TCL TS8132 er en relativt stor lydplanke på akkurat 1 meter i bredden. Til gjengjeld ser den diskré ut i sortkledd stoff, og den medfølgende subwooferen er ganske snerten og kompakt, med basselement som vender ned mot gulvet.
På tilkoblingssiden kan TS8132 skilte med HDMI eARC, og den støtter dessuten trådløs musikkavspilling fra Bluetooth, Chromecast og Airplay. TCL-planken utmerker seg også med en stor tegnrute bak stoffduken, som gir rask info om lydformat, volum og andre innstillinger, som slukkes når den ikke er i bruk. Kjekt!
TCL TS8132 i praksis
TCL har allerede bemerket seg med den rimelige modellen TS8111, som også støtter Dolby Atmos surroundlyd. På storebroren TS8132 har de imidlertid tatt det et steg lengre: Med en egen senterkanal i midten, pluss egne høydekanaler på toppen (som reflekterer lyd via taket), skal den i teorien kunne gjengi et mer tredimensjonalt lydbilde.
Vi merker allerede første gjennomlytting at TCL-lydplanken byr på en større og mer overbevisende surroundopplevelse enn Panasonic. Her får vi en ordentlig følelse av å sitte inni en ”lydboble” med lydeffekter på kryss og tvers.
TS8132 klarer å få adrenalinet til å pumpe når vi spiller introduksjonen til Formel 1–dokumentaren Drive to Survive. De hvinende F1-motorene snerrer imot oss, mens bakgrunnsmusikken fyller rommet. Den nedovervendte suben får også rommet til å riste. – Dette låter da tøft, utbryter Geir.
TCL-planken har også en egen senterkanal, som bidrar til at stemmene kommer bedre ut her enn de for eksempel gjør hos Panasonic. Vi måtte imidlertid justere opp diskantnivået litt før vi fikk den oppnådde klarheten: På nivå 0 låter det litt ullent og innestengt.
Kresne som vi er, klarer vi selvsagt å finne noe å pirke på: Det merkes at subwooferen er litt overivrig, og ikke spesielt stram. Vi måtte redusere bassnivået litt for at den ikke skulle bli for dominerende. I tillegg merker vi (spesielt på musikk) at overgangen mellom lydplanken og subwooferen kunne vært jevnere. Bassen henger litt etter den øvrige lyden, og ikke alltid treffer like presis på bassanslagene. Det virke som den trådløse forbindelsen skaper en liten forsinkelse.
TCL-planken fungerer bra til musikk også, så lenge man ikke blir fristet til å spille altfor høyt. Den låter litt anstrengt på høyt volum, og det kommer til et punkt hvor subwooferen ikke vil mer, og starter å vrenge. Har du et stort lytterom å fylle med lyd, bør du derfor kikke i retning av en større og kraftigere høyttaler.
Konklusjon
TCL TS8132 er definitivt en av de mest prisgunstige lydplankene i testen. For rett under 4.000 kroner får du trådløs subwoofer, Dolby Atmos 3D-lyd og innebygde ”up-firing” høydekanaler, som attpåtil låter ganske overbevisende – så lenge man ikke spiller ekstremt høyt. Det finnes enda råere lydplanker der ute, men de koster også mer penger!
Også i denne testen:
Les videre med LB+
Høsttilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser