Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: TCL TS8132

Atmos-surround på budsjett

TCL stiller med en av de rimeligste lydplankene som kan tilby ”ekte” Atmos-lyd med innebygde høydekanaler. Og til prisen låter den riktig fint!

Publisert 21.06.21 - 09:00
TCL TS8132
Audun Hage

TCL TS8132 er en relativt stor lydplanke på akkurat 1 meter i bredden. Til gjengjeld ser den diskré ut i sortkledd stoff, og den medfølgende subwooferen er ganske snerten og kompakt, med basselement som vender ned mot gulvet.

På tilkoblingssiden kan TS8132 skilte med HDMI eARC, og den støtter dessuten trådløs musikkavspilling fra Bluetooth, Chromecast og Airplay. TCL-planken utmerker seg også med en stor tegnrute bak stoffduken, som gir rask info om lydformat, volum og andre innstillinger, som slukkes når den ikke er i bruk. Kjekt!

Les også Lydplanker til kalde vinterkvelder Med en av disse lydplankene får du en lunere vinter.
TCL TS8132 Exploded
TCL TS8132 bruker en 3.1.2-kanals konfigurasjon med egne høydekanaler på toppen.

TCL TS8132 i praksis

TCL har allerede bemerket seg med den rimelige modellen TS8111, som også støtter Dolby Atmos surroundlyd. På storebroren TS8132 har de imidlertid tatt det et steg lengre: Med en egen senterkanal i midten, pluss egne høydekanaler på toppen (som reflekterer lyd via taket), skal den i teorien kunne gjengi et mer tredimensjonalt lydbilde.

Vi merker allerede første gjennomlytting at TCL-lydplanken byr på en større og mer overbevisende surroundopplevelse enn Panasonic. Her får vi en ordentlig følelse av å sitte inni en ”lydboble” med lydeffekter på kryss og tvers.

TS8132 klarer å få adrenalinet til å pumpe når vi spiller introduksjonen til Formel 1–dokumentaren Drive to Survive. De hvinende F1-motorene snerrer imot oss, mens bakgrunnsmusikken fyller rommet. Den nedovervendte suben får også rommet til å riste. – Dette låter da tøft, utbryter Geir.

TCL-planken har også en egen senterkanal, som bidrar til at stemmene kommer bedre ut her enn de for eksempel gjør hos Panasonic. Vi måtte imidlertid justere opp diskantnivået litt før vi fikk den oppnådde klarheten: På nivå 0 låter det litt ullent og innestengt.

TCL-TS8132
Foto: TCL

Kresne som vi er, klarer vi selvsagt å finne noe å pirke på: Det merkes at subwooferen er litt overivrig, og ikke spesielt stram. Vi måtte redusere bassnivået litt for at den ikke skulle bli for dominerende. I tillegg merker vi (spesielt på musikk) at overgangen mellom lydplanken og subwooferen kunne vært jevnere. Bassen henger litt etter den øvrige lyden, og ikke alltid treffer like presis på bassanslagene. Det virke som den trådløse forbindelsen skaper en liten forsinkelse.

TCL-planken fungerer bra til musikk også, så lenge man ikke blir fristet til å spille altfor høyt. Den låter litt anstrengt på høyt volum, og det kommer til et punkt hvor subwooferen ikke vil mer, og starter å vrenge. Har du et stort lytterom å fylle med lyd, bør du derfor kikke i retning av en større og kraftigere høyttaler.

TCL-TS8132-lifestyle
Foto: TCL

Konklusjon

TCL TS8132 er definitivt en av de mest prisgunstige lydplankene i testen. For rett under 4.000 kroner får du trådløs subwoofer, Dolby Atmos 3D-lyd og innebygde ”up-firing” høydekanaler, som attpåtil låter ganske overbevisende – så lenge man ikke spiller ekstremt høyt. Det finnes enda råere lydplanker der ute, men de koster også mer penger!

Karakter
TCL TS8132
Basic

Lyd & Bilde mener

TCL TS8132 maler opp et stort lydbilde med fin surround-følelse. Pluss for god fjernkontroll og lettlest display. Subwooferen henger litt etter, og kan vrenge litt på høyt volum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Magisk i det rette selskap

Enestående lydkvalitet

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Gnistrende high-end høyttaler

Slår Sonos på hjemmebane

Scroll to Top