SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

: HTC One Max

Alle gode ting er tre

HTC One max er tredje inkarnasjon av flaggskipmodellen til det taiwanske firma. Denne gangen med både små og store forbedringer i forhold til originalen.

Lyd & Bilde mener

Man kan nesten bli avhengig av den store og flotte full HD skjermen på 5,9”, og da lagerkapasiteten nå også endelig kan utvides med microSD-kort får man også plass til alt man trenger.
Beats Audio har droppet samarbeidet med HTC, og det kan høres på lydkvaliteten. Fingeravtrykkskanneren er en god idé, men den er upraktisk plassert og virker derfor ikke helt etter hensikten.
 • Operativsystem: Android 4.3 Jelly Bean med HTC Sense 5.5
 • Skjerm: 5,9" 1920 x 1080 Super LCD, 373 ppi
 • Prosessor: 1,7 GHz Snapdragon 600 quad-core
 • Minne: 2 GB RAM / 16 GB lager (+ microSD opp til 64 GB)
 • Kamera: 4 Mp UltraPixel + 2,1 Mp
 • Trådløst: 4G LTE, Bluetooth 4.0, 802.11 a/ac/b/g/n, NFC, IR
 • Mål: 164,5 x 82,5 x 10,29 mm
 • Vekt: 217 g
 • Batteri: 3300 mAh
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 5390 kr

Designmessig har HTC One max dessverre mest til felles med HTC One mini og ikke den opprinnelige HTC One, som kom med et unibody kabinett fremstilt av ett stykke eloksert aluminium. One max er også bygget i aluminium, men som One mini har den en hvit plastkant som ramme for feste av forsiden til bakdekslet. Dette kan tas av da både SIM-kort og microSD-kort skal settes inn under dette. Selv om det dermed også i prinsippet er adgang til batteriet, kan dette ikke skiftes ut. Vi er imidlertid glad for muligheten til å kunne utvide lagerkapasiteten, da One max bare kommer i to utgaver med henholdsvis 16 og 32 GB internt minne.

På lydsiden begeistrer ikke One max like mye som HTC One, til tross for de to interne stereohøyttalerne. Forklaringen kan være at Beats Audio som leverte lydoptimerende programvare til HTCs smartmobiler, har sagt opp samarbeidet.

Ikke at HTC One max har dårlig lyd, men kvaliteten er ikke lenger helt på topp. Blant annet mangler den helt dypbass, og musikken har ikke samme power, og det er synd. En av HTC One sine klare fordeler var at den bød på markedets beste mobillyd.

HTC One max må, liksom One mini, også klare seg uten optisk bildestabilisering (OIS), som var med til å gjøre HTC One til markedets beste kameramobil. Eller sitter det i akkurat det samme såkalte UltraPixel-kamera i One max som i originalen, og bildekvaliteten er da også utmerkede selv om den manglende OIS-funksjonaliteten kan bety uklare bilder hvis man fotograferer objekter eller personer i bevegelse.

Som noe nytt er One max utstyrt med fingeravtrykkskanner. Den er ikke plassert på forsiden i forbindelse med hjemknappen som Apples Touch ID fingeravtrykksleser på iPhone 5S. I stedet sitter den på baksiden av One max, og der hvor Apples Touch ID bare krever at man legger fingeren på fingeravtrykkleseren, er man med HTCs skanner nødt til å la fingeren gli over sensoren.

Til gjengjeld kan man med HTCs teknologi ikke bare bruke fingeravtrykket til å låse opp telefonen, men også til å starte en bestemt app like etter at den er låst opp. Vi synes om idéen med fingeravtrykkskanner, men dessverre er teknologien langt fra så godt implementert hos HTC som hos Apple. Mest fordi skanneren på One max er meget dumt plassert.

Konklusjon
HTC One max er ikke helt så fet som den opprinnelige HTC One. Blant annet gjør designen at det ikke er mulig å ringe på samme måte. Fingeravtrykkskanneren på baksiden er en glimrende idé som HTC forhåpentligvis plasserer bedre neste gang. Selv om lyden ikke er helt på topp nivå når Beats Audio ikke lenger er med, er HTC One max fremdeles helt genial som medieavspiller – spesielt hvis man vil se film og video som den flotte 5,9 tommer store skjermen egner seg ypperlig til. Både med og uten hodetelefoner.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Huawei Ascend P7

  Den kinesiske kanin

  Med Ascend P7 drar Huawei virkelig en kanin opp av tryllehatten. Denne smartmobilen hadde vi ikke forventet!

  Samsung Galaxy S5

  Vanntett prestasjonsmonster

  Galaxy S5 gir både overraskelser og skuffelser, men sluttsummen er positiv.

  Sony Xperia Z2 D6503

  Kraft og stil

  Xperia Z2 byr på små, men mange forbedringer og slåss om førsteplassen blant toppmodellene.

  Sony Xperia Z Ultra

  En kjempeseier for Sony

  Testens største phablet er ikke bare den best: Den har også en pris de fleste kan ta seg råd til.

  Samsung Galaxy Note 3

  Best på produktivitet

  Samsungs hybrid av nettbrett og mobil er den mest finpussede og praktiske hittil.

  Nokia Lumia 1520

  Fotografens yndling

  Nokia Lumia 1520 krever kanskje tilvenning hvis man ikke er kjent med Windows Phone-plattformen, men ellers er vi nære ved å ha funnet testens beste phablet

  HTC One M8

  HTC gjør det igjen

  En av fjorårets beste Android-mobiler har blitt bedre på nesten alle punkter.

  LG Nexus 5

  Kjapp og rimelig

  Etterlengtede Nexus 5 viser hvor skapet skal stå, men lider av barnesykdommer.

  Nokia Lumia 1020 kamera

  Kamerakongen

  Nokias innovative teknikk og utmerkede betjening gjør at den blir beste blant mobilkameraene.

  Apple iPhone 5S

  S som i Superrask

  En lynrask iPhone med den nyeste teknikken, og finesser vi ikke engang visste vi behøvde.

  Les også

  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!
  Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.
  iPhone 12 er kanskje det beste kjøpet blant Apples fire nye iPhone-modeller.
  LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!
  Sony a7s III er mer videokamera enn stillbildekamera, og passer derfor ikke for alle fotografer.
  Om Hyundai Kona er litt traust i sporet, så er lyden fra musikkanlegget det stikk motsatte. Elbilen har også alt man kan forvente av moderne fasiliteter.
  De koster nesten det samme, og de henvender seg til samme målgruppe, nemlig de forbrukerne som gjerne vil ha en premium mobil uten å måtte robbe banken.
  Med en Huawei Watch GT2 Pro på armen, trenger du ikke bytte klokke etter trening. Den passer nemlig til de fleste antrekk.