Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Windows Phone 8S by HTC

Fortreffelig lyd

Men glimrende lyd er ikke nok til å få 8S by HTC til å skille seg ut i mengden.
Lyd & Bilde mener
Fantastisk lydkvalitet Lekre materialer og smart design
Bare 4 GB lagringsplass Mangler frontkamera
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Windows Phone 8
  • Skjerm: 4” 800 x 480 super LCD
  • Prosessor: 1 GHz Qualcomm S4 dual-core
  • Minne: 512 MB RAM / 4 GB + microSD
  • Kamera: 5 Mp
  • Trådløst: Bluetooth 3.1, 802.11 b/g/n
  • Mål: 120,5 x 63 x 10,28 mm
  • Vekt: 113 g
  • Batteri: 1700 mAh

Vi var meget begeistret for storebror Windows Phone 8X by HT som vi kalte ”en av de beste smartmobilene på markedet akkurat nå”, da vi testet den i november måned sist år. Særlig den spesielle ”putedesignen”, hvor midten av telefonen er tykkere enn sidene, noe som gjør den behagelig å holde i samt får den til å virke tynnere enn den er, imponerende. Og det samme gjorde byggekvaliteten og det spesielle materiale, polykarbonat, som ble benyttet i produksjonen. Og akkurat det samme kan vi si om Windows Phone 8S by HTC, for den er også fremstilt av polykarbonat og kommer i en lignende putedesign som får telefonen til å virke slankere og lettere enn den faktisk er. Til forskjell fra 8X som kom med 16 GB lagringsplass, kommer 8S kun med 4G, som man til gjengjeld kan utvide med ytterligere 32 GB med microSD. En mulighet som dessverre ikke var tilstede hos 8X. La oss imidlertid si det med det samme, at vi – microSD eller ei – har veid de 4 GB og funnet de for lette. Det er simpelthen ikke nok, HTC, og spesielt når operativsystemet og installerte apper fyller hele tre fjerdedeler av plassen!

Ellers er det ikke mange dikkedarer ved 8S. Windows Phone 8 binder produsentene på hender og føtter. Så for å skille seg ut fra konkurrentene er de nødt til å finne på noe annet enn å ”tweake” operativsystemet. Nokias konsept er å legge til en masse fete apper i sine telefoner, primært kart- og navigasjonstjenester og å satse på kameraet. HTC har valgt den litt spesielle designen og byggemateriale for å skille seg ut, og så har man satset på lyd med Beats Audio, som på denne telefonen gjør lyden enda bedre enn den var på testens andre HTC-smartmobil, Desire X. Men så er listen også slutt. Skjerm, kamera, apper og ytelse er ikke noe å skrive hjem om. 8S er på de fleste punktene på nivå med Huawei Ascend W1, som imidlertid har et frontkamera, noe 8S av ukjente årsaker må unnvære.

Konklusjon
Windows Phone 8S by HTC skal ha mye ros for testens nok beste lydkvalitet. Designen har personlighet og materialvalget er fornuftig. Ellers er det ikke så mye som skiller 8S fra mengden. Den er ikke riktig god, men heller ikke riktig dårlig. Vi synes bare det er for dårlig å sende en telefon på markedet med bare 4 GB lagringsplass, men det er HTC dessverre ikke alene om.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Huawei Honor 2

Toppmodell til budsjettpris

Huawei forsøker å sparke opp døren inn til det europeiske markedet med gode mobiletelefoner til billige priser.

Kjapp brukeropplevelse Fint kamera Mye telefon for pengene
Bomullsaktig lyd Sort og hvitt kunne vært klarere på skjermen

HTC Desire X

Heller kjapp og slapp…

...enn stor og doven sier man jo. Desire X er i hvert fall både liten og søt, men dessverre litt for treg i oppfattelsen.

Fremragende lyd med Beats Audio Brukervennlig Flott skjerm
Mangler frontkamera For lite minne og lagringsplass Dårlig ytelse

Huawei Ascend W1

Fersk fra Windows-fabrikken

Med Ascend W1 får du en Windows Phone 8 mobil uten dikkedarer og ikke så mye annet.

Hele Windows Phone 8 pakken God byggekvalitet
Lydkvaliteten Kun 4 GB minne

Sony Xperia Go

Får begeret til å flyte over

Xperia Go er vitterlig både vann- og støvtett, men den skjemmes av en altfor liten skjerm med en så lav oppløsning vi ikke har sett maken til på mange år.

Vann- og støvtett Pen design og god byggekvalitet
Elendig skjerm med meget lav oppløsning Dårlig ytelse og langsom brukeropplevelse

Samsung Galaxy Xcover 2

Tåler møkk og juling

Xcover 2 er en Galaxy S III mini som tåler slag, vann og å bli skitten.

Robust, vann- og støvtett Android 4.1 og smarte Samsung-funksjoner
Kommer kun med 4 GB lager Ikke det beste kamera

Samsung Galaxy S III mini

Navnet bedrar

La deg ikke bli narret til å tro at denne smartmobilen bare er en krympet versjon av Samsungs tidligere flaggskipsmodell, for det er den ikke.

Samsungs smarte funksjoner Android Jelly Bean
Elendig byggekvalitet, liksom S III Dårlig skjerm og kamera

Nokia Lumia 620

Den perfekte tenårings-mobil

Og med på kjøpet får man en masse funksjoner fra de langt dyrere modeller.

8 GB lager som kan utvides med 64 GB Et stort antall Nokia-apper Godt kamera
Skjermen er litt for liten Små lags
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.