Search
Generic filters

: HTC One Max

Alle gode ting er tre

HTC One max er tredje inkarnasjon av flaggskipmodellen til det taiwanske firma. Denne gangen med både små og store forbedringer i forhold til originalen.

Lyd & Bilde mener

Man kan nesten bli avhengig av den store og flotte full HD skjermen på 5,9”, og da lagerkapasiteten nå også endelig kan utvides med microSD-kort får man også plass til alt man trenger.
Beats Audio har droppet samarbeidet med HTC, og det kan høres på lydkvaliteten. Fingeravtrykkskanneren er en god idé, men den er upraktisk plassert og virker derfor ikke helt etter hensikten.
 • Operativsystem: Android 4.3 Jelly Bean med HTC Sense 5.5
 • Skjerm: 5,9" 1920 x 1080 Super LCD, 373 ppi
 • Prosessor: 1,7 GHz Snapdragon 600 quad-core
 • Minne: 2 GB RAM / 16 GB lager (+ microSD opp til 64 GB)
 • Kamera: 4 Mp UltraPixel + 2,1 Mp
 • Trådløst: 4G LTE, Bluetooth 4.0, 802.11 a/ac/b/g/n, NFC, IR
 • Mål: 164,5 x 82,5 x 10,29 mm
 • Vekt: 217 g
 • Batteri: 3300 mAh
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 5390 kr

Designmessig har HTC One max dessverre mest til felles med HTC One mini og ikke den opprinnelige HTC One, som kom med et unibody kabinett fremstilt av ett stykke eloksert aluminium. One max er også bygget i aluminium, men som One mini har den en hvit plastkant som ramme for feste av forsiden til bakdekslet. Dette kan tas av da både SIM-kort og microSD-kort skal settes inn under dette. Selv om det dermed også i prinsippet er adgang til batteriet, kan dette ikke skiftes ut. Vi er imidlertid glad for muligheten til å kunne utvide lagerkapasiteten, da One max bare kommer i to utgaver med henholdsvis 16 og 32 GB internt minne.

På lydsiden begeistrer ikke One max like mye som HTC One, til tross for de to interne stereohøyttalerne. Forklaringen kan være at Beats Audio som leverte lydoptimerende programvare til HTCs smartmobiler, har sagt opp samarbeidet.

Ikke at HTC One max har dårlig lyd, men kvaliteten er ikke lenger helt på topp. Blant annet mangler den helt dypbass, og musikken har ikke samme power, og det er synd. En av HTC One sine klare fordeler var at den bød på markedets beste mobillyd.

HTC One max må, liksom One mini, også klare seg uten optisk bildestabilisering (OIS), som var med til å gjøre HTC One til markedets beste kameramobil. Eller sitter det i akkurat det samme såkalte UltraPixel-kamera i One max som i originalen, og bildekvaliteten er da også utmerkede selv om den manglende OIS-funksjonaliteten kan bety uklare bilder hvis man fotograferer objekter eller personer i bevegelse.

Som noe nytt er One max utstyrt med fingeravtrykkskanner. Den er ikke plassert på forsiden i forbindelse med hjemknappen som Apples Touch ID fingeravtrykksleser på iPhone 5S. I stedet sitter den på baksiden av One max, og der hvor Apples Touch ID bare krever at man legger fingeren på fingeravtrykkleseren, er man med HTCs skanner nødt til å la fingeren gli over sensoren.

Til gjengjeld kan man med HTCs teknologi ikke bare bruke fingeravtrykket til å låse opp telefonen, men også til å starte en bestemt app like etter at den er låst opp. Vi synes om idéen med fingeravtrykkskanner, men dessverre er teknologien langt fra så godt implementert hos HTC som hos Apple. Mest fordi skanneren på One max er meget dumt plassert.

Konklusjon
HTC One max er ikke helt så fet som den opprinnelige HTC One. Blant annet gjør designen at det ikke er mulig å ringe på samme måte. Fingeravtrykkskanneren på baksiden er en glimrende idé som HTC forhåpentligvis plasserer bedre neste gang. Selv om lyden ikke er helt på topp nivå når Beats Audio ikke lenger er med, er HTC One max fremdeles helt genial som medieavspiller – spesielt hvis man vil se film og video som den flotte 5,9 tommer store skjermen egner seg ypperlig til. Både med og uten hodetelefoner.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev.
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Huawei Ascend P7

  Den kinesiske kanin

  Med Ascend P7 drar Huawei virkelig en kanin opp av tryllehatten. Denne smartmobilen hadde vi ikke forventet!

  Samsung Galaxy S5

  Vanntett prestasjonsmonster

  Galaxy S5 gir både overraskelser og skuffelser, men sluttsummen er positiv.

  Sony Xperia Z2 D6503

  Kraft og stil

  Xperia Z2 byr på små, men mange forbedringer og slåss om førsteplassen blant toppmodellene.

  Sony Xperia Z Ultra

  En kjempeseier for Sony

  Testens største phablet er ikke bare den best: Den har også en pris de fleste kan ta seg råd til.

  Samsung Galaxy Note 3

  Best på produktivitet

  Samsungs hybrid av nettbrett og mobil er den mest finpussede og praktiske hittil.

  Nokia Lumia 1520

  Fotografens yndling

  Nokia Lumia 1520 krever kanskje tilvenning hvis man ikke er kjent med Windows Phone-plattformen, men ellers er vi nære ved å ha funnet testens beste phablet

  HTC One M8

  HTC gjør det igjen

  En av fjorårets beste Android-mobiler har blitt bedre på nesten alle punkter.

  LG Nexus 5

  Kjapp og rimelig

  Etterlengtede Nexus 5 viser hvor skapet skal stå, men lider av barnesykdommer.

  Nokia Lumia 1020 kamera

  Kamerakongen

  Nokias innovative teknikk og utmerkede betjening gjør at den blir beste blant mobilkameraene.

  Apple iPhone 5S

  S som i Superrask

  En lynrask iPhone med den nyeste teknikken, og finesser vi ikke engang visste vi behøvde.

  Les også

  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?
  Her er testen av Canon EOS R5, det første kameraet med 8K-video. Et tveegget sverd, viser det seg.
  Acer ConceptD CP7 er en fantastisk skjerm på alle måter. Men det er ikke alle funksjoner du trenger.
  Elipsons Legacy-høyttalere både ser ut og låter dyrere enn de er. Hvis du bryr deg mer om nobel eksklusivitet enn tung rock.
  Mercedes EQC byr på en støysvak, silkemyk og ultra-komfortabel kjøreopplevelse. Det eneste som bryter stillheten, er det saftige lydanlegget fra Burmester!
  Den velspillende Pro-Ject X2 er platespilleren man skal velge i denne prisklassen.
  Vera Audio smeller sannheten i hodet på deg med en murstein – eller to.
  Electrocompaniet har fått ned prisen, uten å gå på kompromiss med sin egen filosofi. Sånt blir det musikk av!
  Fremtidssikker surround-forsterker for morgendagens formater. Men er Denon AVC-X6700H best, og overbeviser den på musikk?