TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

TEST Samsung HW-Q610A

Imponerende lydbilde

Samsung HW-Q610A er en glimrende lydplanke med stor, tredimensjonal lyd. Atmos-effektene er til å ta og føle på!

forfatter
Publisert 21.06.21 - 09:00
Karakter
Samsung HW-Q610A
L&B mener
Samsung-planken tegner opp et klart og tydelig lydbilde med presise dialoger og velposisjonerte surroundeffekter.
Samsung HW-Q610A mangler Wi-Fi tilkobling. Det finnes lydpakker med enda sterkere, mer hardtslående bass.
Spesifikasjoner
 • Bredde tilsvarer skjermstørrelse: 43”
 • HDMI:1 inn/ 1 ut (ARC)
 • Digital inn: Optisk
 • Nettverk:
 • Trådløst: Bluetooth
 • Stemmestyring:
 • Analog inn: –
 • Subwoofer: Ja, trådløs
 • Mål: 98 x 5,8 x 10,5 cm (B x H x D)
 • Farge:  Svart
 • Web: samsung.com
Veil. pris 5990Pr. 21.06.21 Produktside

Samsung HW-Q610A tar over for fjorårsmodellen HW-Q66T, som vi kåret til årets beste i lydplanke i basic-klassen 2020. Nykommeren er gledelig nok oppdatert med 3D-lyd i form av lydformatene Dolby Atmos og DTS:X.

Samsung-planken er utstyrt med HDMI inngang og utgang, og det følger også med en HDMI-kabel i esken. I tillegg har den trådløs tilkobling via Bluetooth. Noen Wi-Fi tilkobling har den derimot ikke, og må klare seg uten innebygde tjenester som Airplay og Spotify Connect. Vil du ha dette, må du opp på den dyrere modellen HW-Q710A.

Lydplanken er lett å sette opp, og kommer med en hendig og effektiv fjernkontroll. I tillegg liker vi det innebygde displayet, som gir oss kjappe tilbakemeldinger om volum, lydformater og lignende.

Samsung HW-Q610A
Lydplanken er 98 centimeter bred – omtrent like bred som en 50 tommers TV, og bare 6 centimeter høy, slik at den passer innunder skjermkanten på de fleste TV-er. Den er også forberedt for veggmontering. (Foto: Samsung)

Samsung HW-Q610A i praksis

Samsung HW-Q610A er utstyrt med et høyttaleroppsett av typen 3.1.2, som inkluderer stereo venstre/høyre, egen senterkanal og to Atmos høydekanaler på toppen. Dette er en konfigurasjon vi har god erfaring med, og Samsung-planken låter umiddelbart tillitvekkende den også, med en klar og tydelig stemmegjengivelse.

Les også Lydplanker til kalde vinterkvelder Med en av disse lydplankene får du en lunere vinter.
Lydplanker vinter 2020

Dialogen mellom gangsterne i The Irishman kommer meget godt frem, og vi behøver ikke skru lyden høyt for å høre hva som blir sagt. Kanalseparasjonen er også utmerket: her kan vi høre de små detaljene i lydmiksen, samtidig som stemmene står klart og tydelig ut fra senterkanalen.

HW-Q610 gir også en glimrende surroundopplevelse. Under introen til Formel 1-dokumentaren Drive to Survive (sesong 3) hører vi først en tydelig kommentar fra midten av lydbildet, som først kan virke litt smalt og trangt. Men plutselig kommer musikken og lydeffektene inn fra siden, og lydbildet vokser i alle retninger!

Samsung SWA-9100
Samsung HW-Q610A kan brukes sammen med trådløst bakhøyttaler-kit (tilleggsutstyr). Foto: Samsung

– Jeg trodde først at lyden bare var lokalisert i midten, men så viser det seg at lydbildet kan vokse til å bli kjempedigert, bemerker Audun entusiastisk.

– Ingen tvil om at Atmos-lyden fungerer bra her, kommenterer Geir, som peker på at de innebygde høydekanalene gir Samsung en klar fordel mot de øvrige lydplankene uten Atmos-lyd.

Hva med bassen, da? Samsung-planken kommer med en ganske kompakt trådløs subwoofer. Den kan ikke måle seg med det saftige trykket fra bassmonsteret til Klipsch, men får det likevel til å svinge bra i lytterommet. Den går ikke kjempedypt, men låter til gjengjeld taktfast og presist, og henger godt sammen med resten av lydbildet. Dermed fungerer den fint til både musikk og film.

Konklusjon

Samsung HW-Q610A er en utmerket lydplanke til prisen. Lydbildet fremstår stort og tredimensjonalt, og bedre differensiert enn de andre plankene i testen. Vi ble spesielt imponert over hvordan Samsung-planken klarer å skalere lydbildet etter hvert som lydmiksen tilsier det, noe som tyder på at Atmos-høydekanalene fungerer effektivt. Subwooferen gir også bra med bass, og er kjappere enn de andre i klassen: her er det nok futt og fart til at både musikk og film låter engasjerende. Helt klart et meget godt kjøp!

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

TCL TS8132

Atmos-surround på budsjett

TCL stiller med en av de rimeligste lydplankene som kan tilby ”ekte” Atmos-lyd med innebygde høydekanaler. Og til prisen låter den riktig fint!

TCL TS8132 maler opp et stort lydbilde med fin surround-følelse. Pluss for god fjernkontroll og lettlest display.
Subwooferen henger litt etter, og kan vrenge litt på høyt volum.

Yamaha ATS-2090

Heftig nok

Yamahas lydplanke underholder på film, med klare dialoger og ganske kraftig lyd. Men er den like god på musikk?

Stor lyd, bra med krutt. Ok klangbalanse.
Farget bass. 3D Surround-effekt gir etterklang som i en stor hall. Display er et savn.

Klipsch Cinema 600

Beintøff bass

Med Klipsch bak roret blir det liv i heimen, når geværkulene flyr som prosjektiler og eksplosjoner dundrer løs. Dette må da være det heftigste vi har hørt til denne prisen!

Steintøff og god lyd – og for en kruttønne av en subwoofer! Imponerende kvalitetsinntrykk.
Mangler Dolby Atmos, og den store subwooferen er det ikke sikkert alle interiørbevisste blir like glade i.

Panasonic SC-HTB490

Helt grei til prisen

Testens rimeligste lydplanke gir en tydelig lydforbedring, men viser også at det kan lønne seg å legge litt ekstra penger på bordet.

Panasonic-planken er enkel å plassere, og kommer med en kompakt trådløs subwoofer.
Vi savner en bedre tegnrute, og lyden kunne absolutt vært klarere og mer dynamisk.
Annonse
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
5 tips til bedre lydplanke-lyd Har du akkurat kjøpt deg en ny lydplanke? Her får du noen enkle tips som gjør oppsettet til ren plankekjøring!
Fem tiår med Polk Amerikanske Polk Audio har produsert høyttalere i 50 år. R200AE er en jubileumsmodell, signert av selskapets grunnlegger.
Høyttalere til mannehulen Elipson Heritage XLS11 er franske – men ligner amerikanske monitorhøyttalere fra stereoens gullalder.
Disse står det en legende bak Etter platespillerne er de klare med sin første høyttaler.
Ta med kinolyden hjem i stua Høres TV-en din tynn og spinkel ut? Vi har testet fem prisgunstige lydplanker som kan kurere mager bass, og gi deg en fet surround-opplevelse!
De beste vi har hørt For en bursdagsgave de grønne høyttalerne fra Monitor Audio er. Her får man faktisk i pose og sekk.
Følg Lyd & Bilde