder, og er noe av det nærmeste vi kommer en studiomonitor til hjemmebruk. En TV for de virkelig kresne!
lbpluss
Samsung Relumino En ny bildemodus til Samsungs TV-er skal gjøre bildet lettere å tyde for personer med nedsatt syn.
lbpluss
Trådløs OLED-TV fra LG Ny toppmodell med trådløs videooverføring. 
Følg Lyd & Bilde