Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Samsung HW-Q610A

Imponerende lydbilde

Samsung HW-Q610A er en glimrende lydplanke med stor, tredimensjonal lyd. Atmos-effektene er til å ta og føle på!

Publisert 21.06.21 - 09:00
Samsung HW-Q610A
Audun Hage

Samsung HW-Q610A tar over for fjorårsmodellen HW-Q66T, som vi kåret til årets beste i lydplanke i basic-klassen 2020. Nykommeren er gledelig nok oppdatert med 3D-lyd i form av lydformatene Dolby Atmos og DTS:X.

Samsung-planken er utstyrt med HDMI inngang og utgang, og det følger også med en HDMI-kabel i esken. I tillegg har den trådløs tilkobling via Bluetooth. Noen Wi-Fi tilkobling har den derimot ikke, og må klare seg uten innebygde tjenester som Airplay og Spotify Connect. Vil du ha dette, må du opp på den dyrere modellen HW-Q710A.

Lydplanken er lett å sette opp, og kommer med en hendig og effektiv fjernkontroll. I tillegg liker vi det innebygde displayet, som gir oss kjappe tilbakemeldinger om volum, lydformater og lignende.

Samsung HW-Q610A
Lydplanken er 98 centimeter bred – omtrent like bred som en 50 tommers TV, og bare 6 centimeter høy, slik at den passer innunder skjermkanten på de fleste TV-er. Den er også forberedt for veggmontering. (Foto: Samsung)

Samsung HW-Q610A i praksis

Samsung HW-Q610A er utstyrt med et høyttaleroppsett av typen 3.1.2, som inkluderer stereo venstre/høyre, egen senterkanal og to Atmos høydekanaler på toppen. Dette er en konfigurasjon vi har god erfaring med, og Samsung-planken låter umiddelbart tillitvekkende den også, med en klar og tydelig stemmegjengivelse.

Les også Lydplanker til kalde vinterkvelder Med en av disse lydplankene får du en lunere vinter.

Dialogen mellom gangsterne i The Irishman kommer meget godt frem, og vi behøver ikke skru lyden høyt for å høre hva som blir sagt. Kanalseparasjonen er også utmerket: her kan vi høre de små detaljene i lydmiksen, samtidig som stemmene står klart og tydelig ut fra senterkanalen.

HW-Q610 gir også en glimrende surroundopplevelse. Under introen til Formel 1-dokumentaren Drive to Survive (sesong 3) hører vi først en tydelig kommentar fra midten av lydbildet, som først kan virke litt smalt og trangt. Men plutselig kommer musikken og lydeffektene inn fra siden, og lydbildet vokser i alle retninger!

Samsung SWA-9100
Samsung HW-Q610A kan brukes sammen med trådløst bakhøyttaler-kit (tilleggsutstyr). Foto: Samsung

– Jeg trodde først at lyden bare var lokalisert i midten, men så viser det seg at lydbildet kan vokse til å bli kjempedigert, bemerker Audun entusiastisk.

– Ingen tvil om at Atmos-lyden fungerer bra her, kommenterer Geir, som peker på at de innebygde høydekanalene gir Samsung en klar fordel mot de øvrige lydplankene uten Atmos-lyd.

Hva med bassen, da? Samsung-planken kommer med en ganske kompakt trådløs subwoofer. Den kan ikke måle seg med det saftige trykket fra bassmonsteret til Klipsch, men får det likevel til å svinge bra i lytterommet. Den går ikke kjempedypt, men låter til gjengjeld taktfast og presist, og henger godt sammen med resten av lydbildet. Dermed fungerer den fint til både musikk og film.

Konklusjon

Samsung HW-Q610A er en utmerket lydplanke til prisen. Lydbildet fremstår stort og tredimensjonalt, og bedre differensiert enn de andre plankene i testen. Vi ble spesielt imponert over hvordan Samsung-planken klarer å skalere lydbildet etter hvert som lydmiksen tilsier det, noe som tyder på at Atmos-høydekanalene fungerer effektivt. Subwooferen gir også bra med bass, og er kjappere enn de andre i klassen: her er det nok futt og fart til at både musikk og film låter engasjerende. Helt klart et meget godt kjøp!

Karakter
Samsung HW-Q610A
Basic

Lyd & Bilde mener

Samsung-planken tegner opp et klart og tydelig lydbilde med presise dialoger og velposisjonerte surroundeffekter. Samsung HW-Q610A mangler Wi-Fi tilkobling. Det finnes lydpakker med enda sterkere, mer hardtslående bass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Den beste budsjettstrømmeren

Scroll to Top