Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Loewe klang bar3 mr

Imponerende bass!

Testens «joker» er denne lydplanken fra Loewe, som leverer imponerende fyldig lyd. Med klang bar3 kan du faktisk overleve uten subwoofer.

Skrevet av / 19.09.23 - 09:00
Loewe klang bar3 mr
Audun Hage

Den tyske TV-produsenten Loewe har ligget lavt i terrenget en stund, men i år gjør fabrikken fra Kronach «comeback» i anledning deres 100-års jubileum, med en rekke påkostede TV-er og lydprodukter. Et av disse er klang bar3, den mellomste av tre lydplanker fra Loewe.

Les også Luksuriøs OLED-TV fra Loewe Loewe iconic er en av de lekreste TV-ene vi har sett, før vi en gang har skrudd den på.

Loewe klang bar3 mr

Klang bar3 er blant de mer kompakte i testen. Kvalitetsinntrykket er positivt, og når vi tar lydplanken nærmere i betraktning kan vi se at den har to toppmonterte høyttalere i tillegg til de frontmonterte. Høydekanaler til Atmos, tenker du sikkert. Men neida, faktisk er det snakk om basselementer!

Loewe-planken er en ganske konvensjonell 3.1 lydplanke. Den støtter både Dolby Atmos og DTS:X, men da i form av lydprosessering og uten dedikerte topphøyttalere. Loewe har i stedet valgt å montere to dedikerte basselementer på toppen, og til sammen syv front-elementer som deler på oppgaven med å gjengi venstre, høyre og senterkanalen.

Loewe hevder at den ekstra bassløsningen gjør at klang bar3 kan klare seg fint uten ekstern subwoofer. Vi tok dem på ordet, og valgte å teste denne modellen helt frittstående, slik den kommer i esken. Men de som ønsker 5.1 surround kan utvide med separate bakhøyttalere, subwoofer, og sågar ekstra fronthøyttalere.

Foto: Loewe

Oppsett og brukervennlighet

Loewe klang bar3 er lett å sette opp via appen myLoewe, som veileder oss gjennom første gangs oppsett. Denne appen kan også benyttes som guide når du vil legge til bakhøyttalere og subwoofer i systemet. Ellers foregår betjeningen smertefritt via medfølgende fjernkontroll, eller med TV-ens fjernkontroll.

Lydplanken kommer med tre HDMI-tilkoblinger, hvor den ene støtter eARC lydretur direkte fra TV-en. De to ekstra inngangene kan benyttes til eksterne videokilder, hvorpå videosignalene sendes videre til TV-skjermen.

Blant de trådløse mulighetene finner vi blant andre Airplay 2, Bluetooth og Chromecast så vel som Spotify. Men klang bar3 har også DTS Play-fi, med mulighet til å utvide med flere trådløse høyttalere.

Klang bar3 har gode tilkoblingsmuligheter, inkludert også ekstra linjeutganger for surround, som du kan koble direkte til en forsterker eller aktive høyttalere om du ønsker. Smart og originalt! (Foto: Loewe)

Lydkvalitet

Loewe er ikke den første produsenten som skryter av at deres høyttaler kan klare seg uten ekstra pustehjelp i bassområdet, men her er det faktisk litt hold i påstandene: Loewe klang bar3 serverer en stor, kraftfull lydgjengivelse når Mission Impossible: Fallout ruller over skjermen.

Stemmegjengivelsen er sterk og klar, og låter mer behagelig og naturlig enn den litt spisse dialogen fra Yamaha. Lydbildet er stort og bredt, med en tyngde i basstonene som gjør at vi umiddelbart nikker anerkjennende.

– Det er utmerket og fyldig bass her for størrelsen, bemerker Audun. Geir er enig: – Her er det faktisk brukbar bassgjengivelse, selv uten subwoofer.

La gå, bassen fra Loewe er naturligvis ikke dyp eller kraftig nok til å riste gulvplankene ordentlig slik en subwoofer kan gjøre. Men kvaliteten på det hørbare bassområdet er god, med fin fylde til både musikk og lydeffekter. Vi kan også skru opp lydstyrken til et «underholdende» nivå uten at høyttalerne låter presset.

Klang bar 3 har en jevn og fin klangbalanse som også gjør en god jobb med musikk. Stereo-lydbildet er bredt og detaljert, selv om det merkes at noen konkurrenter – spesielt Sony, har enda mer detaljer og luft i toppen.

Loewe gir også en grei illusjon av surroundlyd fra sidene, men når det kommer til lyd bakfra og ovenfra, låter det ikke like overbevisende. Klang bar3 kan ikke helt måle seg surroundlyden fra Sennheiser Ambeo, og langt mindre konkurrentene fra Sony og Samsung med ekstra surroundhøyttalere, naturligvis.

Du kan naturligvis velge å utvide Loewe-planken også, og med et sett bakhøyttalere fra Klang-serien vil man garantert oppnå et enda mer helstøpt lydbilde. Det finnes også en subwoofer tilgjengelig for den som vil ha kraftigere og dypere bass. Men dette vil også gjøre systemet en god del dyrere.

Klang bar3 kan også inngå i et større 5.1 system med høyttalerne i Klang-familien. (Foto: Loewe)

Hvem passer den til?

Klang bar3 henvender seg til de som allerede eier en Loewe TV og ønsker en lydløsning som står i stil. Den følger for øvrig med i pakken når du velger en Loewe iconic TV. Designmessig er dette en fin match til produsentens egne TV-modeller, og kan dessuten inngå i større Loewe surround og multirom-oppsett.

Når det er sagt, vil den også passe utmerket til andre TV-merker, og til deg som ønsker en frittstående lydplanke med fyldig lyd, og som av ulike grunner ikke ønsker en separat subwoofer.

Foto: Loewe)

Konklusjon

Vi var på forhånd litt spente på hvordan den kompakte Loewe-planken ville prestere lydmessig, men ble faktisk positivt overrasket. Klang bar3 leverer en overbevisende lydgjengivelse. Prisen kan virke litt stiv for en lydplanke uten ekstra høyttalere eller sub, men Klang bar3 kvitterer med et stort og bredt lydbilde og en bass som er imponerende for størrelsen. Den passer utmerket for Loewe TV-eiere, men også andre bør låne øre til denne tyske høyttaleren.

Karakter
Loewe klang bar3 mr
Premium

Lyd & Bilde mener

Loewe klang bar3 mr har et meget stort, bredt og fyldig surround-lydbilde, selv uten ekstra subwoofer og bakhøyttalere. En kompakt og potent lydplankeløsning. Loewe-planken må klare seg uten toppmonterte høydekanaler.

Også i denne testen:

5 premium lydplanker høsten 2023

Yamaha True X 50A (SR-X50A)

Bestått

Yamahas lydplanke er en fryd for øyet, og låter helt greit.

Flott utseende, lett å bruke, gjør lite negativt ut av seg.
Ingen display. Mangler engasjement og dynamikk.
Les hele testen

Sony HT-A5000

Sony leverer varene

Sony HT-A5000 er en glimrende, velspillende og lett anvendelig lydplanke med et bredt spekter av finesser.

Sony HT-A5000 tegner opp et stort og tydelig lydbilde med overbevisende surroundeffekt, og kan spille høyt uten tegn til besvær.
Det industrielle utseendet er kanskje ikke det mest stuevennlige.
Les hele testen

Sennheiser Ambeo Soundbar Mini

Sennheiser har krympet planken

Den kompakte Ambeo Soundbar Mini passer elegant inn overalt, men her er kvaliteten likevel i høysetet.

Veldig naturlig og klar lyd. Automatisk romkalibrering.
Atmos er kun softwarestyrt, uten topphøyttalere. Kan ikke bygges ut med bakhøyttalere. Forsiktig dynamikk.
Les hele testen

Samsung HW-Q995C

Kinosjefen!

Når det kommer til å levere engasjerende filmlyd, er Samsungs toppmodell HW-Q995C rett verktøy til jobben.

Samsung HW-Q995C er en kraftig lydplanke som leverer et stort, presist og engasjerende lydbilde med saftig lydtrykk og dyp bass.
Samsung-planken er ikke spesielt pen å se på med sitt kantete utseende, og tar relativt stor plass på TV-benken.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Focal-lyd i Tesla: Så enkelt – så bra!

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Endelig virkelig trådløse

Engasjement og spilleglede i bøttevis

Sublim musikkformidler i slengbukser fra 70-tallet

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne høyttaleren

Høyttalere du bare kan drømme om

Slankere – og mildere

Setter fyr på festen

Sony ULT Field 1: Bærbar høyttaler med saftig bass

Nostalgi i praktisk pakke

Scroll to Top