Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Bluesound Pulse Soundbar+, Pulse Sub+ og 2 x Pulse Flex 2i

God lyd, med begrensninger

Bluesound lager alltid vellydende produkter. Men med systemet rundt Pulse Soundbar+ savner vi noe viktig.

Skrevet av / 28.03.23 - 09:00
Bluesound Pulse Soundbar+, Pulse Sub+ og 2 x Pulse Flex 2i
Geir Gråbein Nordby

Vi har alltid vært glade i Bluesound, som har noen av de beste strømmeproduktene i sin klasse, og dessuten brukergrensesnittet BluOS. Som har mange likheter med Sonos, og her får du også støtte for AirPlay 2 og Roon.

Bluesound Pulse Soundbar+

Den første utgaven av Bluesound Pulse Soundbar kom allerede i 2016, og vi likte den svært godt. Siden har den blitt oppdatert to ganger, og heter nå Pulse Soundbar+. Om du ønsker støtte for lydformatet Dolby Atmos, er det denne du må ha. Som kommer i enten svart eller hvitt.

Bluesound Pulse Flex 2i
Et par Pulse Flex 2i kan brukes som trådløse bakhøyttalere med Pulse Soundbar+, eller alene som et par vanlige trådløshøyttalere. Foto: Bluesound

Ingen Atmos topphøyttalere

Pulse Soundbar+ har derimot ingen separate topphøyttalere for Atmos-innhold, men belager seg på ren prosessering i DSP-en. Dette har vi blandede erfaringer med, men vi er spent på hvordan Bluesound har løst det. Det skal også nevnes at den ikke støtter DTS i noen form.

Lydplanken er ganske høy, og kan ikke legges ned. Derfor anbefaler vi veggmontering for denne, da den ellers vil dekke til nedre del av TV-bildet. I det minste må TV-en veggmonteres, så kan lydplanken stå på et bord under. Veggfeste følger heldigvis med.

Bluesound Pulse Soundbar Plus Sub lifestyle 7
Foto: Bluesound

Sub og bak: Pulse Sub og Pulse Flex 2i

Ønsker du å bygge ut Pulse Soundbar+ med trådløs subwoofer og bakhøyttalere, og dermed også doble prisen, kan du det.

Pulse Sub er en meget kompakt subwoofer med et 8-tommers basselement i bunnen. Den kan plasseres både loddrett og vannrett, og kan for eksempel skyves under en (høy) sofa. Pulse Flex 2i er et par kompakte trådløshøyttalere, som kan brukes alene, eller fungere som bakhøyttalere sammen med Pulse Soundbar+.

Bluesound Pulse Sub plus horisontal- scaled
Den kompakte Bluesound Pulse Sub kan for eksempel plasseres horisontalt, for å gli under en sofa eller en seng. Foto: Bluesound

Tilkobling

Selve lydplanken er enkel å sette opp i appen. Øvrige høyttalere må kobles til én etter én, gjennom et eget direkte nettverk, og deretter ledes over på hjemmenettverket. En tidkrevende prosess, hvor vi dessuten måtte forsøke flere ganger.

Når alle høyttalerne er klare til å grupperes sammen, må du i appen sette riktig avstand mellom hver høyttaler og sitteposisjonen. Dette kan ikke finjusteres etterpå, da må høyttalerne i stedet brytes opp i appen, og deretter pares sammen igjen. Knotete.

Første gang vi koblet til systemet, var bakhøyttalerne ikke synkrone med resten av anlegget. Etterklangen bak oss ble servert før den direkte lyden forfra, og eneste måte å fikse det på var å løse opp anlegget og gruppere det på nytt. Stabiliteten kunne altså vært bedre.

bluesound pulse soundbar plus BLACK
Foto: Bluesound

Lydkvaliteten

Musikk fra Tidal låter heldigvis veldig bra gjennom lydplanken sammen med subwooferen. Selv om det ikke er det største lydbildet i klassen, gjengis hvert instrument med en naturlig bunnklang og en oppløsning som vitner om ekte hi-fi.

Den gode klangen gagner også filmgjengivelsen. Med store, rene dialoger og tydelig diksjon – uten at det i det hele tatt låter spisst og hardt. Lyden føles både kraftig og autoritær, og den kompakte suben gjør mer ut av seg enn dens kompakte mål tilsier. Nå har den riktignok ikke samme tyngde og aggresjon som JBL Bar 1300 og Sony SA-SW5, når skuddsalvene smeller løs på Intet nytt fra Vestfronten, og biler som smeller i veggene på Netflix-serien F1: Drive to Survive har også satt dypere spor etter seg enn her. Men Bluesound-suben har likevel gode all-round-egenskaper, og låter for eksempel mye bedre enn den som følger med LG S95QR.

Begrenset Dolby Atmos

Bakhøyttalerne gjør jobben, men kunne godt hatt kontroll lenger nedover i frekvensområdet. Det blir litt smått bak der, når man skal føle seg som fortapt i en skog med vind som rasler i trærne rundt oss. At verken lydplanken eller bakhøyttalerne har topphøyttalere til Dolby Atmos-lydspor, gjør dessuten at vi aldri føler den boblen av lyd rundt oss, som vi føler med de andre oppsettene i testen.

Lydbildet på film og musikk i surround blir derfor litt snevrere enn ønsket. I en tid når lydplanker stadig klarer å tegne opp et større lydbilde, føler vi nå at Bluesound ligger litt bakpå i utviklingen.

Bluesound Pulse Soundbar Plus white lifestyle- scaled
Foto: Bluesound

Konklusjon

Bluesound Pulse Soundbar+ er en god lydplanke, som spiller med en naturlig lydgjengivelse både på musikk og film. Sammen med den trådløse subwooferen Pulse Sub+ blir også bassnivået godt ivaretatt, selv om pakken ikke er klasseledende på slagkraft.

Med de trådløse høyttalerne Pulse Flex 2i trekkes lyden også rundt oss. Det blir mer av alt. Likevel. Uten separate Atmos-høyttalerkanaler får man ikke noe særlig inntrykk av lyd fra oven på slikt innhold, selv om DSP-en forsøker å trikse det til. Det er ikke helt godt nok i 2023, synes vi. Videre er ikke systemet blant de mest stabile når det er sammenkoblet i et flerkanals hjemmekinoanlegg. Til slutt savner vi romkalibrering.

Samlet sett synes vi derfor dette anlegget føles noe utdatert.

Karakter
Bluesound Pulse Soundbar+, Pulse Sub+ og 2 x Pulse Flex 2i
High End

Lyd & Bilde mener

Veldig naturlig og fin lyd. Dialogene i mellomtonen låter glimrende, og bassen er tonalt god. Subwooferen mangler krutt, bakhøyttalerne er vanskelig å synkronisere riktig i tid i forhold til resten. Uten topphøyttalere er det veldig begrenset med Dolby Atmos-effekt. Ingen romkalibrering.

Også i denne testen:

6 high-end lydplanker

LG S95QR

Prøv igjen, LG

Den ser meget heftig ut på papiret. Men LG S95QR faller igjennom når det teller som mest.

Omringende surroundlyd, også i høyden. Enkelt å bruke. Romkorreksjon.
Lyden mangler oppløsning, spesielt i diskanten. Pulserende støy fra subwooferen ved lave lydsignaler. Subwooferen er ikke kontrollert nok, og man hører tydelig hvor den står plassert.
Les hele testen

Sennheiser Ambeo Soundbar Plus og Ambeo Sub

Overbeviser uten bakhøyttalere

Sennheiser hevder deres Ambeo Soundbar Plus ikke trenger bakhøyttalere for å omringe deg med lyd. Og det stemmer, faktisk.

Meget stort og omsluttende lydbilde, selv uten bakhøyttalere. Klar, åpen og dynamisk lyd. Automatisk romkalibrering.
Litt tam subwoofer. Kan ikke bygges ut med bakhøyttalere.
Les hele testen

JBL Bar 1300

Knallbra kinolyd til prisen

JBL Bar 1300 er den billigste lydplanken i testen, men det stopper den ikke fra å levere særdeles potent og hardtslående hjemmekino-lyd.

JBL server et stort og dynamisk lydbilde med heftig dypbass og overbevisende surroundeffekt. Pluss for gode tilkoblingsmuligheter og helt trådløse bakhøyttalere.
Avhengig av om bakhøyttalerne er plugget i eller ei, kan lydplanken bli relativt plasskrevende.
Les hele testen

Sony HT-A7000 + SR-SA5 + SW-SA5

Surroundlyd fra øverste hylle

Denne potente pakkeløsningen fra Sony fungerer glimrende til både filmlyd og musikk.

Sony leverer et stort og luftig surround-lydbilde med klar stemmegjengivelse. Høyttalerne kan spille høyt og rent med en saftig dynamikk i bassen.
Prisen er høy, og den brede lydplanken krever sin plass.
Les hele testen

Sonos Arc + Era 300 + Sub (Gen 3)

Endelig, Sonos!

Med Sonos Arc, Sub og de nye Era 300 høyttalerne i surroundkanalene bak, er det duket for en imponerende stor, livaktig og omsluttende lyd. Sirkelen er sluttet!

Sonos-oppsettet omringer oss med tettpakket og detaljert surroundlyd. Bakhøyttalerne skaper et massivt surround-lydbilde som henger bra sammen med lydplanke og sub.
Med kraftige bakhøyttalere blir prislappen høy, og lydplanken mangler støtte for lydformatet DTS:X.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Garanterer god stemning på sommerfestene

Focal-lyd i Tesla: Så enkelt – så bra!

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Endelig virkelig trådløse

Engasjement og spilleglede i bøttevis

Sublim musikkformidler i slengbukser fra 70-tallet

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne høyttaleren

Høyttalere du bare kan drømme om

Slankere – og mildere

Setter fyr på festen

Sony ULT Field 1: Bærbar høyttaler med saftig bass

Scroll to Top