Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Oppsummering

Artig med aktivt!

Erfaringen fra testen er at de aktive høyttalerne låter svært bra i forhold til den kompakte størrelsen, og i mange tilfeller gir mer for pengene enn passive høyttalere.

Skrevet av / 15.06.11 - 13:23
Oppsummering
Audun Hage

Aktive høyttalere passer perfekt for deg som hovedsakelig lytter til musikk via datamaskinen eller lydkilder som Sonos, Squeezebox og iPod. Problemet oppstår når du har flere lydkilder. Hva gjør du om du for eksempel vil ha TV-lyden ut på anlegget?

Noen ganger er det praktisk å ha flere innganger, å kunne velge mellom disse og å kunne justere volumet enkelt ved å vri på et ratt. Dette krever en forforsterker eller vanlig forsterker med linjeutgang (pre out). Alternativt kan du bruke en D/A konverter med ekstra innganger og volumkontroll.

De høyttalerne som kommer nærmest å være en komplett løsning er AVI Neutron 2.1. Med sine ekstra innganger, volum og inngangsvelger kan denne løsningen erstatte et helt stereoanlegg. Derfor er det litt synd at AVI ikke har ”tatt den helt ut” med fullaktive høyttalere. Til AVIs forsvar hadde nok dette gjort pakka enda dyrere. Når man ser på prislappen er det likevel tydelig at AVI-løsningen gir svært mye for pengene, og takket være de digitale inngangene kan de i mange tilfeller være enklere å oppnå god lyd enn med Dynaudioene.
Dynaudio Focus 110A har likevel det største potensialet lydmessig sett, men det er altså ikke likegyldig hva slags lydkilde du kobler dem til. For full uttelling anbefaler vi en god stereo forforsterker eller D/A konverter med volumkontroll. Om du for eksempel spanderer 10.000 kroner på en Hegel HD20 DAC kan du ha et fenomenalt hi-fi oppsett til relativt fornuftig pris.

I den rimelige enden er det Elac AM 150 som stikker seg ut. Dette er rett og slett en fenomenalt god høyttaler som på enkelte områder låter naturstridig godt i forhold til prisen! Den kan gjøre underverker med en rimelig lydkilde som Sonos eller Airport Express, men vi er ikke fremmed for ideen om å prøve fem stykk i hjemmekinoen heller…

Også i denne testen:

5 aktive høyttalere

Dynaudio MC15

Luksus til laptop'en

Dynaudio MC15 er en kompakt minimonitor som er spesielt beregnet til å bruke på skrivebordet. Og det som kanskje virker som overkill kan passe midt i blinken for andre… Det dreier seg nemlig om ekte hi-fi rundt PC-skjermen. Men mangelen på digitalinnganger gjør en separat D/A-konverter nødvendig.

Behagelig lydkarakter Stram og taktfast bassgjengivelse
Begrenset lydnivå Mangler digitalinngang Best til skrivebord eller små rom
Les hele testen

Elac AM 150

Full pakke!

AM 150 fra Elac er en av testens rimeligste, men bak den lave prislappen skjuler det seg en fullaktiv høyttaler av forbausende god kvalitet. Fraværet av dypbass kompenseres med fint engasjement i den øvre delen av bassen. AM 150 passer utmerket til pop og rock. Pluss for digital inngang.

Fyldig, bassrik og musikalsk Gode tilkoblinger
Ingenting til denne prisen!
Les hele testen

Dynaudio Focus 110A

Proffmonitor i stua!

Dynaudio har levert aktive studiomonitorer til proffbruk i årevis, og derfor er det ingen overraskelse at utgaven til hjemmebruk låter meget bra. Mellomtonen er varm og deilig, og diskanten superfin. En fyldig, kontrollert bass som er noe av det råeste vi har hørt fra høyttalere på denne størrelsen!

Krystallklar, åpen lyd Dyp og kontrollert bass
Kun analoge innganger Litt ”snill” lyd
Les hele testen

AVI Neutron Five 2.1

Alt i ett

AVI-løsningen er en komplett pakke som utnytter mange, om ikke alle fordelene ved aktive høyttalere. Takket være den innebygde D/A konverteren med fjernkontroll kan du koble pakka rett til en lydkilde og oppnå utmerket lyd uten behov for noe ekstra utstyr.

Fleksible tilkoblingsmuligheter Godt samspill mellom subwoofer og satellitt
Kun passive høyttalere Mangler litt oppløsning og åpenhet
Les hele testen

Scansonic s5

Budsjettalternativet

For deg som vil ha aktive stereohøyttalere uten å tømme lommeboka er Scansonic S5 et prisgunstig alternativ. S5 mangler raffinementet til de dyrere høyttalerne, og er ikke noe vi vil anbefale til kritisk musikklytting, men til bakgrunnsmusikk eller anlegg nummer to gjør de en helt grei jobb.

Fyldig og fin mellomtone Enkel å sette opp
Noe sus ved lavt volum
Les hele testen

Waterfall Audio Serio/HF1

Lettplassert vellyd

For deg som vil ha et lite og lettplassert system er Waterfall Serio absolutt verdt å sjekke ut. De små høyttalerne egner seg bedre til små rom eller nærfeltslytting fremfor store stuer, men så lenge de er i sitt rette element spiller de utmerket, med flott mellomtone og beintøff bass.

God mellomtone Fyldig taktfast bass
Litt slanke i overgangen mellom subwoofer og høyttalere
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi trodde de var dyrere

De låter like godt som de ser ut

Trådløs retrohøyttaler

Sier ikke noe forstyrrende

Bærbart retro-blinkskudd

Topplyd på budsjett

Spilledåsen

Trådløse gullpokaler

Er dette Samsungs «Sonos-killer»?

Klassens beste kompakthøyttaler

Stor lyd – men vi savner noe

Vi tester rimelige lydplanker

Scroll to Top