Search
Generic filters

Sony Xperia Z Ultra

Xperia Z Ultra Colors1 - Sony Xperia Z Ultra
Sony Xperia Z Ultra

En kjempeseier for Sony

Testens største phablet er ikke bare den best: Den har også en pris de fleste kan ta seg råd til.

Lyd & Bilde mener

Lyden er utmerket, også når man telefonerer! Skjermen er bestemt pen å se på, og telefonen er rask å bruke. Det skader heller ikke at prisen så absolutt er rimelig.
Den er virkelig stor, selv til phablet å være. Og kameraet er middelmådig.
 • Operativsystem: Android 4.2 Jelly Bean
 • Skjerm: 6,4" 1920 x 1080 TFT, 344 ppi
 • Prosessor: 2,2 GHz Snapdragon 800 quad-core
 • Minne: 2 GB RAM / 16 GB (+ microSD opp til 64 GB)
 • Kamera: 8 Mp + 2 Mp
 • Trådløst: 4G LTE, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC
 • Mål: 179,4 x 92,2 x 6,5 mm
 • Vekt: 212 g
 • Batteri: 3050 mAh
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3690 kr

Sony Xperia Z Ultra er min sine 6,5 mm ikke bare ultra-slank, men også testens slankeste deltaker. På bakgrunn av hvor stor Xperia Z Ultra ellers er (179,4 x 92,2 mm), virker den neste like tynn som et papirark, og i forhold til størrelsen er også vekten utrolig lav med bare 212 g.

I tillegg er Xperia Z Ultra vanntett (IP58-sertifisert), noe som betyr at den kan oppholde seg på nesten to meters dyp i 30 minutter uten å ta skade.

Med en skjerm på 6,4” er Xperia Ultra Z avgjort den største phablet på markedet akkurat nå. Den er nesten umulig å få plass til i bukselommen, og det betyr en tilvenning når man skal benytte Xperia Z Ultra til det den tross alt er beregnet til. Nemlig det å ringe med.

Men når man først har vent seg til størrelsen og kan plassere telefonen riktig mot øret når man ringer, kan man til gjengjeld glede seg over en god lydkvalitet. Sony har inkludert innstillingsmuligheter som for eksempel Støydemping i mikrofonen, som reduserer bakgrunnsstøy under samtale, samt Høyttalerstemmeforbedring, noe som gir en mer fyldig opplevelse av stemmer.

Også som musikkspiller kan Xperia Z Ultra hevde seg blant de beste på markedet. Med ClearAudio+ kan man velge en automatisk optimalisering av lydinnstillingen til musikklytting, men man kan også selv utføre noen innstillinger manuelt, blant annet ved hjelp av en equalizer og et par innstillingsmuligheter for den innebygde høyttaleren samt et par for tilkoblede hodetelefoner.

Skjermen er noe av det flotteste vi har sett. Med Xperia Z Ultra har Sony nemlig gjenintrodusert den såkalte Triluminos-teknologien som er en RGB LED teknologi basert på såkalte kvanteprikker – små nanopartikler, som måler mellom 2 og 10 nanometer og sender ut lys på helt spesielle bølgelengder. Denne teknologien fungerer ikke ved hjelp av hvit bakbelysning, men i stedet bruker man en blå LED som stimulerer nanopartiklene til å lyse enten helt rent rødt eller grønt. Med andre ord er skjermfargene på Xperia Z Ultra helt usedvanlig klare og skarpe.

Til gjengjeld er kameraet ikke noe å skrive hjem om. Sony har ikke kastet den aller nyeste kamerateknologien etter mobilen, og bildene er til å leve med, men heller ikke mer. Fargene er litt matte, detaljer er uklare, og bilder tatt i svakt lys blir heller ikke særlig gode. Og du trenger ikke å lete etter en blitz for å lyse opp i mørket, for en slik har Xperia Z Ultra ganske enkelt ikke!

annonse

Konklusjon
Den er lynhurtig, lydkvaliteten er på topp, og takket være Triluminos-teknologien har skjermen de flotteste farger vi har sett på en smartmobil. Noensinne. Så man kan leve med at kameraet ikke akkurat er det beste på markedet.

annonse
" style="text-align:center;margin-bottom:20px;width:930px;" class="hidead desktopads deskad">

Designen er lekker og stilren, og telefonen virker robust, selv om det er benyttet glass både på front og bakside, og at Xperia Z Ultra bare er 6,5 mm tykk. Det skader heller ikke at den er vanntett ned til 2 meters dyp i opp til 30 minutter.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

  Også i denne testen:

  MOBILGUIDEN - Sony Xperia Z Ultra

  iphone 5S stack1 - Apple iPhone 5S

  Apple iPhone 5S

  Pris: 6000 kr
  Lynrask Klasseledende kvalitetsfølelse Det meste har blitt oppgradert
  Liten skjerm sammenlignet med konkurrentene Høy pris
  nokia lumia 1020 color range - Nokia Lumia 1020 kamera

  Nokia Lumia 1020 kamera

  Pris: 5500 kr
  En monstersensor som gjør underverker med bildene enten det er sollys eller mørkt. Enkelt å ta bra bilder i dårlig lys takket være bildestabiliseringen eller Xenon-blitsen.
  Tar tid å starte opp og har vel lang ventetid mellom bildene.
  Nexus5 White LockUp SIMP LYRS LG 1000 - LG Nexus 5

  LG Nexus 5

  Pris: 4300 kr
  Takket være kraftfull maskinvare og ny Android-versjon er den lynrask.
  Til tross for avansert teknikk imponerer ikke kameraets bildekvalitet og batteriet er vel dårlig. Man tilbyr bare modellen med 16 GB i butikk, og det kan ikke bygges ut med minnekort.
  htc one m8 1000x500 - HTC One M8

  HTC One M8

  Pris: 5499 kr
  En oppdatering av fjorårets Android-favoritt, som gør det bedre på nesten alle områder. HTC One M8 er lynrask og kommer med en lekker design og nye, brukervenlige funktioner. Og kapasiteten kan nå utvides med opptil 128 gigabyte via microSD-kort.
  HTC One M8 kommer kun med 16 gigabyte innebygd lagring i Norden, og det nye kameraet skuffer i lyse omgivelser.
  HTC One max Glacial Silver 3V1 - HTC One Max

  HTC One Max

  Pris: 5390 kr
  Man kan nesten bli avhengig av den store og flotte full HD skjermen på 5,9”, og da lagerkapasiteten nå også endelig kan utvides med microSD-kort får man også plass til alt man trenger.
  Beats Audio har droppet samarbeidet med HTC, og det kan høres på lydkvaliteten. Fingeravtrykkskanneren er en god idé, men den er upraktisk plassert og virker derfor ikke helt etter hensikten.
  Nokia lumia 1520 second 1 medium 31 - Nokia Lumia 1520

  Nokia Lumia 1520

  Pris: 5290 kr
  Skjermen byr på Full HD-oppløsning og er virkelig flott, men kameraet tar enda flottere bilder og gir brukeren mengder av muligheter. Designen er robust og kvaliteten høy.
  Windows Phone plattformen byr ikke på så mange apper som konkurrentene Android og iOS.
  samsung galaxy note 3 1378326350 2671 - Samsung Galaxy Note 3

  Samsung Galaxy Note 3

  Pris: 5095 kr
  Den enorme skjermen er skarp og gjengir fargene korrekt. Pennen gjør enheten mer brukervennlig, og ytelsen er høy.
  Kameraet er ikke det beste i svakt lyd, og kvalitetsfølelsen kunne vært bedre prisen tatt i betraktning.
  sonyxperiaz2 1000x500 - Sony Xperia Z2 D6503

  Sony Xperia Z2 D6503

  Pris: 5800 kr
  Fortsatt støv- og vanntett og med samme utmerkede kamera som tidligere. Betydelig bedre skjerm enn forgjengeren. Utmerket ytelse og batteritid.
  Litt ubekvem i hånden på grunn av størrelse og kanter.
  samsung galaxy s5 lifestyle 1000x500 - Samsung Galaxy S5

  Samsung Galaxy S5

  Pris: 6500 kr
  Endelig en støv- og vanntett Galaxy. Praktisk fingeravtrykkleser gir bedre sikkerhet. Skjermen er helt fantastisk og batteritiden meget bra.
  Den føles ikke som en premiummodell med baksiden på grensen til det ubehagelige. Kameraet er ikke blant de bedre i dårlige lysforhold.
  oppslag1 - Huawei Ascend P7

  Huawei Ascend P7

  Pris: 3595 kr
  Meget slank og elegant, men likevel robust design, en glimrende skjerm og det beste frontkameraet vi har sett på noen mobil, gjør Huawei Ascend P7 til et verdig medlem i klubben for high-end smartmobiler.
  Ytelsen kunne vært enda bedre, og det er synd at telefonen kun støtter microSD opp til 32 gigabyte. Og hvorfor sitter høyttaleren til ringetonen på baksiden slik at man ikke kan høre den ringer når den ligger på bordet?
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Sony Xperia Z Ultra

  Apple new iPad Pro with Magic Keyboard 350x250 - Huawei

  Stusselig iPad-oppgradering

  Til tross for at den siste monster-iPaden knapt har blitt oppgradert, er den fortsatt best.

  Motorola Edge TOP 350x250 - Apple

  Motorola skulle ha ventet med å lansere denne mobilen.

  Xiaomi Mi 10 Pro intro 350x250 - Apple

  Xiaomis gale luksusmobil

  Xiaomis første premiummobil imponerer stort, men kommer folk til å bli sjokkert av prislappen?

  HuaweiP40Pro TOP WEB 350x250 - Oneplus

  En glimrende mobil du aldri må kjøpe!

  Huawei P40 Pro skulle ha vært årets beste kameramobil. I stedet betyr spesielt et problem at de fleste bør gå i en stor bue utenom denne mobilen.

  OnePlus oldies TOP 350x250 - Huawei

  Spar penger på disse tre OnePlus-mobilene

  OnePlus er på vei med en ny flaggskipmobil. Derfor er det mange penger å spare på de tidligere modellene. Her er de tre beste.

  Huawei MateXs intro web 350x250 - Oneplus

  Utviklet eller innviklet?

  En imponerende oppvisning i hva som er mulig å gjøre, men neppe et veloverveid valg.

  SOMMERTILBUD
  6 UKER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
  PRØV i 6 UKER
  close-link