TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

TEST Samsung Galaxy Buds Pro

Samsungs ørepropper utfordrer Airpods Pro

Med samme finesser som Apples ørepropper er de like låst til Samsungs egne mobiler.

forfatter
Publisert 11.02.21 - 12:00
Karakter
Samsung Galaxy Buds Pro
L&B mener
Veldig enkle å bruke med Samsung-mobiler. Solid kvalitet. Fyldig lyd med bra separasjon.
Avanserte finesser fungerer bare med nyere Samsung-mobiler. Støydempingen bruker mye strøm . Ikke så smarte touch-kontroller.
Spesifikasjoner

Type: In-ear, helt trådlöøs
Tilkobling: Bluetooth 5.0 (SBC, AAC, Samsung Scalable Codec)
Element: 11 mm + 6,5 mm diskant
Aktiv støydemping: Ja
Tetthet: IPX7 (vanntett)
Batteritid: 6 timer (15 timer ekstra i etuiet)
Stemmestyring: Samsung Bixby
App: Galaxy Wearable
Vekt: 6,3 gram/stk
Web: samsung.no

Veil. pris 2490Pr. 11.02.21 Produktside

For to år sidan kom Galaxy Buds, de første helt trådløse øreproppene fra Samsung som vi syntes låt bra. De fikk en oppfølger i fjor i form av Galaxy Buds Live, som ikke holdt mål. Heldigvis viste det seg at de var en parentes og at de ekte etterfølgerne til Buds selvsagt heter Samsung Galaxy Buds Pro. De er forbedret på nesten alle måter med blant annet flere av finessene vi kjenner fra Apple Airpods Pro.

Les også De ”alle” vil ha Folk lar seg ikke avskrekke av en merkelig design, når de flokker rundt Apples AirPods. Og Pro-utgaven er bedre enn noensinne, på alle måter.
Galaxy Buds Galaxy Buds Live Galaxy Buds Pro Apple Airpods Pro
Kodek AAC AAC, Samsung Scalable AAC, Samsung Scalable AAC
Element 6 mm 12 mm 11 mm + 6,5 mm ?
Støydemping Nei ”Ja” Ja Ja
Batteritid
6 h 6 h 8 h 5 h
Batteritid etui 7 h 15 h 20 h 24 h
Vanntett IPX2 IPX2 IPX7 IPX4
Vekt 10 gram 5,6 gram 6,3 gram 5,4 gram

 

Proppene leveres i etuiet som ikke bare beskytter dem i lommen, men nesten tredobler batteritiden, fra proppenes ellers utmerkede batteritid. Det er ikke noe problem å få dem på plass i øret og de sitter godt selv etter et par timers lytting. De ramler ikke ut under normal bruk, men bør neppe brukes til løping selv om de er mer enn godt beskyttet mot svette.

Samsung-proppene er mer komfortable enn de ser ut. (Foto: Samsung)

Oppkoblingen går smidig for seg med nyere Samsung-mobiler, hvor proppene dukker upp på skjermen så fort man åpner etuiet og da er det bare å trykke på tilkobling. I Galaxy Wearable-appen kan man velge hva som skal skje når man holder fingeren på touchkontrollen, selv om det ikke finns så mange valg. Her finner man også ”finn mine ørepropper” som bruker Samsung Smartthings for å søke. Samt muligheten for å velge mellom normal lytting, aktiv støydemping eller medhør, som dog er smidigare å styre med en widget på hjemskjermen.

Ladeetuiet gir ytterligere 20 timers batteritid. (Foto: Samsung)

Buds Pro har også avanserte funksjoner som 360-lyd, mulighet for å synke mikrofonene med mobilen, samt sømløs bytte mellom mobil og nettbrett. Dessverre funker alt dette bare med de aller nyeste Galaxy S-modellene. Vi opplevde også at den oppgitte batteritiden med støydempingen på, var vel optimistisk.

Hvorfor kunne man ikke klemme inn både batteristatus og knappar i samme widget? (Foto: L&B)

Under pandemien har vi naturligvis ikke kunnet teste støydempingen på fly, men måtte nøye oss med bussen. Og der lykkes de virkelig godt med å stenge ute både bussens brumming, trafikkstøy og høyrøstede passasjerer. Det ble tilstrekkelig stille, og deilig å kunne senke volumet musikken og samtidig høre alt. De er dog ikke helt i Airpods Pro-klassen. Medhør slipper igjennom lyden, men alt får en metallisk klang som ikke er helt behagelig. Men bare for å få hørt annonseringen fra høyttalerne, funker det bra.

Mange finesser, men flere av dem fungerer bare om du har en Samsung-mobil (Foto: L&B)

At Buds Pro låter bedre enn både Buds og Buds Live kommer ikke som noen overraskelse. De to elementene gjør det lettere å skille instrumentene i kompleks musikk, og symbaler drukner ikke av basstrommen. Derimot er diskanten litt spiss. Bassen er dog dyptpløyende og fyldig, og gjør listemusikken medrivende. Men de lykkes ikke helt med å gjenskape lydlandskapet i sanger som Björks Hunter.

Avansert lydteknikk for både elementer og mikrofoner (Foto: Samsung)

Konklusjon

Med Galaxy Buds Pro utfordrer Samsung Apples Airpods Pro og lykkes med de fleste finessene, selv om de, akkurat som Airpods Pro, bare funker på egne mobiler. Lydkvaliteten er bedre enn på tidligere forsøk og i det hele tatt er den riktig god. Men i denne prisklassen utfordres de også av Sennheiser Momentum True Wireless 2, og her må de se seg slått. Veier vi funksjoner, passform, robusthet og betjening, er det likevel vanskelig å gi dem noe annet enn en meget solid anbefaling.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sjekk de lekre hodetelefonene! Merk deg navnet YH-5000SE. Yamahas mest ambisiøse flaggskip blant hodetelefoner.
Ingenting bør låte slik Ingen bass, ingen trådløs lading, ingen støydemping. Lyden fra ingenting er ikke imponerende.
… koste hva det koste vil Mark Levinson lager ikke billige ting, og de har ikke tenkt å begynne nå. Med sine første trådløse, støykansellerende hodetelefoner. Men hvor bra er de?
Hør mer av omgivelsene med disse øreproppene Mange er veldig opptatt av lyddemping i sine ørepropper. Men noen ganger er det smart å slippe omgivelsene inn. Creative Sensemore Air går lenger enn de fleste.
Skiller seg ut I denne sammenhengen tunge og store sportspropper som leverer både komfort og lyd.
Forbasket bra fra Focal Focal Bathys er et "må ha"-produkt med lydkvalitet i særklasse, fantastisk komfort og glimrende støykansellering.
Følg Lyd & Bilde