Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

TEST: TCL C725 (43C725)

Flink til det meste

Med TCL C725 får du flott bilde og god lyd til en fornuftig pris.

Skrevet av / 18.02.22 - 10:00
TCL C725 (43C725)
Audun Hage

TCL er en produsent som har gjort det bra i tidligere TV-tester, spesielt av det prisgunstige slaget. C725-serien er en relativt ny modell som byr på Android-TV, bred videoformatstøtte og lyd fra Onkyo. Så er spørsmålet hvordan den står seg mot de andre konkurrentene?

TCL C72 50 55 65 75 ANDROID11 FRONT V2
TCL C725. (Foto: TCL)

TCL C725

TCL-skjermen har et fint utseende, med en tynn ramme rundt skjermen, og en tynn metallstripe nederst som får den til å se litt mer påkostet ut. Den er imidlertid noe tykkere enn Samsung Q60A når vi ser den fra siden. TV-en står på to små føtter som skrus inn fra undersiden.

TCL C725 bruker operativsystemet Android 11, som gir bred tilgang til de nyeste strømmetjenestene, deriblant Apple TV og Disney+. Den har også innebygd mikrofon for Google Assistant stemmestyring. Det følger med to fjernkontroller i esken: En større med tallknapper, og en mindre variant, hvor begge bruker Bluetooth. Vi noterer oss imidlertid at denne TCL-modellen reagerer litt tregere på kommando enn vi ideelt sett skulle ønske.

Tilkoblingsmulighetene er på det jevne, med tre HDMI-innganger og mulighet for lydutgang via eARC. Her er det ingen utpregede gaming-finesser slik man kan finne på de dyrere modellene. Formatstøtten er imidlertid utmerket, med bl.a Dolby Vision og HDR10+, og støtte for Dolby Atmos lyd via HDMI-utgangen. Det sikrer optimal visning av moderne strømmeinnhold.

3.TCL C72 DISNEY

Bildekvalitet

Denne modellen fra TCL har ganske imponerende bildekvalitet. For det første har den utmerket lysstyrke, som bidrar til god klarhet under ulike seerforhold. Det er også en klar bonus når man ser moderne filmer og serier i HDR-format, og vil ha fullt utbytte av de lyse effektene.

Den fartsfylte og effektfulle Formel 1-dokumentaren Drive to Survive ser ekstra lekker ut via TCL-skjermen, og vi lar oss imponere av den sterke, men likevel naturlige fargegjengivelsen. C725 har for eksempel en langt mer nyansert ”Ferrari-rød” enn konkurrenten fra Samsung, og hudtoner ser mer korrekte ut. Kontrasten er også meget god – faktisk på høyde med de dyrere modellene fra Sony og Philips.

Skarpheten er utmerket, og TCL-skjermen har en effektiv bevegelsesutjevning. C725 har også relativt god innsynsvinkel. Den er bedre til å bevare fargene enn flere av de andre, når man betrakter skjermen sett fra siden. Alt i alt leverer TCL flott bildeytelse til prisen!

Lydkvalitet

TCL C725 er utstyrt med et innebygd lydsystem av merket Onkyo. Det dreier seg om et relativt enkelt stereo høyttalersystem, uten noen ekstra basshøyttaler eller lignende. Men det generelle inntrykket av lyden er klart godkjent. Her er det en god klarhet i stemmegjengivelsen, og TCL-skjermen kan spille høyt og rent uten plagsom forvrengning. Her får du altså litt bedre lyd enn hva mange av konkurrentene kan varte opp med.

Konklusjon

TCL C725 er en TV med velbalansert ytelse. Android brukergrensesnittet er lett å bli fortrolig med – selv om TV-en reagerer litt tregere enn et par av konkurrentene. Viktigst av alt er selvfølgelig bildekvaliteten, og her fremstår TCL som en av de klart beste i prisklassen. C725 har i tillegg ganske brukbar lyd, som gjør at du potensielt kan klare deg uten separat lydplanke. Absolutt et bra kjøp!

Karakter
TCL C725 (43C725)
Basic

Lyd & Bilde mener

TCL C725 leverer et flott bilde med god lysstyrke og kontrast. Den har dessuten bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter, som gjør dette til en utmerket allround-TV. Selv om Android-brukergrensesnittet er fint nok, synes vi TV-en reagerer litt tregt på kommandoer fra fjernkontrollen.

Også i denne testen:

43” 4K-TV-er under 10.000 kr

Sony X89J (KD-43X89J)

God til gaming!

Sony X89J er en av de dyreste modellene i testen, og utmerker seg med flere kjekke finesser. Likevel skiller den seg ikke voldsomt fra de rimeligere utfordrerne.

Sony-skjermen leverer et skarpt og naturlig bilde med god kontrast. Bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter gjør dette til en velegnet TV for gaming.
Bildekvaliteten er ikke dramatisk mye bedre enn de rimeligere modellene i testen. Lydgjengivelsen er også relativt slank.
Les hele testen

Xiaomi Mi TV P1 43

Prisgunstig Android-TV

Fra kinesiske Xiaomi kommer en TV som hevder seg bra mot konkurrentene – selv til en lavere pris.

Xiaomi byr på Android-brukergrensesnitt, flust av apper og god formatstøtte.
Kontrasten er midt på treet, og lydgjengivelsen nokså slank.
Les hele testen

Philips The One 43” (43PUS8506/12)

Setter farge på tilværelsen

Glad i farger? Med denne TV-en får du Philips sitt velkjente Ambilight-lys, som sørger for å gi bildeopplevelsen en ekstra piff.

Philips-skjermen leverer en flott bildekvalitet med god kontrast, og det fargesprakende Ambilight-lyset bidrar til å øke innlevelsen.
Lyden er relativt slank, og kan behøve hjelp av en lydplanke.
Les hele testen

Hisense A7GQ (43A7GQ)

Kinesisk utfordrer

Hisense A7GQ kan skilte med et nytt og spennende brukergrensesnitt, men bildeopplevelsen er litt blass sammenlignet med de beste.

Hisense A7GQ har en fin og moderne design, gode tilkoblingsmuligheter og bred støtte for ulike videoformater.
TV-en mangler en del lokale apper og tjenester.
Les hele testen

LG NANO756 (43NANO756)

Mangler kontrast

LG NANO756 er en fin og lettvint TV å bruke, men bildekvaliteten står ikke helt til forventningene.

LG-skjermen har et fint brukergrensesnitt (WebOS) med bra utvalg av strømmetjenester.
Kontrasten og lysstyrken er midt på treet, og NANO756 mangler støtte for en del viktige formater.
Les hele testen

Samsung Q60A (QE43Q60A)

Slank og lekker QLED-TV fra Samsung

Samsungs rimeligste QLED-modell byr på slank design, flott bildekvalitet, og et lettvint brukergrensesnitt. Bare lyden skuffer litt.

Samsung Q60A er en utmerket TV med bra bildekvalitet, glimrende brukergrensesnitt og slank design.
Lydgjengivelsen er skuffende tynn, og skriker etter hjelp av en lydplanke.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Stor test av billige 55-tommere

OLED-TV på billigsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Lyd & Bilde
Scroll to Top