Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Loewe iconic i.65

Ikonisk luksus-TV

Loewe iconic er en av de lekreste TV-ene vi har sett, før vi en gang har skrudd den på.

Skrevet av / 05.09.23 - 09:00
Loewe iconic i.65
Audun Hage

Loewe er et merkenavn som mange kresne TV-kjøpere har et langt og varmt forhold til. Den tyske produsenten er kjent for kreativ design og høy kvalitet, og nevnes gjerne i samme åndedrag som Bang & Olufsen. Etter å ha ligget lavt i terrenget noen år, er de nå tilbake med en eksklusiv linje TV- og lydprodukter som produseres i hjemlandet. Flaggskipmodellen heter Loewe iconic og vi har testet den største, iconic i.65!

 

Loewe iconic kommer komplett med gulvsokkel og innebygd høyttalerløsning. Selve OLED-panelet er hentet fra LG Display, men derifra har Loewe gjort jobben med å integrere det hele med sitt eget lydsystem, og fjernkontroll, alt i en særdeles lekker innpakning.

Loewe-skjermen gir et mektig visuelt inntrykk, før man i det hele tatt har skrudd den på. (Foto: Loewe)

Loewe iconic

Vi har hatt mange design-TV-er på testbenken oppigjennom årene, men denne fra Loewe er noe for seg selv. Den slanke OLED-skjermen står på en tung og solid gulvsokkel laget i materialet Syno-Stone. Den leveres i mørk grå eller hvit, og har en særdeles flott overflatefinish.

Sokkelen har også en hylle på innsiden, som gir rom for en lydplanke – i dette tilfellet Loewes egen klang bar3 mr – skjult bak lydtransparente stoffdeksler. Her vil det eventuelt også være rom for å snike inn annen elektronikk. En liten kabelstrømpe på baksiden sørger for å holde ledningene samlet.

Loewe-skjermen gir et solid kvalitetsinntrykk etterhvert som vi pakker den opp og skrur den sammen. OLED-panelet hviler lett tilbakelent i sokkelen og skrus inn fra baksiden.

Designen virker smart og gjennomtenkt, og det slår oss at dette like gjerne er noe Apple kunne ha klekket ut, om de noen gang skulle begi seg ut i TV-verdenen på ordentlig. Kanskje folkene fra Cupertino burde legge et besøk til Kronach, Tyskland?

iconic pure white video still v2 Loewe_iconic_4K_video_still_9 Loewe_iconic_4K_video_still_4
<
>
Syno-Stone er en type komposittstein, som blant annet brukes til kjøkkenbenker. Det produseres av firmaet Anders GmbH, som ligger i nærheten av Loewe-fabrikken i Kronach. (Foto: Loewe)

Brukervennlighet og finesser

Loewe-skjermen skiller seg også ut på betjeningen: Den tyske produsenten har nemlig ikke valgt Google eller WebOS som operativsystem, slik mange av konkurrentene gjør. I stedet kommer iconic lastet med VIDAA, som er et brukergrensesnitt vi kjenner fra kinesiske Hisense.

Loewe har imidlertid sørget for å tilpasse systemet for egen bruk, og med en egen, mer nedtonet design på menyene. Brukergrensesnittet byr på velkjente strømmetjenester som Apple TV+, Amazon, Disney+, Netflix og Youtube. App-utvalget kan ikke helt sammenlignes med det brede repertoaret til Samsung, Google eller LG-baserte systemer, men dekker noe av det viktigste.

Tilkoblingsmulighetene er forsåvidt greie, med blant andre fire HDMI innganger, der den ene brukes til lydplanken. Men: disse er av den eldre 2.0b typen, begrenset oppad til 4K/60Hz.

Man vil derfor ikke kunne bruke den høyeste bildefrekvensen på spill fra f.eks Xbox Series X. Iconic i.65 støtter imidlertid videoformater som Dolby Vision HDR, i tillegg til Dolby Atmos og DTS:X på lydsiden.

Bildepanelet er som nevnt hentet fra LG Display, men selve sammensettingen av TV-skjerm og elektronikk gjøres på Loewe-fabrikken i Kronach. Dette i motsetning til B&O, som henter hele TV-delen direkte fra LG Electronics og dessuten bruker LGs WebOS grensesnitt.

Loewe hevder også at de har gjort seg ekstra flid med bildekvaliteten. TV-en kommer ferdig kalibrert fra fabrikk, hvor det angivelig brukes ekstra tid på hvert individuelle eksemplar for å få bildegjengivelsen så presis som mulig.

Bildekvalitet

Så hvor god er den? Med et LG OLED-panel skapes det selvfølgelig visse forventninger, og bildet ser umiddelbart riktig så flott ut.

Loewe iconic i.65 leverer et kontrastrikt bilde, som ser både skarpt og lekkert ut «opp av esken». Med strømmetjenester som Netflix og Disney+, kan vi fråtse i lekre filmer og serier med 4K HDR-kvalitet, som ser glassklare og livaktige ut via Loewe-skjermen. Det glimrende svartnivået gir en suveren dybde i mørke scener.

Iconic gjør også en god jobb med eldre serier og filmer i 1080p-kvalitet, med god oppskalering og glatte bevegelser De mange undermenyene gir god anledning til å leke seg med bildejusteringer og ulike bildemodus. Dette er absolutt en habil skjerm til allround TV-bruk.

Men, så må det skytes inn, at med det brede utvalget av OLED-skjermer vi har i dag, kreves det mye for å skille seg ut! Et par runder med lysmåler og kalibreringsprogrammet Calman, viser at Loewe iconic leverer ganske ordinære ytelser på kontrast, lysstyrke og fargekorrekthet.

Lysstyrken ble målt til cirka 540 nits i et 10% vindu (140 i 100%) i HDR filmmodus. Det er som forventet for et helt vanlig LG OLED-panel, men ligger et godt stykke unna lysstyrken vi har oppnådd med den seneste generasjonen fra LG, spesielt toppmodellen OLED G3 med MLA-teknikk. For ikke å glemme Samsungs QD-OLED toppmodell S95C.

Delta-verdiene for gråskala og fargegjengivelse viser også at det er mye å hente med en manuell kalibrering. I og med at Loewe TV-ene angivelig kommer ferdig kalibrerte fra fabrikk, hadde vi faktisk forventet enda mer korrekte målinger.

Vi kan ellers skyte inn at selve sokkelen faktisk gjør en positiv forskjell, om ikke på selve bildekvaliteten, så i hvert fall på bildeopplevelsen. Langt de fleste TV-skjermer i dag står på en tynn sentral sokkel eller små kantmonterte føtter. Loewe-skjermen byr derimot på noen linjer som går mer i ett med bildet, og føles behagelig å hvile øynene på. Man må imidlertid være klar over at den tilbakelente skjermen gir et bilde som vinkles litt oppover, i motsetning til en rettstilt eller veggmontert TV, for eksempel.

Alt i alt leverer Loewe iconic en fin bildeopplevelse, men det hadde selvfølgelig vært moro å se denne modellen med et oppdatert MLA OLED-panel og litt friskere lysstyrke.

Lydkvalitet

Loewe-skjermen kan også skryte av noen potente innebygde høyttalere. Skjønt, vi snakker egentlig ikke om integrerte, fastmonterte høyttalere som sådan, men faktisk en separat lydplanke. Nærmere bestemt en Loewe klang bar3 mr. En slik følger med i pakken når du bestiller en iconic i.65.

Hyllen på innsiden er skreddersydd for Loewe-planken, og stoffdekslene sørger for at de mange høyttalerelementene har fritt leide. Lydplanken byr på 3.1 kanaler og hele 360 watt, og støtter både Dolby Atmos og DTS:X surroundlyd.

Loewe-planken er definitivt et av TV-ens sterke sider. Den har en distinkt, sterk og klar stemmegjengivelse. Lyden har en fyldig klangbalanse, med bra trøkk i musikk og lydeffekter. Lydbildet er stort, bredt og helstøpt, og står i stil med det solide designuttrykket. Og skulle du få lyst, er det også mulig å utvide til 5.1 med separat trådløs subwoofer og bakhøyttalere.

La gå – lyden av iconic kan ikke helt måle seg med det kolossale lydbildet eller oppgraderingsmulighetene til en Beosound Theatre, til eksempel, men da ligger også prisen i en annen liga.

Les også Vi tester B&Os råeste lydplanke Beosound Theatre er definitivt noe av det råeste vi har både sett og hørt, innen kategorien lydplanker. Men det koster!

Konklusjon

Loewe har vært litt anonyme på TV-fronten de siste årene, men med iconic i.65 gjør de «comeback» med en imponerende TV-løsning. TV-en fremstår smart, elegant og gjennomtenkt, med et designuttrykk som vil gjøre mange av konkurrentene misunnelige. Den stilrene sokkelen gjør at Loewe iconic skiller seg visuelt fra andre TV-er. De tekniske ytelsene på bilde og lyd er ikke direkte banebrytende, men holder bra nivå. Alt i alt synes vi Loewe treffer bra med en sofistikert alt-i-ett løsning – men du må naturligvis være villig til å betale for det.

Karakter
Loewe iconic i.65
High End

Lyd & Bilde mener

Loewe iconic har en lekker design med god brukervennlighet og glimrende innebygd lyd. Smaker det, så koster det: Loewe iconic er ingen billig TV, og den tekniske ytelsen på bildekvalitet er generelt god, men ikke direkte grensesprengende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Stor test av billige 55-tommere

OLED-TV på billigsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Lyd & Bilde
Scroll to Top