: 4 PC høyttalere

Superlyd fra PC-høyttalerne

Gutterom eller studenthybel, det blir omtrent det samme. Du trenger god lyd for å trives. Her er løsningen.
Annonse
Annonse

Musikk og lyd generelt, er ikke lenger et spørsmål om hvor store forsterkere og ikke minst hvor mange hektoliter med høyttalere det er plass til i stua. Det er mange elementer som spiller inn når vi har skiftet fokus fra stua som det store lydrommet til at kvalitetslyd også skal stå i fokus i alle rom. Vi har sett nærmere på små høyttalere som passer stort sett over alt.

Antallet brukbare anlegg har gått ned i det siste, da fokus i større grad har rettet seg mot enheter til iPod og iPad. Det finnes imidlertid fremdeles en del alternativer for oss som ønsker litt mer.

Størrelse og tilnærming
Når anleggene ble mindre dominante og flere, kom det inn helt nye kriterier for hvordan et anlegg skal se ut og ikke minst fungere. De ble som sagt mindre dominerende, en trend som ikke minst også kommer av at vi er en familie. Dette betyr i praksis at vi gutta ikke lenger er single, og at leiligheten ikke lenger kan fungere som en ungkarsleilighet.

Et annet element som spiller inn er at teknologien har gitt oss små anlegg med virkelig stor lyd. Det er ikke lenger nødvendig med en høyttalersøyle på størrelse med et voksent familiemedlem for å gi en utsøkt lydopplevelse. Nå kan anleggene tilpasses rommet de står i og likevel gi sublime opplevelser.

Et annet element som har gitt fart til denne revolusjonen er at alt mer eller mindre kan spille musikk. Mobiltelefonen og små dedikerte musikkspillere er blitt like vanlig som CD-spilleren, kanskje langt mer når vi tenker oss om. Dette gir oss også det siste elementet. Musikken er ikke lenger basert på et fysisk produkt som CD, DVD etc. Den er blitt elektronisk og er nesten uløselig knyttet til datamaskinen. Man kan selvfølgelig diskutere om dette er en positiv trend, men det forhindrer ikke at det er et faktum.

Design
På samme måte som laptopen skal være elegant, mobiltelefonen det samme og de små musikkspillerne skal ose av kvalitet og eleganse, skal også høyttalere ha det samme smakfulle utseendet. Borte er de små plastboksene til 395 kroner som låter omtrent like bra som en cola-boks med en hyssing i. Kvalitetskravene som har dukket opp gjelder ikke bare utseende. Det gjelde også tekniske ting som muligheter for tilkoblinger og for ikke å snakke om lydkvalitet. Vi er villige til å bruke penger på at det skal se pent ut, låte bra og ikke minst være funksjonelt.

En vurdering av slike anlegg er ikke lenger bare et spørsmål om pris. Nytteverdien og hva vi kan bruke det til blir minst like viktig, og vi finner oss ikke lenger i at det ser ulekkert ut. Vi finner oss heller ikke lenger i at det er nok at det kommer lyd ut av tuten. Det skal tute skikkelig og kvaliteten skal være på topp. Vi har funnet frem noen anlegg som oppfyller de fleste av disse kravene. Vi har ikke sett på fulle surroundanlegg for spillentusiasten, det er et annet segment, men konsentrert oss om stereokonsepter som låter godt. Vi har testet at de faktisk gir den lyden vi forlanger av dem. Prismessig er nok dette anlegg som koster litt mer enn det vi i første rekke forbinder med høyttalere på skrivebordet, men la oss garantere en ting. Det er verdt investeringen.

Produkter i testen

Corsair SP2500

Det billige alternativet

Dette virker kanskje litt sært. Å dra inn et såpass billig anlegg i denne testen fremstår kanskje som blodig urettferdig.

God lydkvalitet Utrolig billig
Direkte ulekkert utseende Elendig skjerm på fjernkontroll

Amphion Helium 410 + NuForce Icon 2

Entusiasten

Her er vi over i et høyttalersett som bare består av to aktive høyt­talere, men som også kan leveres med en Nuforce Icon 2 forsterker.

Meget god lydkvalitet Tradisjonelt, men pent design
Kunne trengt en subwoofer

Focal XS

Futuristen

Er du blant dem som har bærbar Mac, iPod og ellers liker utseendemessig kule produkter, er dette noe for deg.

Meget god lydkvalitet Svært pent design Dokking for iPod
Mangler menystyring via fjernkontroll (iPod)

Creative ZiiSound T6

Dyrisk lyd

Dette er et ganske typisk lydanlegg til en datamaskin. Mye på samme måte som Corsair.

Meget kraftig Bluetooth USB tilkobling
Kan bli litt for mye av det gode Forvrenger ved høye volum
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Gisle Orlund


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Les også

Samsung har nettopp invitert mediene til årets første Galaxy Unpacked-presentasjon.
Xiaomi Mi 11 har nettopp blitt lansert på det kinesiske markedet. Mobilen er den første i verden basert på Qualcomms nyeste prosessor.
Samsung lekker som en sil. Nå er både de første ekte bildene av Galaxy S21 og tre offisielle teaser-videoer lekket på nettet.
Støtter nødanrop, SMS, e-post og posisjon.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Thorens er endelig der de skal være med en av de beste platespillerne vi har testet på lenge.
Nikon har lyttet til kritikken og perfeksjonert Z6 II, som med ett ble et av de beste kameraene du kan kjøpe.