data-srcset
HTC One Max

Alle gode ting er tre

HTC One max er tredje inkarnasjon av flaggskipmodellen til det taiwanske firma. Denne gangen med både små og store forbedringer i forhold til originalen.

Man kan nesten bli avhengig av den store og flotte full HD skjermen på 5,9”, og da lagerkapasiteten nå også endelig kan utvides med microSD-kort får man også plass til alt man trenger.
Beats Audio har droppet samarbeidet med HTC, og det kan høres på lydkvaliteten. Fingeravtrykkskanneren er en god idé, men den er upraktisk plassert og virker derfor ikke helt etter hensikten.

Designmessig har HTC One max dessverre mest til felles med HTC One mini og ikke den opprinnelige HTC One, som kom med et unibody kabinett fremstilt av ett stykke eloksert aluminium. One max er også bygget i aluminium, men som One mini har den en hvit plastkant som ramme for feste av forsiden til bakdekslet. Dette kan tas av da både SIM-kort og microSD-kort skal settes inn under dette. Selv om det dermed også i prinsippet er adgang til batteriet, kan dette ikke skiftes ut. Vi er imidlertid glad for muligheten til å kunne utvide lagerkapasiteten, da One max bare kommer i to utgaver med henholdsvis 16 og 32 GB internt minne.

På lydsiden begeistrer ikke One max like mye som HTC One, til tross for de to interne stereohøyttalerne. Forklaringen kan være at Beats Audio som leverte lydoptimerende programvare til HTCs smartmobiler, har sagt opp samarbeidet.

Ikke at HTC One max har dårlig lyd, men kvaliteten er ikke lenger helt på topp. Blant annet mangler den helt dypbass, og musikken har ikke samme power, og det er synd. En av HTC One sine klare fordeler var at den bød på markedets beste mobillyd.

HTC One max må, liksom One mini, også klare seg uten optisk bildestabilisering (OIS), som var med til å gjøre HTC One til markedets beste kameramobil. Eller sitter det i akkurat det samme såkalte UltraPixel-kamera i One max som i originalen, og bildekvaliteten er da også utmerkede selv om den manglende OIS-funksjonaliteten kan bety uklare bilder hvis man fotograferer objekter eller personer i bevegelse.

Som noe nytt er One max utstyrt med fingeravtrykkskanner. Den er ikke plassert på forsiden i forbindelse med hjemknappen som Apples Touch ID fingeravtrykksleser på iPhone 5S. I stedet sitter den på baksiden av One max, og der hvor Apples Touch ID bare krever at man legger fingeren på fingeravtrykkleseren, er man med HTCs skanner nødt til å la fingeren gli over sensoren.

Til gjengjeld kan man med HTCs teknologi ikke bare bruke fingeravtrykket til å låse opp telefonen, men også til å starte en bestemt app like etter at den er låst opp. Vi synes om idéen med fingeravtrykkskanner, men dessverre er teknologien langt fra så godt implementert hos HTC som hos Apple. Mest fordi skanneren på One max er meget dumt plassert.

Konklusjon
HTC One max er ikke helt så fet som den opprinnelige HTC One. Blant annet gjør designen at det ikke er mulig å ringe på samme måte. Fingeravtrykkskanneren på baksiden er en glimrende idé som HTC forhåpentligvis plasserer bedre neste gang. Selv om lyden ikke er helt på topp nivå når Beats Audio ikke lenger er med, er HTC One max fremdeles helt genial som medieavspiller – spesielt hvis man vil se film og video som den flotte 5,9 tommer store skjermen egner seg ypperlig til. Både med og uten hodetelefoner.

annonse

annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Test-abonnement
3 uker for 3 kr
Ubegrenset tilgang til
alle LB+ artikler
6 måneder
Kun 49,90 mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 6 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler
12 måneder
Kun 45,- mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 12 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler

Fakta

 • Operativsystem: Android 4.3 Jelly Bean med HTC Sense 5.5
 • Skjerm: 5,9" 1920 x 1080 Super LCD, 373 ppi
 • Prosessor: 1,7 GHz Snapdragon 600 quad-core
 • Minne: 2 GB RAM / 16 GB lager (+ microSD opp til 64 GB)
 • Kamera: 4 Mp UltraPixel + 2,1 Mp
 • Trådløst: 4G LTE, Bluetooth 4.0, 802.11 a/ac/b/g/n, NFC, IR
 • Mål: 164,5 x 82,5 x 10,29 mm
 • Vekt: 217 g
 • Batteri: 3300 mAh

Pris

5390 ,-

Beste priser

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
  Også i denne testen:
   data-srcset
  Huawei Ascend P7
  Med Ascend P7 drar Huawei virkelig en kanin opp av tryllehatten. Denne smartmobilen hadde vi ikke forventet!
   data-srcset
  Samsung Galaxy S5
  Galaxy S5 gir både overraskelser og skuffelser, men sluttsummen er positiv.
   data-srcset
  Sony Xperia Z2 D6503
  Kraft og stil
  Xperia Z2 byr på små, men mange forbedringer og slåss om førsteplassen blant toppmodellene.
   data-srcset
  Sony Xperia Z Ultra
  En kjempeseier for Sony
  Testens største phablet er ikke bare den best: Den har også en pris de fleste kan ta seg råd til.
   data-srcset
  Samsung Galaxy Note 3
  Samsungs hybrid av nettbrett og mobil er den mest finpussede og praktiske hittil.
   data-srcset
  Nokia Lumia 1520
  Nokia Lumia 1520 krever kanskje tilvenning hvis man ikke er kjent med Windows Phone-plattformen, men ellers er vi nære ved å ha funnet testens beste phablet
   data-srcset
  HTC One M8
  En av fjorårets beste Android-mobiler har blitt bedre på nesten alle punkter.
   data-srcset
  LG Nexus 5
  Etterlengtede Nexus 5 viser hvor skapet skal stå, men lider av barnesykdommer.
   data-srcset
  Nokia Lumia 1020 kamera
  Nokias innovative teknikk og utmerkede betjening gjør at den blir beste blant mobilkameraene.
   data-srcset
  Apple iPhone 5S
  En lynrask iPhone med den nyeste teknikken, og finesser vi ikke engang visste vi behøvde.

  Alternativer til HTC One Max

   data-srcset

  Xiaomis gale luksusmobil

  Xiaomis første premiummobil imponerer stort, men kommer folk til å bli sjokkert av prislappen?

  (Foto: Huawei)

  En glimrende mobil du aldri må kjøpe!

  Huawei P40 Pro skulle ha vært årets beste kameramobil. I stedet betyr spesielt et problem at de fleste bør gå i en stor bue utenom denne mobilen.

  (Foto: OnePlus)

  Spar penger på disse tre OnePlus-mobilene

  OnePlus er på vei med en ny flaggskipmobil. Derfor er det mange penger å spare på de tidligere modellene. Her er de tre beste.

   data-srcset

  Utviklet eller innviklet?

  En imponerende oppvisning i hva som er mulig å gjøre, men neppe et veloverveid valg.