Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Huawei Ascend W1

Fersk fra Windows-fabrikken

Med Ascend W1 får du en Windows Phone 8 mobil uten dikkedarer og ikke så mye annet.
Lyd & Bilde mener
Hele Windows Phone 8 pakken God byggekvalitet
Lydkvaliteten Kun 4 GB minne
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Windows Phone 8
  • Skjerm: 4” 800 x 480 IPS LCD
  • Prosessor: 1,2 GHz Snapdragon dual-core
  • Minne: 512 MB RAM / 4 GB + microSD
  • Kamera: 5 Mp + 0,3 Mp
  • Trådløst: Bluetooth 2.1, 802.11 b/g/n
  • Mål: 124,5 x 63,5 x 10,15 mm
  • Vekt: 130 g
  • Batteri: 1950 mAh

Microsoft stiller så mange krav til Windows Phone 8 mobiltelefoner at det ikke er plass til mye slinger i valsen. Verken hva angår software eller hardware. Og derfor får man også de helt skrapet versjon av Windows Phone 8 med denne billigmodellen fra kinesiske Huawei. Men selv i standardutgaven er Windows Phone 8 ikke så dårlig, og det er Huawei Ascend W1 overraskende nok heller ikke. Designen er ikke spektakulær, med derimot firkantet og plastaktig, men vi har opplevd vesentlig dyrere smartmobiler som virker mer skrøpelige. For å være en smartmobil til 1.500 er Ascend W1 faktisk riktig fin.

Det samme kan vi si om skjermen, som er av en kvalitet man for et års tiden siden kunne finne på vesentlig dyrere modeller, og igjen, Windows Phone 8 er mer fastlåst enn Android og stiller ikke så store krav til skjermstørrelse og oppløsning. Kameraet er typisk noe man sparer på ved de billigere modeller, og det er heller ikke annerledes her. Bildekvaliteten er godkjent, men heller ikke mer. Bildene blir lett slørete og uskarpe, og fargepaletten sitter heller ikke helt som den skal. Men ok, et par gode snapshots kan det saktens prestere.

I samme ånd skal man heller ikke forvente den aller beste lyden fra Ascend W1 som kommer uten EQ, ikke kan den spille høyt nok og overstyrer litt i de høyeste frekvensområdene og med bassen.

Mest irriterende og vårt absolutt største kritikkpunkt, er imidlertid at telefonen fra produsentens side bare kommer med 4 GB minne. Ettersom operativsystemet fyller cirka det halve skal man virkelig ikke fylle så mye på mobilen i form av apper, musikk og bilder før den er tom for plass. Det kan man selvfølgelig kompsenere ved å kjøpe et microSD-kort (opp til 32 GB støttes), men slikt koster jo også penger og skal således egentlig regnes med i den samlede prisen.

Konklusjon
Dette er den absolutt billigste Windows Phone 8 mobil på markedet, og selv om man må unnvære alle finessene ved de dyrere modellene, så er Huawei absolutt sluppet godt fra Ascend W1. Man får likevel så mye av Windows Phone 8 funksjonalitet med på kjøpet at man føler man har fått mye for pengene, og både design, byggekvalitet og skjerm er godkjent. Kameraet har vi sett verre, og det samme gjelder lydkvaliteten. Men det er bra minnet kan utvides med microSD, for 4 GB er for lite for de fleste.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Huawei Honor 2

Toppmodell til budsjettpris

Huawei forsøker å sparke opp døren inn til det europeiske markedet med gode mobiletelefoner til billige priser.

Kjapp brukeropplevelse Fint kamera Mye telefon for pengene
Bomullsaktig lyd Sort og hvitt kunne vært klarere på skjermen

HTC Desire X

Heller kjapp og slapp…

...enn stor og doven sier man jo. Desire X er i hvert fall både liten og søt, men dessverre litt for treg i oppfattelsen.

Fremragende lyd med Beats Audio Brukervennlig Flott skjerm
Mangler frontkamera For lite minne og lagringsplass Dårlig ytelse

Windows Phone 8S by HTC

Fortreffelig lyd

Men glimrende lyd er ikke nok til å få 8S by HTC til å skille seg ut i mengden.

Fantastisk lydkvalitet Lekre materialer og smart design
Bare 4 GB lagringsplass Mangler frontkamera

Sony Xperia Go

Får begeret til å flyte over

Xperia Go er vitterlig både vann- og støvtett, men den skjemmes av en altfor liten skjerm med en så lav oppløsning vi ikke har sett maken til på mange år.

Vann- og støvtett Pen design og god byggekvalitet
Elendig skjerm med meget lav oppløsning Dårlig ytelse og langsom brukeropplevelse

Samsung Galaxy Xcover 2

Tåler møkk og juling

Xcover 2 er en Galaxy S III mini som tåler slag, vann og å bli skitten.

Robust, vann- og støvtett Android 4.1 og smarte Samsung-funksjoner
Kommer kun med 4 GB lager Ikke det beste kamera

Samsung Galaxy S III mini

Navnet bedrar

La deg ikke bli narret til å tro at denne smartmobilen bare er en krympet versjon av Samsungs tidligere flaggskipsmodell, for det er den ikke.

Samsungs smarte funksjoner Android Jelly Bean
Elendig byggekvalitet, liksom S III Dårlig skjerm og kamera

Nokia Lumia 620

Den perfekte tenårings-mobil

Og med på kjøpet får man en masse funksjoner fra de langt dyrere modeller.

8 GB lager som kan utvides med 64 GB Et stort antall Nokia-apper Godt kamera
Skjermen er litt for liten Små lags
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.