Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Waterfall Audio Serio/HF1

Lettplassert vellyd

For deg som vil ha et lite og lettplassert system er Waterfall Serio absolutt verdt å sjekke ut. De små høyttalerne egner seg bedre til små rom eller nærfeltslytting fremfor store stuer, men så lenge de er i sitt rette element spiller de utmerket, med flott mellomtone og beintøff bass.

Skrevet av / 15.06.11 - 12:52
Waterfall Audio Serio/HF1
Audun Hage

Waterfall er kjent for sine lekre designhøyttalere i glass og aluminium. De små Serio-satellittene med subwooferen HF1 er lansert som et alternativ til Bose og andre små lydanlegg. Første gang vi testet Serio var dette et passivt 2.1 system, men nå har franskmennene fått ideen med å bygge en ekstra stereoforsterker inn i subwooferen. På denne måten slipper man behovet for en separat forsterker, og kan bruke pengene et annet sted. Det eneste du behøver er en lydkilde med egen volumkontroll. Det finnes nemlig ingen fjernstyring av volum på Serio-systemet.

Tilkobling
Serio har kun en lydinngang, og kobles til lydkilden din ved hjelp av analoge phonokontakter eller minijack-plugg. På baksiden kan du grunnjusterere volumet til høyttalerne og subwooferen hver for seg, samt justere subwooferens delefrekvens. Høyttalersignalet til de små satelittene deles fast ved 80 Hz, slik at de skånes for dypbass. Siden de små Serio-høyttalerne kun har et fulltoneelement snakker vi i praksis om et fullaktivt system, da det ikke finnes noen passive komponenter etter forsterkerne.

Høyttalerne kan stå på stativ, henges på veggen (veggbrakett medfølger) eller settes rett på bordet med små gummiknotter under. Høyttalerne vinkles da oppover og gjør seg bra på hver sin side av laptopen.

Lydkvalitet
De små Serio-høyttalerne trives veldig godt når de slipper å spille de laveste basstonene, og presterer å spille overraskende høyt og rent, med en klar og nærgående mellomtone som gjør seg bra på vokaler. Dette er imponerende for høyttalere av denne størrelsen. I toppen av frekvensområdet daler de litt av og har ikke like tydelig eller oppløst diskant som de større løsningene i testen. Men i forhold til tilsvarende høyttalere fra Bose og andre konkurrenter holder Waterfall definitivt koken.

Subwooferen er alltid med på dansen, og er nok det store lyspunktet i denne pakka. Waterfalls subwoofere har imponert oss tidligere og HF1 er ikke noe unntak. Den har langt mer trøkk enn man skulle forvente fra en såpass liten bass. Bassgangene hamres ut med stor nøyaktighet og den går dypt uten å klage med resonanser eller forvrengning. Den er også kjapp nok til å skape en nærmest sømløs overgang til de små satellittene.

Konklusjon
For deg som vil ha et lite og lettplassert system er Waterfall Serio absolutt verdt å sjekke ut. De små høyttalerne egner seg bedre til små rom eller nærfeltslytting fremfor store stuer, men så lenge de er i sitt rette element spiller de utmerket, med flott mellomtone og beintøff bass. Vi savner litt mer sprut øverst i diskanten fra de små glasshøyttalerne, men så kan man heller ikke få alt til denne prisen…

Lyd & Bilde mener

God mellomtone Fyldig taktfast bass Litt slanke i overgangen mellom subwoofer og høyttalere

Også i denne testen:

5 aktive høyttalere

Oppsummering

Artig med aktivt!

Erfaringen fra testen er at de aktive høyttalerne låter svært bra i forhold til den kompakte størrelsen, og i mange tilfeller gir mer for pengene enn passive høyttalere.

Les hele testen

Dynaudio MC15

Luksus til laptop'en

Dynaudio MC15 er en kompakt minimonitor som er spesielt beregnet til å bruke på skrivebordet. Og det som kanskje virker som overkill kan passe midt i blinken for andre… Det dreier seg nemlig om ekte hi-fi rundt PC-skjermen. Men mangelen på digitalinnganger gjør en separat D/A-konverter nødvendig.

Behagelig lydkarakter Stram og taktfast bassgjengivelse
Begrenset lydnivå Mangler digitalinngang Best til skrivebord eller små rom
Les hele testen

Elac AM 150

Full pakke!

AM 150 fra Elac er en av testens rimeligste, men bak den lave prislappen skjuler det seg en fullaktiv høyttaler av forbausende god kvalitet. Fraværet av dypbass kompenseres med fint engasjement i den øvre delen av bassen. AM 150 passer utmerket til pop og rock. Pluss for digital inngang.

Fyldig, bassrik og musikalsk Gode tilkoblinger
Ingenting til denne prisen!
Les hele testen

Dynaudio Focus 110A

Proffmonitor i stua!

Dynaudio har levert aktive studiomonitorer til proffbruk i årevis, og derfor er det ingen overraskelse at utgaven til hjemmebruk låter meget bra. Mellomtonen er varm og deilig, og diskanten superfin. En fyldig, kontrollert bass som er noe av det råeste vi har hørt fra høyttalere på denne størrelsen!

Krystallklar, åpen lyd Dyp og kontrollert bass
Kun analoge innganger Litt ”snill” lyd
Les hele testen

AVI Neutron Five 2.1

Alt i ett

AVI-løsningen er en komplett pakke som utnytter mange, om ikke alle fordelene ved aktive høyttalere. Takket være den innebygde D/A konverteren med fjernkontroll kan du koble pakka rett til en lydkilde og oppnå utmerket lyd uten behov for noe ekstra utstyr.

Fleksible tilkoblingsmuligheter Godt samspill mellom subwoofer og satellitt
Kun passive høyttalere Mangler litt oppløsning og åpenhet
Les hele testen

Scansonic s5

Budsjettalternativet

For deg som vil ha aktive stereohøyttalere uten å tømme lommeboka er Scansonic S5 et prisgunstig alternativ. S5 mangler raffinementet til de dyrere høyttalerne, og er ikke noe vi vil anbefale til kritisk musikklytting, men til bakgrunnsmusikk eller anlegg nummer to gjør de en helt grei jobb.

Fyldig og fin mellomtone Enkel å sette opp
Noe sus ved lavt volum
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Vi trodde de var dyrere

De låter like godt som de ser ut

Trådløs retrohøyttaler

Sier ikke noe forstyrrende

Bærbart retro-blinkskudd

Topplyd på budsjett

Spilledåsen

Trådløse gullpokaler

Er dette Samsungs «Sonos-killer»?

Klassens beste kompakthøyttaler

Stor lyd – men vi savner noe

Vi tester rimelige lydplanker

Scroll to Top