Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Klipsch Cinema 600

Beintøff bass

Med Klipsch bak roret blir det liv i heimen, når geværkulene flyr som prosjektiler og eksplosjoner dundrer løs. Dette må da være det heftigste vi har hørt til denne prisen!

Skrevet av / 21.06.21 - 09:00
Klipsch Cinema 600
Geir Gråbein Nordby

– Wow, det kaller jeg en sub! utbryter Audun når han ser Geir pakke opp Klipsch-esken.

På undersiden av Klipsch Cinema 600 sitter nemlig en heftig 10-tommer som får de andre testdeltakerne til å blekne. I front av lydplanken sitter tre horndiskanter til henholdsvis venstre, senter og høyre kanal. Akkompagnert av ovale mellomtonebasser, hvor senterkanalen har fått to stykker. Her skal dialogene frem!

Klipsch Cinema 600
Foto: Klipsch

Dette er en ren 3.1-kanals lydplanke, uten verken toppmonterte høyttalere for Dolby Atmos, eller noen digital liksom-Atmos. Men det finnes en surround-simulering, og Klipsch tilbyr dessuten separate, trådløse bakhøyttalern (Surround 3) ved siden av.

Lydplanken kobles til TV-en via HDMI ARC, og det er alt du trenger. Alle andre kilder kobler du til TV-en, som sender lyden direkte til lydplanken. Da kan du også bruke TV-ens fjernkontroll til å styre lyd opp og ned.

I likhet med Panasonic SC-HTB490 og Yamaha ATS-2090 har heller ikke Klipsch Cinema 600 et ekte display, men en rad med lysdioder i front gjør det lett å se når lydnivå og subwoofernivå står på midten. Valg av inngang og surroundfunksjon vises på toppen av lydplankens høyre side sammen med betjeningspanelet, noe som kanskje er litt merkelig.

Klipsch Connect App
Klipsch Cinema 600 kan også styres med app. Her er også EQ-innstillinger. Foto: Klipsch

Klipsch Cinema 600 i praksis

Klipsch kliner til med et helt annet artilleri enn de andre i klassen, og eksplosjoner og skudd på actionfilm gjengis med en mektig bass som griper tak i deg og ikke slipper. Her buldrer det løs av et helt annet kaliber! Horndiskantene er lynkjappe og tåler mye juling – uten å låte skarpt. Vårt ankepunkt med tidligere Klipsch-lydplanker har vært nettopp at de låter hardt og skarpt, men dette er nå en saga blott.

Dialogene på The Irishman er fyldige som fy, med masse «hår på brøstet». Og der hvor enkelte lydplanker deler jobben mellom lydplanke og subwoofer så dialogene låter oppstykket, er sammenhengen meget god her. Lyden er til å ta og føle på, og Klipsch rett og slett banker de andre ned i skoene!

Det er likevel noe met Atmos-effekten – spesielt på Samsung HW-Q610A, som vi savner her. Lydbildet henger ikke like gassaktig i luften. Til gjengjeld er Klipsch den som kommer tettest på den eksplosive lyden vi kjenner fra kinosalen.

Musikk låter også meget bra, spesielt rytmisk popmusikk får oss til nesten å ville danse. Det er god fylde og klang i akustiske instrumenter, men noen vil nok synes at det låter litt «PA-aktig».

Klipsch Cinema 600 lifestyle(4)
Subwooferen til Klipsch Cinema 600 har en heftig 10-tommer på undersiden. Foto: Klipsch

Konklusjon

Endelig har Klipsch sine lydplanker fått den samme heftige behandlingen som sine beintøffe men vellydende høyttalere. Cinema 600 er dermed et unikum av en lydplanke i sin prisklasse. Her smeller det løs, samtidig som det er full kontroll på dialogene. Ingenting låter tilslørt eller unaturlig. Dette funker fabelaktig på film, og dessuten temmelig godt på musikk.

Vi sitter og lurer på om det ikke kunne blitt enda fetere med Atmos-lyd. Da må du opp på den mye dyrere Cinema 800. Og så tenker vi at i denne prisklassen vil folk kanskje ha det litt mer «interiørvennlig». Det er da den gigantiske subwooferen vi tenker på. Et display hadde også vært kjekt.

Karakter
Klipsch Cinema 600
Basic

Lyd & Bilde mener

Steintøff og god lyd – og for en kruttønne av en subwoofer! Imponerende kvalitetsinntrykk. Mangler Dolby Atmos, og den store subwooferen er det ikke sikkert alle interiørbevisste blir like glade i.

Også i denne testen:

Test av 5 lydplanker

TCL TS8132

Atmos-surround på budsjett

TCL stiller med en av de rimeligste lydplankene som kan tilby ”ekte” Atmos-lyd med innebygde høydekanaler. Og til prisen låter den riktig fint!

TCL TS8132 maler opp et stort lydbilde med fin surround-følelse. Pluss for god fjernkontroll og lettlest display.
Subwooferen henger litt etter, og kan vrenge litt på høyt volum.
Les hele testen

Yamaha ATS-2090

Heftig nok

Yamahas lydplanke underholder på film, med klare dialoger og ganske kraftig lyd. Men er den like god på musikk?

Stor lyd, bra med krutt. Ok klangbalanse.
Farget bass. 3D Surround-effekt gir etterklang som i en stor hall. Display er et savn.
Les hele testen

Panasonic SC-HTB490

Helt grei til prisen

Testens rimeligste lydplanke gir en tydelig lydforbedring, men viser også at det kan lønne seg å legge litt ekstra penger på bordet.

Panasonic-planken er enkel å plassere, og kommer med en kompakt trådløs subwoofer.
Vi savner en bedre tegnrute, og lyden kunne absolutt vært klarere og mer dynamisk.
Les hele testen

Samsung HW-Q610A

Imponerende lydbilde

Samsung HW-Q610A er en glimrende lydplanke med stor, tredimensjonal lyd. Atmos-effektene er til å ta og føle på!

Samsung-planken tegner opp et klart og tydelig lydbilde med presise dialoger og velposisjonerte surroundeffekter.
Samsung HW-Q610A mangler Wi-Fi tilkobling. Det finnes lydpakker med enda sterkere, mer hardtslående bass.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Høyttalere du bare kan drømme om

Slankere – og mildere

Setter fyr på festen

Sony ULT Field 1: Bærbar høyttaler med saftig bass

Nostalgi i praktisk pakke

Den beste lyden bare billigere

Vi trodde de var dyrere

De låter like godt som de ser ut

Trådløs retrohøyttaler

Sier ikke noe forstyrrende

Bærbart retro-blinkskudd

Topplyd på budsjett

Lyd & Bilde
Scroll to Top