Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

HTC Desire X

Heller kjapp og slapp…

...enn stor og doven sier man jo. Desire X er i hvert fall både liten og søt, men dessverre litt for treg i oppfattelsen.
Lyd & Bilde mener
Fremragende lyd med Beats Audio Brukervennlig Flott skjerm
Mangler frontkamera For lite minne og lagringsplass Dårlig ytelse
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Android 4.0.4 ICS
  • Skjerm: 4” 800 x 480 Super LCD
  • Prosessor: 1 GHz dual-core
  • Minne: 768 MB RAM / 4 GB + microSD
  • Kamera: 5 Mp
  • Trådløst: Bluetooth 4.0, 802.11 b/g/n
  • Mål: 118,5 x 62,3 x 9,3 mm
  • Vekt: 114 g
  • Batteri: 1650 mAh

Vi er etter hvert vant til at Android-telefoner skal fylle litt, så med sin lille skjerm på 4” og i øvrig en anselig størrelse skiller HTC Desire X seg ut fra mengden. Det er spart litt på både design og materialer for å holde prisen nede. Mest av alt ligner Desire X en litt mindre utgave av de mange, sorte Android smartmobilene som det etter hvert går tretten på dusinet av. Og for å begynne med det negative har HTC også spart på både prosessoren, som bare er på 1 GHz av typen dual-core, på minnet som er på uimponerende 768 MB, og på lagringsplassen som bare er på 4 GB. Men heldigvis kan det utvides via et microSD-kort å opp til 32 GB. Og det merker man når man bruker telefonen i det daglige. Spesielt hvis man ellers er vant til dyrere smartmobiler som er hurtigere i vendingen. Det tar alltid et lite sekund før det skjer noe, hva enten man blar mellom startsidene eller vil starte en app, og det blir irriterende i lengden.

Grensesnittet, som er HTC Sense lagt ovenpå Android ICS, er ellers brukervennlig og lett å komme i gang med, og mobilens lille skjerm er også en fornøyelse å se på. Det samme gjelder de bildene som kameraet kan ta i dagslys. Blir det mørkt kan man regne med et betydelig fall i bildekvaliteten, og som noe ganske usedvanlig er det ikke noe frontkamera på Desire X. Man kan altså ikke ha videosamtale eller Skype med vennene. Et litt merkelig valg.

Med innebygget Beats Audio byr telefonen til gjengjeld på riktig fin lydkvalitet – spesielt hvis man liker rock, hip hop eller andre musikksjangre som profiterer på god bass og kraftig lyd.

Konklusjon
Det skal kuttes på alle bauer og kanter for å få en smartmobil ned i en pris under 2.000 kroner, og her har det gått ut over ytelsen og minnet. Lagringsplassen kan man selv utvide via microSD, men denne mobilen kan man ikke kjøpe hvis man forventer omgående reaksjon av første klasse hver gang man foretar et valg på skjermen. Den ser ellers fin ut med gode, varme farger, og HTC Sense sørger for en brukervennlig opplevelse. Kameraet tar fine bilder i dagslys, men spesielt lydkvaliteten stikker hodet frem i positiv forstand. Beats Audio-logoen er åpenbart ikke bare til pynt…

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Huawei Honor 2

Toppmodell til budsjettpris

Huawei forsøker å sparke opp døren inn til det europeiske markedet med gode mobiletelefoner til billige priser.

Kjapp brukeropplevelse Fint kamera Mye telefon for pengene
Bomullsaktig lyd Sort og hvitt kunne vært klarere på skjermen

Huawei Ascend W1

Fersk fra Windows-fabrikken

Med Ascend W1 får du en Windows Phone 8 mobil uten dikkedarer og ikke så mye annet.

Hele Windows Phone 8 pakken God byggekvalitet
Lydkvaliteten Kun 4 GB minne

Windows Phone 8S by HTC

Fortreffelig lyd

Men glimrende lyd er ikke nok til å få 8S by HTC til å skille seg ut i mengden.

Fantastisk lydkvalitet Lekre materialer og smart design
Bare 4 GB lagringsplass Mangler frontkamera

Sony Xperia Go

Får begeret til å flyte over

Xperia Go er vitterlig både vann- og støvtett, men den skjemmes av en altfor liten skjerm med en så lav oppløsning vi ikke har sett maken til på mange år.

Vann- og støvtett Pen design og god byggekvalitet
Elendig skjerm med meget lav oppløsning Dårlig ytelse og langsom brukeropplevelse

Samsung Galaxy Xcover 2

Tåler møkk og juling

Xcover 2 er en Galaxy S III mini som tåler slag, vann og å bli skitten.

Robust, vann- og støvtett Android 4.1 og smarte Samsung-funksjoner
Kommer kun med 4 GB lager Ikke det beste kamera

Samsung Galaxy S III mini

Navnet bedrar

La deg ikke bli narret til å tro at denne smartmobilen bare er en krympet versjon av Samsungs tidligere flaggskipsmodell, for det er den ikke.

Samsungs smarte funksjoner Android Jelly Bean
Elendig byggekvalitet, liksom S III Dårlig skjerm og kamera

Nokia Lumia 620

Den perfekte tenårings-mobil

Og med på kjøpet får man en masse funksjoner fra de langt dyrere modeller.

8 GB lager som kan utvides med 64 GB Et stort antall Nokia-apper Godt kamera
Skjermen er litt for liten Små lags
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.