TEST: Focal XS – Futuristen
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Focal XS

Futuristen

Er du blant dem som har bærbar Mac, iPod og ellers liker utseendemessig kule produkter, er dette noe for deg.

forfatter
Publisert 19.08.11 - 11:06
L&B mener
Meget god lydkvalitet Svært pent design Dokking for iPod
Mangler menystyring via fjernkontroll (iPod)
Spesifikasjoner
 • 2.1 stereo
 • Dokking for iPod
 • 2x30 watt
Veil. pris 4390Pr. 19.08.11 Produktside

Focal XS har et utseende som er lett futuristisk og passer som hånd i hanske til et rom som er elegant og designorientert, litt avhengig av hva du liker selvfølgelig. Det er ikke spesielt stort, og vi var egentlig litt bekymret for at satellittene skulle være litt i minste laget til å gi dybde og kraft nok i lyden. Denne bekymringen skulle vise seg å være ubegrunnet.

Vi røper vel ingen hemmelighet når vi sier at dette er et skrivebordsorientert anlegg. Det er bare å ta en titt på det, men det kan også fint brukes som et frittstående anlegg, selv om man mister noe av funksjonaliteten når man fjerner det fra datamaskinen. Tilkoblinger er valgfritt enten USB eller via en 3,5 mm jack. Kabelvalget Focal benytter er langt fra det hyssingorienterte man er vant til i dataorienterte anlegg. Her er det skikkelig tykkelse og kvalitet på kablene, og de er i tillegg ganske pene. Vikitig med dette anlegget er at den ene høyttalerfoten også fungerer som en dokking for iPoden. Det følger også med en fjernkontroll som praktisk nok kan festes til høyttalerstativet med magnet.

Lydkvalitet
I og med at anlegget kommer levert med en subwoofer trenger man ikke bekymre seg for dybden i lyden. Ikke alle subwoofere i slike anlegg er like gode, men denne er virkelig god. I våre tester bruker vi en egen test-CD med meget god lydkvalitet. Låtvalget er fra det helt sublimt vare til det mer bluesaktige og rent vokale. For å være sikker på å ha testet alt fant vi også frem noe remastret heavy.

Flying Pickets Drive, som er en a cappella låt, fremstår som meget godt definert. Man hører alle elementer i låten meget godt og til og med de distinkte bassgangene er krystalltydelige.

En liten omgang med Dimmur Borgir ga oss også en bekreftelse på at det ikke var noe i veien med lydtrykket. Dette uten at det på noe tidspunkt gikk på bekostning av lydseparasjonen og muligheten til å høre de enkelte instrumentene tydelig. Lydtestene var med andre ord meget vellykket. Rent lydmessig er dette settet ekstremt bra.

Ikke så bra
Vi nevnte at den ene høyttalerfoten var utstyrt med iPod-dokk. Dette er en litt sørgelig historie. Det følger med et sett med plastoverganger slik at de fleste iPoder skal passe. Negativt er det at navigeringen via fjernkontrollen er mangelfull hva gjelder iPoder og fraværende når det gjelder iPhone. Det vil fungere, men det kunne vært langt bedre.

Konklusjon
Et meget godt høyttalersett med litt ekstrafunksjonalitet (iPod) som låter helt fantastisk. På lydkvalitetssiden er vi meget fornøyd, men det må trekkes litt for hvordan settet håndterer iPod og ikke minst iPhone. På den positive siden er det et meget pent anlegg som oser av kvalitet og viktigst av alt, det låter helt konge.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Corsair SP2500

Det billige alternativet

Dette virker kanskje litt sært. Å dra inn et såpass billig anlegg i denne testen fremstår kanskje som blodig urettferdig.

God lydkvalitet Utrolig billig
Direkte ulekkert utseende Elendig skjerm på fjernkontroll

Amphion Helium 410 + NuForce Icon 2

Entusiasten

Her er vi over i et høyttalersett som bare består av to aktive høyt­talere, men som også kan leveres med en Nuforce Icon 2 forsterker.

Meget god lydkvalitet Tradisjonelt, men pent design
Kunne trengt en subwoofer

Creative ZiiSound T6

Dyrisk lyd

Dette er et ganske typisk lydanlegg til en datamaskin. Mye på samme måte som Corsair.

Meget kraftig Bluetooth USB tilkobling
Kan bli litt for mye av det gode Forvrenger ved høye volum

Siste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Festhøyttalere og massevis av true wireless fra JBL Uansett smak og lommebok burde du finne et par trådløse ørepropper fra JBL som passer. De har også nye festhøyttalere.
Devialets første lydplanke på testbenken Devialet Dione gir TV-lyden et veritabelt løft, samtidig som den fungerer utmerket til musikk. Men det koster!
Samsungs beste lydplanke på testbenken En av våre favoritt-lydplanker er tilbake i finpusset versjon. Samsung HW-Q995B låter knallbra til film!
- Mindre og rimelige Sonos-subwoofer forsinket Det kan se ut som om Sonos' planlagte Sub Mini blir forsinket noen måneder.
Denne lydplanken koster bare noen hundrelapper Creative Stage Air V2 er en bærbar, batteridreven lydplanke som nesten ikke koster noen ting.
Hvor bra låter Samsungs ultraslanke lydplanke? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tynneste lydplanken vi har sett, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også noen triks som gjør den ekstra plasseringsvennlig.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend