Search
Generic filters

Sony Xperia Z2 D6503

sonyxperiaz2 1000x500 - Sony Xperia Z2 D6503
Sony Xperia Z2 D6503

Kraft og stil

Xperia Z2 byr på små, men mange forbedringer og slåss om førsteplassen blant toppmodellene.

Lyd & Bilde mener

Fortsatt støv- og vanntett og med samme utmerkede kamera som tidligere. Betydelig bedre skjerm enn forgjengeren. Utmerket ytelse og batteritid.
Litt ubekvem i hånden på grunn av størrelse og kanter.
 • Operativsystem: Android 4.4.2
 • Skjerm: 5.2” 1080 x 1920 IPS 424 ppi
 • Prosessor: 2,3 GHz quadcore Snapdragon 801
 • Minne: 3 GB, 16 GB + microSD 128 GB
 • Kameraer: 20,7 Mp + 2,2 Mp
 • Trådløst: 4G LTE Cat 4, Wi-fi a/b/g/n/ac, BT 4.0, NFC
 • Mål/vekt: 147 x 73 x 8,2 mm, 163 gram
 • Batteri: 3 200 mAh, 19 h taletid, 740 h standby
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 5800 kr

For alltid å kunne ligge på toppen slipper Sony en ny toppmodell hvert halvår, til forskjell fra konkurrentenes årlige oppdateringer. Altså er det allerede på tide å arkivere Z1. Det innebærer også at det ved første øyekast ikke er noen større oppgradering, men at det mest minner om et halvt skritt fremover for å komme på lik linje med konkurrentene. Men jo mer man utforsker den desto mer forstår man at det meste faktisk har blitt forbedret.

Utseende og konstruksjon
Det er ikke mye som har forandret seg på utsiden. Man har fortsatt samme kantete form som forgjengeren, selv om den er mer avrundet enn den opprinnelige Z. Den er imidlertid ikke like behagelig i hånden som konkurrentene. Byggekvaliteten er som vanlig utmerket og metallchassiset med glass på front og bakside gjør at den føles betydelig mer eksklusiv enn mange av konkurrentenes plastaktige ytre. Utseende må likevel kalles mer tøft enn vakkert.

De få knappene sitter på samme sted som tidligere, og vi setter pris på at Sony har en dedikert kamerautløser. Imidlertid har man endret litt på lukene slik at ladekontakten og SIM-kortet nå har en stor felles luke. Med inntoget av Galaxy S5 er støv- og vanntettheten ikke lenger unikt, men det skal påpekes at Z2 er mer motstandsdyktig overfor vann. Den tåler en meters kontinuerlig nedsenkning i vann, men er ikke like støvtett som S5.

13_Xperia_Z2_Black_Tabletop

Skjerm
Z2 har fått litt større skjerm og er dermed oppe på samme rekordnivå som LG G2. Vi noterer imidlertid at takket være en smalere ramme er mobilen faktisk en millimeter smalere enn Z1 og har samme bredde som Galaxy S5 med sin noe mindre skjerm. Ut over at skjermen er større har man oppgradert den med et IPS-panel, og man har dessuten fått låne en gjeng med teknikere fra TV-divisjonen for å forbedre og behandle bildet.

Live Colour LED og Triluminos høres kanskje ut som markedsføringsgimmicker, men resultatet er faktisk utmerket. Man har fått et lysere bilde med bedre betraktningsvinkel og en utmerket fargegjengivelse. Bildebehandlingen fører dessuten til at man kan få den fargegjengivelsen man ønsker for bilder. Det samme gjelder når man ser på film, hvor kontrasten kan justeres automatisk og panoreringer oppleves mindre hakkete.

11_Xperia_Z2_Black_Front

annonse

Kamera
En av de få tingene som ikke har blitt oppgradert er kameraet. Men det er ikke noe vi sørger over, da Z1 hadde et av de aller beste mobilkameraene. Dette takket være at man har samarbeidet med kameradivisjonen og lånt både komponenter og bildebehandlingsteknikk derfra. En fordel som få andre utviklere har. Lysfølsomheten er utmerket og man får brukbare bilder der andre må gi opp, imidlertid med en viss støy. I godt lys og med korrekte innstillinger er det absolutt toppklasse.

annonse
" style="text-align:center;margin-bottom:20px;width:930px;" class="hidead desktopads deskad">

En funksjon som har blitt trukket frem er at Z2 nå kan filme i 4K-oppløsning, akkurat som Galaxy S5. Det fungerer, men man merker at det sliter med objekter i bevegelse og med å holde fokus. Det er mer en gimmick enn noe man har nytte av. Som en digresjon kan nevnes at det fremadrettede kameraet, for ”selfies”, faktisk er oppdatert. Det har fått en noe høyere oppløsning, men vi kan ikke si at vi merket noen kvalitetsforskjell.

10_Xperia_Z2_Black_Fronthoriz

Lyd
Noe som ikke nevnes i markedsføringen av Z2 er at man har flyttet høyttaleren fra bunnen til fronten på mobilen. Det sitter faktisk en høyttaler både lengst opp og lengst ned for å gi stereolyd. Det fungerer ikke like bra som på HTC One, men er definitivt et skritt i riktig retning. Med hodetelefoner får man imidlertid en lyd som er vel så bra som de beste der ute. Man merker at Sony har lagt vekt på lydgjengivelsen. Med riktig headset får man til og med støydemping.

Bruk
Som vanlig forsøker Sony å dra deg inn i sitt økosystem av tjenester, og det vrimler derfor av Sony-apper for musikk, film og spill. En fordel om man allerede benytter dem for eksempel på sin Playstation, men gjør man ikke det føles det litt vel overlesset med ting man ikke trenger. Dette til forskjell fra Samsung som faktisk har gjort det valgfritt å laste ned de fleste av sine apper. Integreringen med mediesenter og funksjoner som Miracast setter vi derimot pris på.

annonse

0_Xperia_Z2_Black_Front_Colorrange

Ytelse
Med mer internminne og en kjappere og nyere modell av prosessoren hadde vi forventet oss et hopp opp i ytelse sammenliknet med forgjengeren. Men en Geekbench på 875 (single) og 2494 (multi) er riktignok bra, men ikke riktig på høyde med S5 og One M8. En Browsermark på 3210 er imidlertid akkurat lik One M8. Med Staminamodus på får man en sinnsykt bra batteritid. Man ofrer ytelse og funksjoner, men det kan det være verdt om man er i knipe.

Konklusjon
Xperia Z2 kom kjapt etter forgjengeren Z1, og det har derfor ikke skjedd noen revolusjonerende forbedringer. Men likevel er nesten alt bedre og det holder lenge. Den har fått mer minne og kjappere prosessor, en større og bedre skjerm samt fremadrettede stereohøyttalere. Den er fortsatt vanntett og kameraet er i toppklasse i tillegg til at den nå kan filme i 4K-oppløsning. Det er ikke noe å klage på, og vi er like imponert som vi var over Z1. Bra gjort Sony!

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

  Også i denne testen:

  MOBILGUIDEN - Sony Xperia Z2 D6503

  iphone 5S stack1 - Apple iPhone 5S

  Apple iPhone 5S

  Pris: 6000 kr
  Lynrask Klasseledende kvalitetsfølelse Det meste har blitt oppgradert
  Liten skjerm sammenlignet med konkurrentene Høy pris
  nokia lumia 1020 color range - Nokia Lumia 1020 kamera

  Nokia Lumia 1020 kamera

  Pris: 5500 kr
  En monstersensor som gjør underverker med bildene enten det er sollys eller mørkt. Enkelt å ta bra bilder i dårlig lys takket være bildestabiliseringen eller Xenon-blitsen.
  Tar tid å starte opp og har vel lang ventetid mellom bildene.
  Nexus5 White LockUp SIMP LYRS LG 1000 - LG Nexus 5

  LG Nexus 5

  Pris: 4300 kr
  Takket være kraftfull maskinvare og ny Android-versjon er den lynrask.
  Til tross for avansert teknikk imponerer ikke kameraets bildekvalitet og batteriet er vel dårlig. Man tilbyr bare modellen med 16 GB i butikk, og det kan ikke bygges ut med minnekort.
  htc one m8 1000x500 - HTC One M8

  HTC One M8

  Pris: 5499 kr
  En oppdatering av fjorårets Android-favoritt, som gør det bedre på nesten alle områder. HTC One M8 er lynrask og kommer med en lekker design og nye, brukervenlige funktioner. Og kapasiteten kan nå utvides med opptil 128 gigabyte via microSD-kort.
  HTC One M8 kommer kun med 16 gigabyte innebygd lagring i Norden, og det nye kameraet skuffer i lyse omgivelser.
  HTC One max Glacial Silver 3V1 - HTC One Max

  HTC One Max

  Pris: 5390 kr
  Man kan nesten bli avhengig av den store og flotte full HD skjermen på 5,9”, og da lagerkapasiteten nå også endelig kan utvides med microSD-kort får man også plass til alt man trenger.
  Beats Audio har droppet samarbeidet med HTC, og det kan høres på lydkvaliteten. Fingeravtrykkskanneren er en god idé, men den er upraktisk plassert og virker derfor ikke helt etter hensikten.
  Nokia lumia 1520 second 1 medium 31 - Nokia Lumia 1520

  Nokia Lumia 1520

  Pris: 5290 kr
  Skjermen byr på Full HD-oppløsning og er virkelig flott, men kameraet tar enda flottere bilder og gir brukeren mengder av muligheter. Designen er robust og kvaliteten høy.
  Windows Phone plattformen byr ikke på så mange apper som konkurrentene Android og iOS.
  samsung galaxy note 3 1378326350 2671 - Samsung Galaxy Note 3

  Samsung Galaxy Note 3

  Pris: 5095 kr
  Den enorme skjermen er skarp og gjengir fargene korrekt. Pennen gjør enheten mer brukervennlig, og ytelsen er høy.
  Kameraet er ikke det beste i svakt lyd, og kvalitetsfølelsen kunne vært bedre prisen tatt i betraktning.
  Xperia Z Ultra Colors1 - Sony Xperia Z Ultra

  Sony Xperia Z Ultra

  Pris: 3690 kr
  Lyden er utmerket, også når man telefonerer! Skjermen er bestemt pen å se på, og telefonen er rask å bruke. Det skader heller ikke at prisen så absolutt er rimelig.
  Den er virkelig stor, selv til phablet å være. Og kameraet er middelmådig.
  samsung galaxy s5 lifestyle 1000x500 - Samsung Galaxy S5

  Samsung Galaxy S5

  Pris: 6500 kr
  Endelig en støv- og vanntett Galaxy. Praktisk fingeravtrykkleser gir bedre sikkerhet. Skjermen er helt fantastisk og batteritiden meget bra.
  Den føles ikke som en premiummodell med baksiden på grensen til det ubehagelige. Kameraet er ikke blant de bedre i dårlige lysforhold.
  oppslag1 - Huawei Ascend P7

  Huawei Ascend P7

  Pris: 3595 kr
  Meget slank og elegant, men likevel robust design, en glimrende skjerm og det beste frontkameraet vi har sett på noen mobil, gjør Huawei Ascend P7 til et verdig medlem i klubben for high-end smartmobiler.
  Ytelsen kunne vært enda bedre, og det er synd at telefonen kun støtter microSD opp til 32 gigabyte. Og hvorfor sitter høyttaleren til ringetonen på baksiden slik at man ikke kan høre den ringer når den ligger på bordet?
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  1 Kommentar
  nyeste
  eldste mest poulære
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Sony Xperia Z2 D6503

  Motorola Edge TOP 350x250 - Sony Xperia Z2 D6503

  Motorola skulle ha ventet med å lansere denne mobilen.

  Xiaomi Mi 10 Pro intro 350x250 - Apple

  Xiaomis gale luksusmobil

  Xiaomis første premiummobil imponerer stort, men kommer folk til å bli sjokkert av prislappen?

  HuaweiP40Pro TOP WEB 350x250 - Oneplus

  En glimrende mobil du aldri må kjøpe!

  Huawei P40 Pro skulle ha vært årets beste kameramobil. I stedet betyr spesielt et problem at de fleste bør gå i en stor bue utenom denne mobilen.

  OnePlus oldies TOP 350x250 - Huawei

  Spar penger på disse tre OnePlus-mobilene

  OnePlus er på vei med en ny flaggskipmobil. Derfor er det mange penger å spare på de tidligere modellene. Her er de tre beste.

  Huawei MateXs intro web 350x250 - Oneplus

  Utviklet eller innviklet?

  En imponerende oppvisning i hva som er mulig å gjøre, men neppe et veloverveid valg.

  rog2elite - - ik

  Konsollen er også en mobil

  Andre generasjon av Asus' gamer-mobil er toppklasse – og forbeholdt de få.

  SOMMERTILBUD
  6 UKER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
  PRØV i 6 UKER
  close-link