Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

8 budsjett smartmobiler

Full pakke til halv pris!

Hvor mye smartmobil får man egentlig for pengene hvis man ikke vil kaste alle sparepengene etter en av markedets toppmodeller? Les denne testen av smartmobiler til budsjettpriser og få svaret.

Selvfølgelig synes vi selv at det er mest gøy å teste alle toppmodellene på smartmobil-markedet. Det er her produsentene viser frem musklene, ny teknologi samt nye funksjoner. Derfor er både Lyd & Bilde og alle de andre mediene som skriver om forbrukerelektronikk spekket med tester av smartmobiler som iPhone 5, HTC One, Nokia Lumia 920 og Samsung Galaxy S4. Men en slik rugg koster altså skjorta, og selv om det er artig å teste de aller dyreste modellene kan de også være at selv vi tech-journalister ser på de litt billigere modellene når vi selv skal bla opp pengene og betale for våre egne, private mobiler.

Og som denne testen viser  får man faktisk ganske mye smartmobil for et par tusen, noe som er mindre enn det halve av hva man betaler for de dyre flaggskipmodellene.

Stort sett alle produsenter har telefoner i denne kategorien. At LG ikke deltar i testen skyldes kun at de ikke kunne klare å levere et testeksemplar av deres budsjett smartmobil innen vår deadline, mens Apple og iPhone til gjengjeld glimrer med sitt fravær da man simpelthen ikke kan kjøpe en ny iPhone som koster mindre enn 3.000 kroner. Derfor er operativsystemet iOS heller ikke representert i denne testen, hvor vi til gjengjeld kan teste hele tre mobiler med Windows Phone 8, mens fem er basert på Android enten i versjon Ice Cream Sandwich eller Jelly Bean.

Slik testet vi
Vi ba produsentene om å sende oss dere beste bud på en smartmobil til priser mellom 1.500 og 2.500 norske kroner. Noen av produsentene hadde flere smartmobiler i dette prissegmentet og deltar derfor med mer enn en telefon. Vi har sett på en rekke forskjellige parametere i vår bedømmelse av mobilene, blant annet skjerm, kamera, design, byggekvalitet, lydkvalitet, ytelse og brukeropplevelse. Testvinneren er den smartmobilen som etter vår samlede vurdering er det beste og mest helstøpte produkt, mens vinneren av kategorien Beste kjøp er den smartmobilen som gir kjøperen mest igjen for pengene.

Produkter i testen

Huawei Honor 2

Toppmodell til budsjettpris

Huawei forsøker å sparke opp døren inn til det europeiske markedet med gode mobiletelefoner til billige priser.

Kjapp brukeropplevelse Fint kamera Mye telefon for pengene
Bomullsaktig lyd Sort og hvitt kunne vært klarere på skjermen

HTC Desire X

Heller kjapp og slapp…

...enn stor og doven sier man jo. Desire X er i hvert fall både liten og søt, men dessverre litt for treg i oppfattelsen.

Fremragende lyd med Beats Audio Brukervennlig Flott skjerm
Mangler frontkamera For lite minne og lagringsplass Dårlig ytelse

Huawei Ascend W1

Fersk fra Windows-fabrikken

Med Ascend W1 får du en Windows Phone 8 mobil uten dikkedarer og ikke så mye annet.

Hele Windows Phone 8 pakken God byggekvalitet
Lydkvaliteten Kun 4 GB minne

Windows Phone 8S by HTC

Fortreffelig lyd

Men glimrende lyd er ikke nok til å få 8S by HTC til å skille seg ut i mengden.

Fantastisk lydkvalitet Lekre materialer og smart design
Bare 4 GB lagringsplass Mangler frontkamera

Sony Xperia Go

Får begeret til å flyte over

Xperia Go er vitterlig både vann- og støvtett, men den skjemmes av en altfor liten skjerm med en så lav oppløsning vi ikke har sett maken til på mange år.

Vann- og støvtett Pen design og god byggekvalitet
Elendig skjerm med meget lav oppløsning Dårlig ytelse og langsom brukeropplevelse

Samsung Galaxy Xcover 2

Tåler møkk og juling

Xcover 2 er en Galaxy S III mini som tåler slag, vann og å bli skitten.

Robust, vann- og støvtett Android 4.1 og smarte Samsung-funksjoner
Kommer kun med 4 GB lager Ikke det beste kamera

Samsung Galaxy S III mini

Navnet bedrar

La deg ikke bli narret til å tro at denne smartmobilen bare er en krympet versjon av Samsungs tidligere flaggskipsmodell, for det er den ikke.

Samsungs smarte funksjoner Android Jelly Bean
Elendig byggekvalitet, liksom S III Dårlig skjerm og kamera

Nokia Lumia 620

Den perfekte tenårings-mobil

Og med på kjøpet får man en masse funksjoner fra de langt dyrere modeller.

8 GB lager som kan utvides med 64 GB Et stort antall Nokia-apper Godt kamera
Skjermen er litt for liten Små lags
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

2 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.