Enkelte av oss lo inni oss, andre høyt, da Apple lanserte sine første AirPods. Mikrofonene som stakk ut av hver sin ørepropp ble sammenlignet med både bommulspinner og elektriske tannbørster. Likevel visste vi alle at de kom til å bli en stor suksess, ikke minst fordi de for engangs skyld var billigere enn konkurransen. Og at de eksterne mikrofonene hadde en stor fordel på samtalekvalitet.
Det som var mindre sikkert, var hvordan øreproppene skulle slå an blant ungdommen. Ingen frykt der heller, går du i nærheten av en hvilken som helst videregående skole eller ungdomsskole, ser du de hvite pinnene overalt.
Forbedringspotensial
Likevel er det ikke tvil om at AirPods-ene hadde forbedringspotensial. Den mest åpenbare er på lydkvalitet. De harde pluggene forsegler rett og slett ikke øregangen på samme måte som silikonputer, og det første som lider er dermed bassresponsen.
Nye funksjoner
AirPods Pro har endelig fått de sårt trengte silikonputene, og tåler vann og svette. Dessuten har man lært av erkerivalen Sony, og bevæpnet proppene med aktiv støydemping. Mikrofonene er nå dessuten litt kortere, for et mer strømlinjeformet utseende.
Om støydemping
Støydempingen funker godt mot lavfrekvent støy men slipper mer høyfrekvente lyder gjennom. Det gjør de godt egnet til å filtrere ut motorbrumming fra fly og annet, mens støy fra en kafé ikke dempes like effektivt. Proppene har også det Apple kaller Lydfremheving. Da forsterkes i stedet lyder utenfra, praktisk når du vil høre hva andre sier til deg.
Trådløs rekkevidde
For øvrig er rekkevidden på AirPods Pro glimrende, blant klassens aller beste. Vi kunne gå over 50 meter ute i friluft, før vi fikk plagsomme dropouts. Meget bra.
Passform og brukervennlighet
Pro-modellen sitter mye bedre i ørene enn standardvarianten. De forsegler nå øret skikkelig, som er mer behagelig og tilrettelegger for bedre lyd.
Tilkobling mot iPhone skjer som før meget enkelt, ved å føre proppene inntil telefonen. Snasent. Man kan for øvrig også finne bortkomne AirPods med iPhone-appen Hvor Er.
Funksjonaliteten er grei. Trykk diverse ganger for å manøvrere gjennom låter og besvare samtaler. Trykk og hold for å svitsje mellom støydemping og Lydfremheving. Vil du derimot skru av funksjonen helt, må dette gjøres på din iPhone, ved å langpresse volumkontrollen.
Funksjoner som må gjøres på mobilen, får du ikke gjort med Android. Det finnes nemlig ingen Android-app. Du kan heller ikke dele lyden med et annet par AirPods, hvis for eksempel to venner vil se film sammen. Det kan derimot iPhone-brukere gjøre.
«Null» lydforsinkelse
AirPods Pro støtter ikke aptX, i kjent Apple-stil er det AAC som gjelder. Likevel er det ikke et snev av lydforsinkelse å spore. Verken når jeg ser Netflix eller når jeg spiller. Imponerende!
Lydkvalitet
Hva lyden angår, ble jeg positivt overrasket. Pianotangenter har en flott snert, og alle instrumenter står klart frem. Bassen er balansert og fin, og rytmene på Ariana Grandes Bad To You har en flott snert mens stemmene til både Ariana og gjesteartister er tydelige.
Øreproppene har en kraftig forsterkning i øvre mellomtone (2 kHz). Spesielt når man spiller høyt blir det vel aggressivt, men det høres også ved lavt lydnivå. Derimot er kan det være en fordel om du snakker mye i telefonen, da mottakeren låter meget klart og tydelig.
Med støyreduksjonen aktivert får musikken en loudness-følelse, med fyldigere bass. Det kan være en fordel, da det balanserer ut noe av den krassheten i toppen. Bassanslagene blir også noe tregere, men totalt sett synes jeg det blir bedre.
Konklusjon
Apple AirPods Pro er en stor forbedring med silikonputer fremfor den enklere modellens harde ørepropper. Det gir mye bedre lyd, spesielt i bassområdet. Støyreduksjon er også meget kjekt å ha.
Bruken sammen med en iPhone er sømløs, du kan påkalle Siri uten å trykke inn noen knapp, og dæven for en trådløs rekkevidde!
Musikken gjengis klart og tydelig, med en naturlig klang. Det vil si, bortsett fra at det er litt hardt høyt oppe i mellomtoneområdet.
Også i denne testen:
Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro
Vi elsker disse
Trådløs rekkevidde i toppklasse, en herlig passform – og helt rå lyd!
B&O Beoplay E8 2.0
De mest luksuriøse
Få kan matche B&O på luksusfølelse. Det samme gjelder for den nye utgaven av E8. Men prisen er stiv, og de har noen mangler.
Sony WF-1000XM3
Referansen holder mål
Sonys propper er vår referanse. Med de fleste av kvalitetene fra de fullvoksne støydempende hodetelefonene, men i et kabelfritt miniformat.
Supra Nero-TX
Et vanvittig godt kjøp
At helt trådløse ørepropper til under tusenlappen skulle være så bra, hadde vi ikke trodd.
RHA TrueConnect
Engasjerende premiumfølelse
RHA har laget et par vellykkede ørepropper, som tåler vann og er stabile i drift
Audio Technica ATH-CKR7TW
Nei, takk
Proppene fra Audio-Technica låter bra nok, men har noen skavanker som konkurrentene har funnet ut av.
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser