Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Nokia Lumia 620

Den perfekte tenårings-mobil

Og med på kjøpet får man en masse funksjoner fra de langt dyrere modeller.
Lyd & Bilde mener
8 GB lager som kan utvides med 64 GB Et stort antall Nokia-apper Godt kamera
Skjermen er litt for liten Små lags
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Windows Phone 8
  • Skjerm: 3,8” 800 x 480 LCD
  • Prosessor: 1 GHz Snapdragon S4 dual-core
  • Minne: 512 MB RAM / 8 GB + microSD (opp til 64 GB)
  • Kamera: 5 Mp + VGA
  • Trådløst: Bluetooth 3.0, 802.11 a/b/g/n, NFC
  • Mål: 115,4 x 61,1 x 11 mm
  • Vekt: 127 g
  • Batteri: 1300 mAh

Med mindre man investerer i den sorte eller hvite modellen skal man nok ikke bruke Nokia Lumia 620 som sin forretningsmobil, for de andre coverne i krasse farger – grønn, gul, blå og rød – passer bedre inn i et klasserom enn i et møtelokale. Mobilens avrundede og nærmest litt søte design roper og skriker også mer etter tenåringer enn en account manager, men mobilen er likevel robust og oser av kvalitet, selv om den ikke er fremstilt av dyre materialer.

Med sine 3,8” er skjermen så liten at spesielt tastaturet ved sms og chat bruk passer bedre til små barnefingre enn store never, men ut over det er det ikke noe å utsette på den lille skjermen som leverer levende klare farger og et skarp bilde. Vi er også glad over lydkvaliteten, og vi høre ikke den store forskjellen på Lumia 620 og HTC Desire X, selv om sistnevnte har den fine Beats Audio-logoen på baksiden.

Lumia 620 kommer med Windows Phone 8, men hvor den for alvor glimrer i forhold til de konkurrentene som også er basert på Microsoft mobile operativsystem (Huawei Ascend W1, Windows Phone 8S by HTC) er med de mange Nokia-spesifikke apper man får med på kjøpet. Det er snakk om akkurat de samme appene som følger med den langt dyrere Nokia Lumia 920 – for eksempel Nokia Transport, Kart, Byoversikt og Kjøring – og det samme gjelder de spesielle kamerappene som gjør det i forveien virkelig glimrende 5 Mp-kameraet, til en enda større fornøyelse.

Kronen på verket er at det ikke er blitt spart så mye på lagringsplassen som i visse andre tilfeller, og derfor kommer Lumia 620 med 8 GB lager som i tillegg kan utvides med opp til hele 64 GB via microSD der hvor alle konkurrentene må nøye seg med 32 GB. En fet detalj.

Kun ytelsen bærer preg av den lave prisen. Men det er ikke verre enn at man må finne seg i små lags når man navigerer rundt i menyene.

Annonse

Konklusjon
Nokia Lumia 620 er neppe den riktige smartmobilen for voksne mennesker som tar seg selv meget alvorlig, men ellers er det virkelig en fremragende telefon til prisen. Den runde designen har personlighet, telefonen virker robust og man kan skifte covere og dermed farger etter humøret. Skjermkvaliteten er godkjent og kameraet er enda bedre. Best av alt er imidlertid de mange Nokia-appene man får med i Windows Phone 8 pakken.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Huawei Honor 2

Toppmodell til budsjettpris

Huawei forsøker å sparke opp døren inn til det europeiske markedet med gode mobiletelefoner til billige priser.

Kjapp brukeropplevelse Fint kamera Mye telefon for pengene
Bomullsaktig lyd Sort og hvitt kunne vært klarere på skjermen

HTC Desire X

Heller kjapp og slapp…

...enn stor og doven sier man jo. Desire X er i hvert fall både liten og søt, men dessverre litt for treg i oppfattelsen.

Fremragende lyd med Beats Audio Brukervennlig Flott skjerm
Mangler frontkamera For lite minne og lagringsplass Dårlig ytelse

Huawei Ascend W1

Fersk fra Windows-fabrikken

Med Ascend W1 får du en Windows Phone 8 mobil uten dikkedarer og ikke så mye annet.

Hele Windows Phone 8 pakken God byggekvalitet
Lydkvaliteten Kun 4 GB minne

Windows Phone 8S by HTC

Fortreffelig lyd

Men glimrende lyd er ikke nok til å få 8S by HTC til å skille seg ut i mengden.

Fantastisk lydkvalitet Lekre materialer og smart design
Bare 4 GB lagringsplass Mangler frontkamera

Sony Xperia Go

Får begeret til å flyte over

Xperia Go er vitterlig både vann- og støvtett, men den skjemmes av en altfor liten skjerm med en så lav oppløsning vi ikke har sett maken til på mange år.

Vann- og støvtett Pen design og god byggekvalitet
Elendig skjerm med meget lav oppløsning Dårlig ytelse og langsom brukeropplevelse

Samsung Galaxy Xcover 2

Tåler møkk og juling

Xcover 2 er en Galaxy S III mini som tåler slag, vann og å bli skitten.

Robust, vann- og støvtett Android 4.1 og smarte Samsung-funksjoner
Kommer kun med 4 GB lager Ikke det beste kamera

Samsung Galaxy S III mini

Navnet bedrar

La deg ikke bli narret til å tro at denne smartmobilen bare er en krympet versjon av Samsungs tidligere flaggskipsmodell, for det er den ikke.

Samsungs smarte funksjoner Android Jelly Bean
Elendig byggekvalitet, liksom S III Dårlig skjerm og kamera
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

2 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.