: Creative ZiiSound T6

Dyrisk lyd

Dette er et ganske typisk lydanlegg til en datamaskin. Mye på samme måte som Corsair.
Lyd & Bilde mener
Meget kraftig Bluetooth USB tilkobling
Kan bli litt for mye av det gode Forvrenger ved høye volum
Spesifikasjoner
  • 2.1 stereo
  • to små høyttalere
  • Kablet og kabelfri fjernkontroll
Annonse
Annonse

Det skal imidlertid sies at dette anlegget fra Creative er noe mer designvennlig enn Corsair, uten dermed å si at det er en designers drøm. Ganske tradisjonelt med andre ord. Settet består av to satellitter der det er to elementer på hver satellitt. Dette er praktisk i forhold til å oppnå maksimal lydeffekt uansett hvordan rommet ser ut. Den øvre delen kan dreies 40 grader. I tillegg kommer det en subwoofer som kan være anleggets forbannelse og frelse, men det skal vi komme tilbake til. Det eneste vi skal røpe foreløpig er at dette gud hjelpe meg spiller høyt nok, og det er ikke et ord vi bruker i utide.

Et interessant konsept med dette anlegget er at det i tillegg til alle de vanlige tilkoblingsalternativene også har Bluetooth. Det er lagt ved en egen dongle som sikrer denne kontakten. Det kan sikkert sies mye om lydkvalitet over Bluetooth og det meste er riktig. Poenget er imidlertid at muligheten finnes. Bruken av Creatives egen apt-X codec gjør imidlertid at det låter noe bedre enn det ville gjort uten.

Lydkvalitet
Så var det det viktigste. La oss ta en ting først, og det er subwooferen. I og med at dette anlegget kan spille ekstremt høyt er det lett at det forvrenger, og det gjør det når det blir tilstrekkelig høyt. Det som kan gjøre vondt verre er hvis du gir litt guffe på subwooferen. Da er grensen mellom kul høy musikk og lydgrøt en meget fin balansegang. Hvis du imidlertid er fornøyd med bare en moderat hørselsskade er dette faktisk et ganske bra lydanlegg. Vi synes ikke det er samme kvalitet som hos Corsair, som det er naturlig å sammenlikne med, men det låter faktisk ganske bra.

Hvis vi tar frem test-CDen vi brukte tidligere og setter på Flying Pickets igjen må det innrømmes at selv om det låter bra så er anlegg som Amphion og Focal i en helt annen klasse. Rent prismessig skulle det også bare mangle. Den klokkeklare lyden og den ekstreme separasjonen som vi opplevde i disse anleggene er blitt mer sammentrukket og det er ikke så enkelt å høre den enkelte stemme like godt. Tar vi frem Dimmur Borgir igjen og gir litt guffe på subwooferen blir det bar tull. Lydgrøt er den eneste betegnelsen som passer. Holder man imidlertid et edruelig forhold til suben blir det langt bedre. Vi mener det er uheldig at man bare med hjelp av en liten feiljustering av subwooferen bokstavelig talt går fra himmel til et veritabelt lydhelvete. Det skal presiseres at dette ikke er Dimmur Borgirs feil.

Konklusjon
Dette er et typisk gutteromsanlegg. Det kan spille frustrasjon på hele blokka om du ønsker det, men kvaliteten henger ikke med når volumet når store høyder. Med litt moderasjon er dette imidlertid et ganske bra anlegg som er anvendelig og kan benyttes til det meste fra musikkopplevelser til en god filmopplevelse og et heftig spill. Ingen dårlig kombinasjon det for 2.700 kroner. Hvis du er ute etter det sublimt nydelige når det gjelder utseende og lyd kan du gjøre bedre valg.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Corsair SP2500

Det billige alternativet

Dette virker kanskje litt sært. Å dra inn et såpass billig anlegg i denne testen fremstår kanskje som blodig urettferdig.

God lydkvalitet Utrolig billig
Direkte ulekkert utseende Elendig skjerm på fjernkontroll

Amphion Helium 410 + NuForce Icon 2

Entusiasten

Her er vi over i et høyttalersett som bare består av to aktive høyt­talere, men som også kan leveres med en Nuforce Icon 2 forsterker.

Meget god lydkvalitet Tradisjonelt, men pent design
Kunne trengt en subwoofer

Focal XS

Futuristen

Er du blant dem som har bærbar Mac, iPod og ellers liker utseendemessig kule produkter, er dette noe for deg.

Meget god lydkvalitet Svært pent design Dokking for iPod
Mangler menystyring via fjernkontroll (iPod)
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Gisle Orlund


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Les også

Samsung har nettopp invitert mediene til årets første Galaxy Unpacked-presentasjon.
Xiaomi Mi 11 har nettopp blitt lansert på det kinesiske markedet. Mobilen er den første i verden basert på Qualcomms nyeste prosessor.
Samsung lekker som en sil. Nå er både de første ekte bildene av Galaxy S21 og tre offisielle teaser-videoer lekket på nettet.
Støtter nødanrop, SMS, e-post og posisjon.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Thorens er endelig der de skal være med en av de beste platespillerne vi har testet på lenge.
Nikon har lyttet til kritikken og perfeksjonert Z6 II, som med ett ble et av de beste kameraene du kan kjøpe.