Bil & El-kjøretøy Data Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Samsung Galaxy Note 3

Best på produktivitet

Samsungs hybrid av nettbrett og mobil er den mest finpussede og praktiske hittil.

Publisert 08.04.14 - 16:12
Samsung Galaxy Note 3
Peter Gotschalk

Bortsett fra skalaen er fronten veldig lik Galaxy S4 mens sidene har fått et godt riflet grep i jukse-metall. Baksidens imiterte skinn med sømmer skal gi inntrykk av en eksklusiv notatbok. Kvalitetsmessig er det mislykket, men det gir et godt og sikkert grep. Selv om yttermålet faktisk har krympet er det i prinsippet umulig å benytte den med en hånd. Det finnes imidlertid en en-hånds-innstilling hvor knapper flyttes ut mot kantene av skjermen.

På undersiden finner vi for første gang en USB 3.0 port for hurtig overføring til datamaskinen.

S-AMOLED-skjermen på 5,7” har et meget bra sortnivå og kontrast, men med en litt overdrevet fargemetning i standardmodus.

Da den har kommet opp til Full HD-oppløsning, føles skjermen mye skarpere enn forgjengerens, og det er lettere å lese liten tekst når man har mye oppe på skjermen samtidig.

Kameraappen som følger med ligner den i Galaxy S4 med lett adkomst til kontrollene. Dersom man ikke vil nøye seg med autoinnstillingen finnes det 12 scenemotiver tilgjengelig. Dessverre er de mest som gimmick eller for meget bestemte situasjoner, som golf. Man kan for eksempel ikke velge ”party”, ”innendørs” eller ”mørkt”, noe som er et problem da automatikken gir dårlige bilder i svakt lys. I normalt dagslys får man imidlertid skarpe bilder med god hvitbalanse.

Note 3 støtter faktisk ”HD-lyd” – 24 bit/192kHz tapsfri FLAC – men står litt i skyggen av LG G2 på den fronten. Kanskje fordi man på ingen måte markedsfører dette som en underholdningsmobil, og at hodetelefonene som følger med som vanlig ikke er noe å rope hurra for. Med bedre hodetelefoner er lyden bra, men ikke fantastisk.

Det har blitt lettere å kjøre flere programmer samtidig takket være muligheten for å kjøre utvalgte programmer i miniatyrvinduer. Dessuten kan noen apper kjøres på delt skjerm. Andre funksjoner er korte beskjeder, dokumenthåndtering, smarte utklipp og tegngjenkjenning. Til forskjell fra tidligere –  og fra konkurrentenes løsninger – fungerer det faktisk meget bra takket være den medfølgende S-pen. Hurtigmenyen gjør det lett å finne funksjonene og det er raskere og mer eksakt, noe som gjør at pennen faktisk tilfører noe.

Takket være den seneste Snapdragon-prosessoren er Note 3 virkelig kjapp tross alle funksjonene. Den satte nesten ny Geekbench-rekord med 933 (single-core) og 2.872 (multi-core), kun Sony Xperia Z Ultra er raskere, og som nettleser hadde den også meget bra ytelse med 2.775 i Browsermark.

Vil man ha en stor mobil til å jobbe på er det ikke tvil om at Samsung er konge av segmentet, og at Note 3 er den mest fullendte modellen hittil. Ikke nok med at man kan ha flere ting oppe på skjermen samtidig, det finnes mengder av lett tilgjengelige funksjoner for å gjøre jobben lettere. Og pennen gjør at man kan jobbe kjappere og klikke mer eksakt.

Skinnimitasjonen på baksiden gir et bra grep, og Samsung Note 3 har utmerket ytelse og en fantastisk skjerm.

Home mener

Den enorme skjermen er skarp og gjengir fargene korrekt. Pennen gjør enheten mer brukervennlig, og ytelsen er høy. Kameraet er ikke det beste i svakt lyd, og kvalitetsfølelsen kunne vært bedre prisen tatt i betraktning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen? Bli abonnent. Allerede abonnent? Logg inn

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B abonnement finner du her.

Android-flaggskip i tvekamp

Bra innstegsmodell

Tross et fantastisk kamera: Xiaomis nye toppmobil treffer ikke blink

Til den aktive

Balansekunstner

Den perfekte kombinasjonen

Scroll to Top