Search
Generic filters

: Waterfall Audio Serio/HF1

Lettplassert vellyd

For deg som vil ha et lite og lettplassert system er Waterfall Serio absolutt verdt å sjekke ut. De små høyttalerne egner seg bedre til små rom eller nærfeltslytting fremfor store stuer, men så lenge de er i sitt rette element spiller de utmerket, med flott mellomtone og beintøff bass.

Lyd & Bilde mener

God mellomtone Fyldig taktfast bass
Litt slanke i overgangen mellom subwoofer og høyttalere
Waterfall Serio

 • 1-veis satellitthøyttaler
 • 8 cm diskant/mellomtone
 • 180 Hz-20 kHz frekvensområde
 • 87 dB følsomhet, 4 Ohm

Waterfall HF1

 • Aktiv subwoofer
 • 150 watt forsterker
 • 8” basselement
 • 38-150 Hz frekvensområde
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 7500 kr

Waterfall er kjent for sine lekre designhøyttalere i glass og aluminium. De små Serio-satellittene med subwooferen HF1 er lansert som et alternativ til Bose og andre små lydanlegg. Første gang vi testet Serio var dette et passivt 2.1 system, men nå har franskmennene fått ideen med å bygge en ekstra stereoforsterker inn i subwooferen. På denne måten slipper man behovet for en separat forsterker, og kan bruke pengene et annet sted. Det eneste du behøver er en lydkilde med egen volumkontroll. Det finnes nemlig ingen fjernstyring av volum på Serio-systemet.

Tilkobling
Serio har kun en lydinngang, og kobles til lydkilden din ved hjelp av analoge phonokontakter eller minijack-plugg. På baksiden kan du grunnjusterere volumet til høyttalerne og subwooferen hver for seg, samt justere subwooferens delefrekvens. Høyttalersignalet til de små satelittene deles fast ved 80 Hz, slik at de skånes for dypbass. Siden de små Serio-høyttalerne kun har et fulltoneelement snakker vi i praksis om et fullaktivt system, da det ikke finnes noen passive komponenter etter forsterkerne.

Høyttalerne kan stå på stativ, henges på veggen (veggbrakett medfølger) eller settes rett på bordet med små gummiknotter under. Høyttalerne vinkles da oppover og gjør seg bra på hver sin side av laptopen.

Lydkvalitet
De små Serio-høyttalerne trives veldig godt når de slipper å spille de laveste basstonene, og presterer å spille overraskende høyt og rent, med en klar og nærgående mellomtone som gjør seg bra på vokaler. Dette er imponerende for høyttalere av denne størrelsen. I toppen av frekvensområdet daler de litt av og har ikke like tydelig eller oppløst diskant som de større løsningene i testen. Men i forhold til tilsvarende høyttalere fra Bose og andre konkurrenter holder Waterfall definitivt koken.

Subwooferen er alltid med på dansen, og er nok det store lyspunktet i denne pakka. Waterfalls subwoofere har imponert oss tidligere og HF1 er ikke noe unntak. Den har langt mer trøkk enn man skulle forvente fra en såpass liten bass. Bassgangene hamres ut med stor nøyaktighet og den går dypt uten å klage med resonanser eller forvrengning. Den er også kjapp nok til å skape en nærmest sømløs overgang til de små satellittene.

Konklusjon
For deg som vil ha et lite og lettplassert system er Waterfall Serio absolutt verdt å sjekke ut. De små høyttalerne egner seg bedre til små rom eller nærfeltslytting fremfor store stuer, men så lenge de er i sitt rette element spiller de utmerket, med flott mellomtone og beintøff bass. Vi savner litt mer sprut øverst i diskanten fra de små glasshøyttalerne, men så kan man heller ikke få alt til denne prisen…

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Oppsummering

  Artig med aktivt!

  Erfaringen fra testen er at de aktive høyttalerne låter svært bra i forhold til den kompakte størrelsen, og i mange tilfeller gir mer for pengene enn passive høyttalere.

  Dynaudio MC15

  Luksus til laptop'en

  Dynaudio MC15 er en kompakt minimonitor som er spesielt beregnet til å bruke på skrivebordet. Og det som kanskje virker som overkill kan passe midt i blinken for andre… Det dreier seg nemlig om ekte hi-fi rundt PC-skjermen. Men mangelen på digitalinnganger gjør en separat D/A-konverter nødvendig.

  Elac AM 150

  Full pakke!

  AM 150 fra Elac er en av testens rimeligste, men bak den lave prislappen skjuler det seg en fullaktiv høyttaler av forbausende god kvalitet. Fraværet av dypbass kompenseres med fint engasjement i den øvre delen av bassen. AM 150 passer utmerket til pop og rock. Pluss for digital inngang.

  Dynaudio Focus 110A

  Proffmonitor i stua!

  Dynaudio har levert aktive studiomonitorer til proffbruk i årevis, og derfor er det ingen overraskelse at utgaven til hjemmebruk låter meget bra. Mellomtonen er varm og deilig, og diskanten superfin. En fyldig, kontrollert bass som er noe av det råeste vi har hørt fra høyttalere på denne størrelsen!

  AVI Neutron Five 2.1

  Alt i ett

  AVI-løsningen er en komplett pakke som utnytter mange, om ikke alle fordelene ved aktive høyttalere. Takket være den innebygde D/A konverteren med fjernkontroll kan du koble pakka rett til en lydkilde og oppnå utmerket lyd uten behov for noe ekstra utstyr.

  Scansonic s5

  Budsjettalternativet

  For deg som vil ha aktive stereohøyttalere uten å tømme lommeboka er Scansonic S5 et prisgunstig alternativ. S5 mangler raffinementet til de dyrere høyttalerne, og er ikke noe vi vil anbefale til kritisk musikklytting, men til bakgrunnsmusikk eller anlegg nummer to gjør de en helt grei jobb.

  Les også

  Det er sjelden at så små høyttalere spiller så svært. Men denne kan det.
  Citation Tower beviser at convenience-lyd ikke trenger å være små diskré bordhøyttalere med mange kompromisser.
  Electrocompaniet har oppgradert sin beste integrerte forsterker. ECI 6DX MKII har knallbra streamer og alt du trenger av digital innmat.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den brettbare mobilen du alltid har ønsket deg.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Skal du drepe støyen? Her er de beste hodetelefonene til formålet akkurat nå, til tykke og tynne lommebøker.
  Vi har lurt på når high-end-klassen skulle få sine første støydempende hodetelefoner. Det er selvsagt Bang & Olufsen som er først, og Beoplay H95 gir mersmak!
  Den nyeste iMac-en er den beste stasjonære Mac-en for mange, tross en ikke uvesentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!