Amphion Helium 410 + NuForce Icon 2

Entusiasten

Her er vi over i et høyttalersett som bare består av to aktive høyt­talere, men som også kan leveres med en Nuforce Icon 2 forsterker.
Lyd & Bilde mener
Meget god lydkvalitet Tradisjonelt, men pent design
Kunne trengt en subwoofer
Spesifikasjoner
  • 2.0 stereo
  • NuForce Icon2
  • Ingen subwoofer
forfatter

Forsterkeren vil heve prisen noe, men den er definitivt verdt pengene både med tanke på funksjonalitet og bruk.

Helium 410 produseres av den finske høyttalerprodusenten Amphion og leveres i flere forskjellige fargekombinasjoner så lenge det er hvitt eller sort. Seriøst: høyttalerkassen er hvit eller sort, mens dekslene foran elementene kommer i en lang rekke farger.

Utseendemessig er disse høyttalerne svært tradisjonelle. Her er det ingen krumspring det er verdt å nevne. Nuforce forsterkeren som er en frivillig affære, har dirkete innganger for USB, RCA Audio og 3,5 mm jack. I tillegg er det en minijack utgang og selvfølgelig tilkoblingene for høyttalerne.

Lydkvalitet
Vi kjørte de samme testlåtene på dette anlegge som vi kjørte på Focal XS. I og med at dette anlegget ikke har en subwoofer er ikke bassen like fremtredende. Lydbildet er imidlertid svært åpent og rikt. Separasjonen i kompliserte lydbilder er meget god, så her er det snakk om en meget god lydopplevelse. Det er slik at man med et trenet øre kan plukke ut den enkelte vokal hos Flying Pickets. Du trenger ved nærmere ettertanke ikke være så veldig trent heller. Alt vi kastet på disse høyttalerne så lenge det ikke var alt for hardt og hadde for mye bass var glimrende.

En test bestående av den mer tunge delen av musikken ble litt mangelfull uten en subwoofer, og vi ville nok anbefale å koste på seg en slik. Amphion har dette også. Ikke billig, men de har. Lydbildet ville fått den ekstra dybden som enkelte musikktyper definitivt krever. Nå skal det også sies at høyttalerne i seg selv har en meget god bassytelse og for mange vil dette vært nok. Er du blant dem med krav om et ekstra basstrøkk er subwoofer løsningen.

Vi testet både med og uten nuForce forsterkeren, og hvis du ikke har en egen forsterker vil vi på det sterkeste anbefale dette. Denne gir det ekstra kicket som du ønsker deg. I tillegg er det praktisk med tilkoblingene som denne enheten gir både med tanke på trøkk, men også med tanke på enkelhet i tilkobling.

Dette er ikke noen billig løsning. På den annen side er det en meget lekker og anvendelig løsning som gir en meget god lydkvalitet. Vi ville vel foretrukket en subwoofer, men det er ikke sikkert alle trenger dette. Det du kan være overbevist om er at lyden din rent kvalitetsmessig heves til et helt nytt nivå sammenliknet med tradisjonelle høyttalere. Dette var en meget positiv opplevelse som vi unner flere å prøve.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Corsair SP2500

Det billige alternativet

Dette virker kanskje litt sært. Å dra inn et såpass billig anlegg i denne testen fremstår kanskje som blodig urettferdig.

God lydkvalitet Utrolig billig
Direkte ulekkert utseende Elendig skjerm på fjernkontroll

Focal XS

Futuristen

Er du blant dem som har bærbar Mac, iPod og ellers liker utseendemessig kule produkter, er dette noe for deg.

Meget god lydkvalitet Svært pent design Dokking for iPod
Mangler menystyring via fjernkontroll (iPod)

Creative ZiiSound T6

Dyrisk lyd

Dette er et ganske typisk lydanlegg til en datamaskin. Mye på samme måte som Corsair.

Meget kraftig Bluetooth USB tilkobling
Kan bli litt for mye av det gode Forvrenger ved høye volum

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Gisle Orlund


Siste artikler:

Nyhet: Nettforbruket på Black Friday har falt for første gang noensinne
Business

Vi begynner å bli lei Black Friday

For første gang noensinne har nettforbruket i forbindelse med Black Friday falt, det viser en ny rapport fra Adobe. I år ble det handlet for 8.9 milliarder dollar på nett i motsetning til 9 milliarder dollar i fjor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.