TEST: Creative ZiiSound T6 – Dyrisk lyd
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Creative ZiiSound T6

Dyrisk lyd

Dette er et ganske typisk lydanlegg til en datamaskin. Mye på samme måte som Corsair.

forfatter
Publisert 19.08.11 - 11:05
L&B mener
Meget kraftig Bluetooth USB tilkobling
Kan bli litt for mye av det gode Forvrenger ved høye volum
Spesifikasjoner
 • 2.1 stereo
 • to små høyttalere
 • Kablet og kabelfri fjernkontroll
Veil. pris 2700Pr. 19.08.11 Produktside

Det skal imidlertid sies at dette anlegget fra Creative er noe mer designvennlig enn Corsair, uten dermed å si at det er en designers drøm. Ganske tradisjonelt med andre ord. Settet består av to satellitter der det er to elementer på hver satellitt. Dette er praktisk i forhold til å oppnå maksimal lydeffekt uansett hvordan rommet ser ut. Den øvre delen kan dreies 40 grader. I tillegg kommer det en subwoofer som kan være anleggets forbannelse og frelse, men det skal vi komme tilbake til. Det eneste vi skal røpe foreløpig er at dette gud hjelpe meg spiller høyt nok, og det er ikke et ord vi bruker i utide.

Et interessant konsept med dette anlegget er at det i tillegg til alle de vanlige tilkoblingsalternativene også har Bluetooth. Det er lagt ved en egen dongle som sikrer denne kontakten. Det kan sikkert sies mye om lydkvalitet over Bluetooth og det meste er riktig. Poenget er imidlertid at muligheten finnes. Bruken av Creatives egen apt-X codec gjør imidlertid at det låter noe bedre enn det ville gjort uten.

Lydkvalitet
Så var det det viktigste. La oss ta en ting først, og det er subwooferen. I og med at dette anlegget kan spille ekstremt høyt er det lett at det forvrenger, og det gjør det når det blir tilstrekkelig høyt. Det som kan gjøre vondt verre er hvis du gir litt guffe på subwooferen. Da er grensen mellom kul høy musikk og lydgrøt en meget fin balansegang. Hvis du imidlertid er fornøyd med bare en moderat hørselsskade er dette faktisk et ganske bra lydanlegg. Vi synes ikke det er samme kvalitet som hos Corsair, som det er naturlig å sammenlikne med, men det låter faktisk ganske bra.

Hvis vi tar frem test-CDen vi brukte tidligere og setter på Flying Pickets igjen må det innrømmes at selv om det låter bra så er anlegg som Amphion og Focal i en helt annen klasse. Rent prismessig skulle det også bare mangle. Den klokkeklare lyden og den ekstreme separasjonen som vi opplevde i disse anleggene er blitt mer sammentrukket og det er ikke så enkelt å høre den enkelte stemme like godt. Tar vi frem Dimmur Borgir igjen og gir litt guffe på subwooferen blir det bar tull. Lydgrøt er den eneste betegnelsen som passer. Holder man imidlertid et edruelig forhold til suben blir det langt bedre. Vi mener det er uheldig at man bare med hjelp av en liten feiljustering av subwooferen bokstavelig talt går fra himmel til et veritabelt lydhelvete. Det skal presiseres at dette ikke er Dimmur Borgirs feil.

Konklusjon
Dette er et typisk gutteromsanlegg. Det kan spille frustrasjon på hele blokka om du ønsker det, men kvaliteten henger ikke med når volumet når store høyder. Med litt moderasjon er dette imidlertid et ganske bra anlegg som er anvendelig og kan benyttes til det meste fra musikkopplevelser til en god filmopplevelse og et heftig spill. Ingen dårlig kombinasjon det for 2.700 kroner. Hvis du er ute etter det sublimt nydelige når det gjelder utseende og lyd kan du gjøre bedre valg.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Corsair SP2500

Det billige alternativet

Dette virker kanskje litt sært. Å dra inn et såpass billig anlegg i denne testen fremstår kanskje som blodig urettferdig.

God lydkvalitet Utrolig billig
Direkte ulekkert utseende Elendig skjerm på fjernkontroll

Amphion Helium 410 + NuForce Icon 2

Entusiasten

Her er vi over i et høyttalersett som bare består av to aktive høyt­talere, men som også kan leveres med en Nuforce Icon 2 forsterker.

Meget god lydkvalitet Tradisjonelt, men pent design
Kunne trengt en subwoofer

Focal XS

Futuristen

Er du blant dem som har bærbar Mac, iPod og ellers liker utseendemessig kule produkter, er dette noe for deg.

Meget god lydkvalitet Svært pent design Dokking for iPod
Mangler menystyring via fjernkontroll (iPod)

Siste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Festhøyttalere og massevis av true wireless fra JBL Uansett smak og lommebok burde du finne et par trådløse ørepropper fra JBL som passer. De har også nye festhøyttalere.
Devialets første lydplanke på testbenken Devialet Dione gir TV-lyden et veritabelt løft, samtidig som den fungerer utmerket til musikk. Men det koster!
Samsungs beste lydplanke på testbenken En av våre favoritt-lydplanker er tilbake i finpusset versjon. Samsung HW-Q995B låter knallbra til film!
- Mindre og rimelige Sonos-subwoofer forsinket Det kan se ut som om Sonos' planlagte Sub Mini blir forsinket noen måneder.
Denne lydplanken koster bare noen hundrelapper Creative Stage Air V2 er en bærbar, batteridreven lydplanke som nesten ikke koster noen ting.
Hvor bra låter Samsungs ultraslanke lydplanke? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tynneste lydplanken vi har sett, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også noen triks som gjør den ekstra plasseringsvennlig.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend