: Focal XS

Futuristen

Er du blant dem som har bærbar Mac, iPod og ellers liker utseendemessig kule produkter, er dette noe for deg.
Lyd & Bilde mener
Meget god lydkvalitet Svært pent design Dokking for iPod
Mangler menystyring via fjernkontroll (iPod)
Spesifikasjoner
  • 2.1 stereo
  • Dokking for iPod
  • 2x30 watt
Annonse
Annonse

Focal XS har et utseende som er lett futuristisk og passer som hånd i hanske til et rom som er elegant og designorientert, litt avhengig av hva du liker selvfølgelig. Det er ikke spesielt stort, og vi var egentlig litt bekymret for at satellittene skulle være litt i minste laget til å gi dybde og kraft nok i lyden. Denne bekymringen skulle vise seg å være ubegrunnet.

Vi røper vel ingen hemmelighet når vi sier at dette er et skrivebordsorientert anlegg. Det er bare å ta en titt på det, men det kan også fint brukes som et frittstående anlegg, selv om man mister noe av funksjonaliteten når man fjerner det fra datamaskinen. Tilkoblinger er valgfritt enten USB eller via en 3,5 mm jack. Kabelvalget Focal benytter er langt fra det hyssingorienterte man er vant til i dataorienterte anlegg. Her er det skikkelig tykkelse og kvalitet på kablene, og de er i tillegg ganske pene. Vikitig med dette anlegget er at den ene høyttalerfoten også fungerer som en dokking for iPoden. Det følger også med en fjernkontroll som praktisk nok kan festes til høyttalerstativet med magnet.

Lydkvalitet
I og med at anlegget kommer levert med en subwoofer trenger man ikke bekymre seg for dybden i lyden. Ikke alle subwoofere i slike anlegg er like gode, men denne er virkelig god. I våre tester bruker vi en egen test-CD med meget god lydkvalitet. Låtvalget er fra det helt sublimt vare til det mer bluesaktige og rent vokale. For å være sikker på å ha testet alt fant vi også frem noe remastret heavy.

Flying Pickets Drive, som er en a cappella låt, fremstår som meget godt definert. Man hører alle elementer i låten meget godt og til og med de distinkte bassgangene er krystalltydelige.

En liten omgang med Dimmur Borgir ga oss også en bekreftelse på at det ikke var noe i veien med lydtrykket. Dette uten at det på noe tidspunkt gikk på bekostning av lydseparasjonen og muligheten til å høre de enkelte instrumentene tydelig. Lydtestene var med andre ord meget vellykket. Rent lydmessig er dette settet ekstremt bra.

Ikke så bra
Vi nevnte at den ene høyttalerfoten var utstyrt med iPod-dokk. Dette er en litt sørgelig historie. Det følger med et sett med plastoverganger slik at de fleste iPoder skal passe. Negativt er det at navigeringen via fjernkontrollen er mangelfull hva gjelder iPoder og fraværende når det gjelder iPhone. Det vil fungere, men det kunne vært langt bedre.

Konklusjon
Et meget godt høyttalersett med litt ekstrafunksjonalitet (iPod) som låter helt fantastisk. På lydkvalitetssiden er vi meget fornøyd, men det må trekkes litt for hvordan settet håndterer iPod og ikke minst iPhone. På den positive siden er det et meget pent anlegg som oser av kvalitet og viktigst av alt, det låter helt konge.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Corsair SP2500

Det billige alternativet

Dette virker kanskje litt sært. Å dra inn et såpass billig anlegg i denne testen fremstår kanskje som blodig urettferdig.

God lydkvalitet Utrolig billig
Direkte ulekkert utseende Elendig skjerm på fjernkontroll

Amphion Helium 410 + NuForce Icon 2

Entusiasten

Her er vi over i et høyttalersett som bare består av to aktive høyt­talere, men som også kan leveres med en Nuforce Icon 2 forsterker.

Meget god lydkvalitet Tradisjonelt, men pent design
Kunne trengt en subwoofer

Creative ZiiSound T6

Dyrisk lyd

Dette er et ganske typisk lydanlegg til en datamaskin. Mye på samme måte som Corsair.

Meget kraftig Bluetooth USB tilkobling
Kan bli litt for mye av det gode Forvrenger ved høye volum
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Gisle Orlund


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Les også

Samsung har nettopp invitert mediene til årets første Galaxy Unpacked-presentasjon.
Xiaomi Mi 11 har nettopp blitt lansert på det kinesiske markedet. Mobilen er den første i verden basert på Qualcomms nyeste prosessor.
Samsung lekker som en sil. Nå er både de første ekte bildene av Galaxy S21 og tre offisielle teaser-videoer lekket på nettet.
Støtter nødanrop, SMS, e-post og posisjon.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.