Corsair SP2500

Det billige alternativet

Dette virker kanskje litt sært. Å dra inn et såpass billig anlegg i denne testen fremstår kanskje som blodig urettferdig.
Lyd & Bilde mener
God lydkvalitet Utrolig billig
Direkte ulekkert utseende Elendig skjerm på fjernkontroll
Spesifikasjoner
  • 2.1 stereo
  • Kablet fjernkontroll
forfatter

Det er det imidlertid ikke, noe du vil se hvis du leser dette.  La oss ta en del viktige ting først. Dette er ikke noe vakkert anlegg rent designmessig. Det hele er sort plast og virker kanskje litt billig, noe de for øvrig også er. Den kablede fjernkontrollen virker helt utmerket, men skjermen den benytter seg av ser ut som om den skulle vært produsert på 90-tallet. Liten oppløsning og et direkte ulekkert bilde.

Bortsett fra det heller ulekre datapreget er kabler etc. i god kvalitet, og tilkoblinger bærer preg av at noen har tenkt på at dette faktisk skal låte bra. Subwooferen er forøvrig av det mer voksne slaget, men med litt kreativitet er det mulig å skjule den.  Pen er den imidlertid ikke.

Lydkvalitet
Selv om utseendet er viktig er det tross alt lydkvaliteten som virkelig skiller klinten fra hveten i disse testene. Dette er et anlegg med et utpreget ”sweetspot”. Når Corsair produserte dette settet satte selskapet seg tydeligvis et mål om at du skulle sitte ved et skrivebord og høyttalerne skulle befinne seg foran deg. Er dette din hverdag er lydkvaliteten enormt bra sett i forhold til prisen. Etter vår mening lyder dette som et anlegg til en langt større prislapp. Testlåtene våre i den sarte avdelingen låt meget bra. Vi skal ikke påstå at det kom opp på samme nivå som Amphion, men det var ikke så langt unna. Lydbildet er meget rikt og lyden er også godt separert. Dette siste liker vi spesielt godt. Det virkelig positive er at anlegget takler tyngre musikk med virkelig tunge bassganger helt utmerket uten at det blir lydgrøt av det hele. Dette er mye takket være subwooferen.

Vi nevnte at anlegget hadde et utpreget ”sweetspot”. Dette er ekstremt i dette anleggets tilfelle. Det er mer enn nok kraft til å fylle et rom av bra størrelse, men den meget gode lydseparasjonen forsvinner litt. Vi skal ikke si at det blir dårlig, langt derifra. Det blir imidlertid litt mer sammentrukket. Lyden er ikke lenger så åpen som vi skulle ønsket oss, og det er ikke lenger like enkelt å plukke ut et enkelt instrument i et ellers rikt lydbilde.

Konklusjon
Corsair har laget et utmerket anlegg som beklageligvis ser billig ut, i tillegg til faktisk å være det. Lydkvaliteten er det imidlertid ikke så mye å si på. Det er ikke det samme som for eksempel Amphion, men det skulle da bare mangle. For en student på en studenthybel med et begrenset budsjett er dette virkelig ”bang for the buck”. En annen ting vi kanskje skal nevne for den budsjettutfordrede student. Dette anlegget fungerer også glimrende til spill og film, så er det sagt.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Amphion Helium 410 + NuForce Icon 2

Entusiasten

Her er vi over i et høyttalersett som bare består av to aktive høyt­talere, men som også kan leveres med en Nuforce Icon 2 forsterker.

Meget god lydkvalitet Tradisjonelt, men pent design
Kunne trengt en subwoofer

Focal XS

Futuristen

Er du blant dem som har bærbar Mac, iPod og ellers liker utseendemessig kule produkter, er dette noe for deg.

Meget god lydkvalitet Svært pent design Dokking for iPod
Mangler menystyring via fjernkontroll (iPod)

Creative ZiiSound T6

Dyrisk lyd

Dette er et ganske typisk lydanlegg til en datamaskin. Mye på samme måte som Corsair.

Meget kraftig Bluetooth USB tilkobling
Kan bli litt for mye av det gode Forvrenger ved høye volum

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Gisle Orlund


Siste artikler:

Nyhet: Nettforbruket på Black Friday har falt for første gang noensinne
Business

Vi begynner å bli lei Black Friday

For første gang noensinne har nettforbruket i forbindelse med Black Friday falt, det viser en ny rapport fra Adobe. I år ble det handlet for 8.9 milliarder dollar på nett i motsetning til 9 milliarder dollar i fjor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.