TEST: Amphion Helium 410 + NuForce Icon 2 – Entusiasten
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Amphion Helium 410 + NuForce Icon 2

Entusiasten

Her er vi over i et høyttalersett som bare består av to aktive høyt­talere, men som også kan leveres med en Nuforce Icon 2 forsterker.

forfatter
Publisert 19.08.11 - 11:13
L&B mener
Meget god lydkvalitet Tradisjonelt, men pent design
Kunne trengt en subwoofer
Spesifikasjoner
 • 2.0 stereo
 • NuForce Icon2
 • Ingen subwoofer
Veil. pris 7195Pr. 19.08.11 Produktside

Forsterkeren vil heve prisen noe, men den er definitivt verdt pengene både med tanke på funksjonalitet og bruk.

Helium 410 produseres av den finske høyttalerprodusenten Amphion og leveres i flere forskjellige fargekombinasjoner så lenge det er hvitt eller sort. Seriøst: høyttalerkassen er hvit eller sort, mens dekslene foran elementene kommer i en lang rekke farger.

Utseendemessig er disse høyttalerne svært tradisjonelle. Her er det ingen krumspring det er verdt å nevne. Nuforce forsterkeren som er en frivillig affære, har dirkete innganger for USB, RCA Audio og 3,5 mm jack. I tillegg er det en minijack utgang og selvfølgelig tilkoblingene for høyttalerne.

Lydkvalitet
Vi kjørte de samme testlåtene på dette anlegge som vi kjørte på Focal XS. I og med at dette anlegget ikke har en subwoofer er ikke bassen like fremtredende. Lydbildet er imidlertid svært åpent og rikt. Separasjonen i kompliserte lydbilder er meget god, så her er det snakk om en meget god lydopplevelse. Det er slik at man med et trenet øre kan plukke ut den enkelte vokal hos Flying Pickets. Du trenger ved nærmere ettertanke ikke være så veldig trent heller. Alt vi kastet på disse høyttalerne så lenge det ikke var alt for hardt og hadde for mye bass var glimrende.

En test bestående av den mer tunge delen av musikken ble litt mangelfull uten en subwoofer, og vi ville nok anbefale å koste på seg en slik. Amphion har dette også. Ikke billig, men de har. Lydbildet ville fått den ekstra dybden som enkelte musikktyper definitivt krever. Nå skal det også sies at høyttalerne i seg selv har en meget god bassytelse og for mange vil dette vært nok. Er du blant dem med krav om et ekstra basstrøkk er subwoofer løsningen.

Vi testet både med og uten nuForce forsterkeren, og hvis du ikke har en egen forsterker vil vi på det sterkeste anbefale dette. Denne gir det ekstra kicket som du ønsker deg. I tillegg er det praktisk med tilkoblingene som denne enheten gir både med tanke på trøkk, men også med tanke på enkelhet i tilkobling.

Dette er ikke noen billig løsning. På den annen side er det en meget lekker og anvendelig løsning som gir en meget god lydkvalitet. Vi ville vel foretrukket en subwoofer, men det er ikke sikkert alle trenger dette. Det du kan være overbevist om er at lyden din rent kvalitetsmessig heves til et helt nytt nivå sammenliknet med tradisjonelle høyttalere. Dette var en meget positiv opplevelse som vi unner flere å prøve.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Corsair SP2500

Det billige alternativet

Dette virker kanskje litt sært. Å dra inn et såpass billig anlegg i denne testen fremstår kanskje som blodig urettferdig.

God lydkvalitet Utrolig billig
Direkte ulekkert utseende Elendig skjerm på fjernkontroll

Focal XS

Futuristen

Er du blant dem som har bærbar Mac, iPod og ellers liker utseendemessig kule produkter, er dette noe for deg.

Meget god lydkvalitet Svært pent design Dokking for iPod
Mangler menystyring via fjernkontroll (iPod)

Creative ZiiSound T6

Dyrisk lyd

Dette er et ganske typisk lydanlegg til en datamaskin. Mye på samme måte som Corsair.

Meget kraftig Bluetooth USB tilkobling
Kan bli litt for mye av det gode Forvrenger ved høye volum

Siste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Flaggskipserie markerer 50 år for PSB Synchrony-serien markerer 50 år med høyttalerhåndverk. Ikonisk grunnlegger er fortsatt med på laget.
Festhøyttalere og massevis av true wireless fra JBL Uansett smak og lommebok burde du finne et par trådløse ørepropper fra JBL som passer. De har også nye festhøyttalere.
Devialets første lydplanke på testbenken Devialet Dione gir TV-lyden et veritabelt løft, samtidig som den fungerer utmerket til musikk. Men det koster!
Samsungs beste lydplanke på testbenken En av våre favoritt-lydplanker er tilbake i finpusset versjon. Samsung HW-Q995B låter knallbra til film!
- Mindre og rimelige Sonos-subwoofer forsinket Det kan se ut som om Sonos' planlagte Sub Mini blir forsinket noen måneder.
Denne lydplanken koster bare noen hundrelapper Creative Stage Air V2 er en bærbar, batteridreven lydplanke som nesten ikke koster noen ting.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend