Search
Generic filters

: AVI Neutron Five 2.1

Alt i ett

AVI-løsningen er en komplett pakke som utnytter mange, om ikke alle fordelene ved aktive høyttalere. Takket være den innebygde D/A konverteren med fjernkontroll kan du koble pakka rett til en lydkilde og oppnå utmerket lyd uten behov for noe ekstra utstyr.

Lyd & Bilde mener

Fleksible tilkoblingsmuligheter Godt samspill mellom subwoofer og satellitt
Kun passive høyttalere Mangler litt oppløsning og åpenhet
Neutron Five høyttalere

 • 1” diskant
 • 5” bass/mellomtone
 • 87 dB følsomhet
 • 8 Ohm impedans

AVI subwoofer

 • 10” bass
 • 3 x 100 watt forsterker
 • 30-120Hz frekvensområde
 • 1 analog + LFE
 • 4 optisk/1 coax digital inn
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 16000 kr

Engelske AVI er en av pionerene innen aktive digitale høyttalere til hjemmebruk. Etter å ha levert svært gode stereoforsterkere i en årrekke skiftet de for noen år siden over til å lage høyttalere med innebygd forsterker og D/A konverter. Resultatet var den første ADM9 modellen som vi testet i 2008. Siden den gang har AVI videreutviklet konseptet og lansert dette 2.1 systemet med aktiv subwoofer og passive toveis høyttalere, som drives av forsterkere i subwooferen.

Tilkobling
Med AVI-høyttalerne har du mange forskjellige tilkoblingsmuligheter. Anlegget er utstyrt med både analoge og digitale innganger, og kommer med egen fjernkontroll som har separat volumregulering for sub/sat. Her kan du også veksle mellom ulike lydkilder.

Lydkvalitet
Den innebygde DAC-en i AVI-suben gjør en veldig god jobb. Vi sammenlignet den optiske digitalinngangen direkte med en Musical Fidelity M1DAC (5.000 kr) via de analoge inngangene, og opplevde at lydkvaliteten mellom de to var overraskende lik. Digitale enheter som Sonos låter så fint via digitalinngangen at vi ikke ser noe behov for separat DAC.

AVI-løsningen byr på et virkelig stort og fyldig lydbilde. Her er det ordentlig kropp i stemmene, og bassen går både dypere og føles fastere enn HF1 suben fra Waterfall. Spesielt på akustisk musikk og visesang føler vi at vi får langt bedre utbytte med AVI.

Den kompakte subwooferen er tydeligvis giret mer mot å være musikalsk enn å være brautete hjemmekinosub. Den følger bassgangene lekende lett og har dessuten fin punch oppover i den øvre enden av dypbassen. Synthbassen fra Propellerheads slår oss ettertrykkelig i mellomgulvet, men alt har en grense: Selv om suben tåler mer juling enn Waterfall-suben, må vi fortsatt være litt forsiktige med lydstyrken for at suben ikke skal gå over i forvrengning. Den relativt kompakte suben fungerer utmerket til små rom, men om du skal spille høyt i et stort rom kan det være på sin plass med en ekstra bass. Begrensningen med AVI-systemet ligger i de passive Neutron-høyttalerne. De låter veldig behagelig, avslappet og varmt, men vi savner litt oppløsning og presisjon i toppen. Det er tydelig at de innebygde forsterkerne fungerer meget bra, men vi skulle gjerne hatt aktiv deling av mellomtone/diskant slik et par av de konkurrerende løsningene og AVIs egen fullaktive monitor ADM9.1 gjør. Dette kan høres ved at mellomtonen er litt mer tilslørt, og oppløsningen i diskanten føles noe redusert sammenlignet med Dynaudio Focus 110A.

Konklusjon
AVI-løsningen er en komplett pakke som utnytter mange, om ikke alle fordelene ved aktive høyttalere. Takket være den innebygde D/A konverteren med fjernkontroll kan du koble pakka rett til en lydkilde og oppnå utmerket lyd uten behov for noe ekstra utstyr. Ulempen er den litt mer komplekse todelte løsningen, og det faktum at hovedhøyttalerne er av den vanlige passive varianten. Vi har ikke hørt de nye, fullaktive ADM9T høyttalerne, men det spørs om de ikke kan være en enda mer optimal løsning lydmessig sett.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev.
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Oppsummering

  Artig med aktivt!

  Erfaringen fra testen er at de aktive høyttalerne låter svært bra i forhold til den kompakte størrelsen, og i mange tilfeller gir mer for pengene enn passive høyttalere.

  Dynaudio MC15

  Luksus til laptop'en

  Dynaudio MC15 er en kompakt minimonitor som er spesielt beregnet til å bruke på skrivebordet. Og det som kanskje virker som overkill kan passe midt i blinken for andre… Det dreier seg nemlig om ekte hi-fi rundt PC-skjermen. Men mangelen på digitalinnganger gjør en separat D/A-konverter nødvendig.

  Elac AM 150

  Full pakke!

  AM 150 fra Elac er en av testens rimeligste, men bak den lave prislappen skjuler det seg en fullaktiv høyttaler av forbausende god kvalitet. Fraværet av dypbass kompenseres med fint engasjement i den øvre delen av bassen. AM 150 passer utmerket til pop og rock. Pluss for digital inngang.

  Dynaudio Focus 110A

  Proffmonitor i stua!

  Dynaudio har levert aktive studiomonitorer til proffbruk i årevis, og derfor er det ingen overraskelse at utgaven til hjemmebruk låter meget bra. Mellomtonen er varm og deilig, og diskanten superfin. En fyldig, kontrollert bass som er noe av det råeste vi har hørt fra høyttalere på denne størrelsen!

  Scansonic s5

  Budsjettalternativet

  For deg som vil ha aktive stereohøyttalere uten å tømme lommeboka er Scansonic S5 et prisgunstig alternativ. S5 mangler raffinementet til de dyrere høyttalerne, og er ikke noe vi vil anbefale til kritisk musikklytting, men til bakgrunnsmusikk eller anlegg nummer to gjør de en helt grei jobb.

  Waterfall Audio Serio/HF1

  Lettplassert vellyd

  For deg som vil ha et lite og lettplassert system er Waterfall Serio absolutt verdt å sjekke ut. De små høyttalerne egner seg bedre til små rom eller nærfeltslytting fremfor store stuer, men så lenge de er i sitt rette element spiller de utmerket, med flott mellomtone og beintøff bass.

  Les også

  Den nyeste iMac-en er den beste stasjonære Mac-en for mange, tross en ikke uvesentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?
  Her er testen av Canon EOS R5, det første kameraet med 8K-video. Et tveegget sverd, viser det seg.
  Acer ConceptD CP7 er en fantastisk skjerm på alle måter. Men det er ikke alle funksjoner du trenger.
  Elipsons Legacy-høyttalere både ser ut og låter dyrere enn de er. Hvis du bryr deg mer om nobel eksklusivitet enn tung rock.
  Mercedes EQC byr på en støysvak, silkemyk og ultra-komfortabel kjøreopplevelse. Det eneste som bryter stillheten, er det saftige lydanlegget fra Burmester!
  Den velspillende Pro-Ject X2 er platespilleren man skal velge i denne prisklassen.