TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Samsung Galaxy S III mini

Navnet bedrar

La deg ikke bli narret til å tro at denne smartmobilen bare er en krympet versjon av Samsungs tidligere flaggskipsmodell, for det er den ikke.

forfatter
Publisert 30.06.13 - 14:56
L&B mener
Samsungs smarte funksjoner Android Jelly Bean
Elendig byggekvalitet, liksom S III Dårlig skjerm og kamera
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Android 4.1 Jelly Bean
 • Skjerm: 4” 800 x 480 Super AMOLED, 233 ppi
 • Prosessor: 1 GHz dual-core
 • Minne: 1 GB RAM / 8 GB + microSD
 • Kamera: 5 Mp + VGA
 • Trådløst: Bluetooth 4.0, 802.11 a/b/g/n
 • Mål: 121,5 x 63 x 9,9 mm
 • Vekt: 120 g
 • Batteri: 1500 mAh
Veil. pris 2289Pr. 30.06.13 Produktside

Med få unntak er det nesten ingen forskjell på Samsung Galaxy Xcover 2 og S III mini. Her tenker vi selvfølgelig på de tekniske spesifikasjonene som operativsystem, prosessor, minne, kamera osv. Ok, Xcover2-skjermen er ikke av typen Super AMOLED, og S III mini kommer med 8 GB lagringsplass – ikke kun 4 GB – men begge leveres med Android 4.1 Jelly Bean pluss Samsungs egen TouchWiz-grensesnitt, og selv om Xcover 2 ikke byr på hele pakken av smarte funksjoner som vi kjenner fra Galaxy S III, er det likevel blitt plass til Smart Stay som holder skjermen tent så lenge du ser på den, og et par av de intelligente bevegelsesfunksjoner som Smart alarm, som fanger opp ubesvarte samtaler og meldinger. Xcover 2 har ingen Super AMOLED skjerm, men må nøye seg med en TFT-variant, men oppløsningen er den samme, og vi synes faktisk at skjermbildet ser bedre ut på Xcover 2…  Kameraet har de to modellene åpenbart til felles, for bildene ser ganske så like ut. Ikke noe med fantastisk gode bilder, men ok til snapshots som ikke krever for mange detaljer.

Det sier seg selv at Xcover 2 er langt mer robus enn S III mini og byggekvaliteten er også mer enn godkjent. Telefonen er ikke bare ”fuktsikker” som flere av de nyeste Sony Xperia modellene. Den er virkelig vanntett og kan klare 30 minutter på en meters dyp. På samme måte er den 100% beskyttet mot støv og skitt og kan også tåle å bli kastet i gulvet.

Vårt største ankepunkt er lagringsplassen på kun 4 GB, noe Xcover 2 har til felles med HTC Desire X. Det er alt for lite, da operativsystemet opptar de første 3 GB, og dermed blir det mindre enn 1 GB ledig til musikk, bilder, apper og hva man ellers kan finne på å fylle telefonen med. Derfor blir man nødt til å kjøpe et microSD-kort (støttes opp til 32 GB), noe som hever prisen reelt.

Konklusjon
En flott smartmobil for den som ferdes mye i naturen eller bare ikke er riktig flink til å passe på telefonen sin. Byggekvaliteten er således bedre enn vi er vant til fra Samsung. Om designen er pen nok er mer et spørsmål om smak. Spesifikasjoner og ytelse får oss ikke til å miste munn og mæle, men er absolutt tilfredsstillende i forhold til prisen. Det samme er de smarte Samsung-funksjoner som følger med sammen med TouchWiz-grensesnittet.Til gjengjeld irriterer vi oss over den dårlige lagringsplassen på kun 4 GB, noe som reelt sett gjør mobilen dyrere fordi man ikke kan bruke den uten å kjøpe et microSD-kort i tillegg.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Huawei Honor 2

Toppmodell til budsjettpris

Huawei forsøker å sparke opp døren inn til det europeiske markedet med gode mobiletelefoner til billige priser.

Kjapp brukeropplevelse Fint kamera Mye telefon for pengene
Bomullsaktig lyd Sort og hvitt kunne vært klarere på skjermen

HTC Desire X

Heller kjapp og slapp…

...enn stor og doven sier man jo. Desire X er i hvert fall både liten og søt, men dessverre litt for treg i oppfattelsen.

Fremragende lyd med Beats Audio Brukervennlig Flott skjerm
Mangler frontkamera For lite minne og lagringsplass Dårlig ytelse

Huawei Ascend W1

Fersk fra Windows-fabrikken

Med Ascend W1 får du en Windows Phone 8 mobil uten dikkedarer og ikke så mye annet.

Hele Windows Phone 8 pakken God byggekvalitet
Lydkvaliteten Kun 4 GB minne

Windows Phone 8S by HTC

Fortreffelig lyd

Men glimrende lyd er ikke nok til å få 8S by HTC til å skille seg ut i mengden.

Fantastisk lydkvalitet Lekre materialer og smart design
Bare 4 GB lagringsplass Mangler frontkamera

Sony Xperia Go

Får begeret til å flyte over

Xperia Go er vitterlig både vann- og støvtett, men den skjemmes av en altfor liten skjerm med en så lav oppløsning vi ikke har sett maken til på mange år.

Vann- og støvtett Pen design og god byggekvalitet
Elendig skjerm med meget lav oppløsning Dårlig ytelse og langsom brukeropplevelse

Samsung Galaxy Xcover 2

Tåler møkk og juling

Xcover 2 er en Galaxy S III mini som tåler slag, vann og å bli skitten.

Robust, vann- og støvtett Android 4.1 og smarte Samsung-funksjoner
Kommer kun med 4 GB lager Ikke det beste kamera

Nokia Lumia 620

Den perfekte tenårings-mobil

Og med på kjøpet får man en masse funksjoner fra de langt dyrere modeller.

8 GB lager som kan utvides med 64 GB Et stort antall Nokia-apper Godt kamera
Skjermen er litt for liten Små lags
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

2 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
På utkikk etter ny mobil? Her er de 10 beste smarttelefonene på markedet! Her finner du de ti beste mobilene man får tak i.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Følg Lyd & Bilde