TEST: Corsair SP2500 – Det billige alternativet
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Corsair SP2500

Det billige alternativet

Dette virker kanskje litt sært. Å dra inn et såpass billig anlegg i denne testen fremstår kanskje som blodig urettferdig.

forfatter
Publisert 19.08.11 - 11:58
L&B mener
God lydkvalitet Utrolig billig
Direkte ulekkert utseende Elendig skjerm på fjernkontroll
Spesifikasjoner
 • 2.1 stereo
 • Kablet fjernkontroll
Veil. pris 1700Pr. 19.08.11 Produktside

Det er det imidlertid ikke, noe du vil se hvis du leser dette.  La oss ta en del viktige ting først. Dette er ikke noe vakkert anlegg rent designmessig. Det hele er sort plast og virker kanskje litt billig, noe de for øvrig også er. Den kablede fjernkontrollen virker helt utmerket, men skjermen den benytter seg av ser ut som om den skulle vært produsert på 90-tallet. Liten oppløsning og et direkte ulekkert bilde.

Bortsett fra det heller ulekre datapreget er kabler etc. i god kvalitet, og tilkoblinger bærer preg av at noen har tenkt på at dette faktisk skal låte bra. Subwooferen er forøvrig av det mer voksne slaget, men med litt kreativitet er det mulig å skjule den.  Pen er den imidlertid ikke.

Lydkvalitet
Selv om utseendet er viktig er det tross alt lydkvaliteten som virkelig skiller klinten fra hveten i disse testene. Dette er et anlegg med et utpreget ”sweetspot”. Når Corsair produserte dette settet satte selskapet seg tydeligvis et mål om at du skulle sitte ved et skrivebord og høyttalerne skulle befinne seg foran deg. Er dette din hverdag er lydkvaliteten enormt bra sett i forhold til prisen. Etter vår mening lyder dette som et anlegg til en langt større prislapp. Testlåtene våre i den sarte avdelingen låt meget bra. Vi skal ikke påstå at det kom opp på samme nivå som Amphion, men det var ikke så langt unna. Lydbildet er meget rikt og lyden er også godt separert. Dette siste liker vi spesielt godt. Det virkelig positive er at anlegget takler tyngre musikk med virkelig tunge bassganger helt utmerket uten at det blir lydgrøt av det hele. Dette er mye takket være subwooferen.

Vi nevnte at anlegget hadde et utpreget ”sweetspot”. Dette er ekstremt i dette anleggets tilfelle. Det er mer enn nok kraft til å fylle et rom av bra størrelse, men den meget gode lydseparasjonen forsvinner litt. Vi skal ikke si at det blir dårlig, langt derifra. Det blir imidlertid litt mer sammentrukket. Lyden er ikke lenger så åpen som vi skulle ønsket oss, og det er ikke lenger like enkelt å plukke ut et enkelt instrument i et ellers rikt lydbilde.

Konklusjon
Corsair har laget et utmerket anlegg som beklageligvis ser billig ut, i tillegg til faktisk å være det. Lydkvaliteten er det imidlertid ikke så mye å si på. Det er ikke det samme som for eksempel Amphion, men det skulle da bare mangle. For en student på en studenthybel med et begrenset budsjett er dette virkelig ”bang for the buck”. En annen ting vi kanskje skal nevne for den budsjettutfordrede student. Dette anlegget fungerer også glimrende til spill og film, så er det sagt.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Amphion Helium 410 + NuForce Icon 2

Entusiasten

Her er vi over i et høyttalersett som bare består av to aktive høyt­talere, men som også kan leveres med en Nuforce Icon 2 forsterker.

Meget god lydkvalitet Tradisjonelt, men pent design
Kunne trengt en subwoofer

Focal XS

Futuristen

Er du blant dem som har bærbar Mac, iPod og ellers liker utseendemessig kule produkter, er dette noe for deg.

Meget god lydkvalitet Svært pent design Dokking for iPod
Mangler menystyring via fjernkontroll (iPod)

Creative ZiiSound T6

Dyrisk lyd

Dette er et ganske typisk lydanlegg til en datamaskin. Mye på samme måte som Corsair.

Meget kraftig Bluetooth USB tilkobling
Kan bli litt for mye av det gode Forvrenger ved høye volum

Siste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Flaggskipserie markerer 50 år for PSB Synchrony-serien markerer 50 år med høyttalerhåndverk. Ikonisk grunnlegger er fortsatt med på laget.
Festhøyttalere og massevis av true wireless fra JBL Uansett smak og lommebok burde du finne et par trådløse ørepropper fra JBL som passer. De har også nye festhøyttalere.
Devialets første lydplanke på testbenken Devialet Dione gir TV-lyden et veritabelt løft, samtidig som den fungerer utmerket til musikk. Men det koster!
Samsungs beste lydplanke på testbenken En av våre favoritt-lydplanker er tilbake i finpusset versjon. Samsung HW-Q995B låter knallbra til film!
- Mindre og rimelige Sonos-subwoofer forsinket Det kan se ut som om Sonos' planlagte Sub Mini blir forsinket noen måneder.
Denne lydplanken koster bare noen hundrelapper Creative Stage Air V2 er en bærbar, batteridreven lydplanke som nesten ikke koster noen ting.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend