Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

TEST: Marshall Motif A.N.C. – Marshall-lyd med god støydemping

Marshall Motif A.N.C.

De små Marshall Motif A.N.C, er et av de beste kjøpene i prisklassen, med både god støydemping, og fet lyd.

Skrevet av / 25.10.21 - 10:00
Marshall Motif A.N.C. – Marshall-lyd med god støydemping
Lasse Svendsen

For ikke lenge siden testet vi Marshalls første ekte trådløse ørepropper, og var begeistret for lyden, men savnet støydemping. De nye Motif A.N.C. har begge deler, altså et lydbilde som egner spesielt til pop, rock og hip hop, som man forventer av Marshall, men her får man også god støydemping.

Motif-proppene legger seg godt under Sonys WF-1000XM4 i pris, og har Bose QuietComfort Earbuds og Jabra Elite 7 Pro, som sine nærmeste konkurrenter. For ikke å snakke om Apples AirPods Pro, som koster det samme. Men Motif-proppene lyder bedre enn Apples, og de har bedre støydemping enn AirPods Pro.

Det skyldes blant annet at Marshall-proppene sitter bedre, hvertfall i mine ører. Det er lettere å få en tilpasning i øret som gir den mest optimale lyden.

En rask sammenligning med Jaybird Vista 2, som har fordelen av en silikonbøyle på innsiden, og derfor er særs komfortabel, gikk i Marshall favør. De er også bedre på støydemping enn Vista 2, og knuser en av våre favoritter – KEF Mu3 – på både komfort og støydemping.

Sony WF-1000XM4 er fremdeles referansen på støydemping, og Marshall-proppene demper ikke ulike lyder like effektivt, men fungerte meget godt i flykabinen. Hvor både annonseringen fra kabinpersonalet, og flystøyen, ble behagelig dempet.

Marshall-proppene er sprutsikre – IPX5 – og tåler godt en regnskyll, og leveres med silikonpropper i small, medium og large, og den obligatoriske Marshall-kassen. Etuiet som inneholder ytterligere 15,5 timers batteritid, i tillegg til de 4,5 timene proppene spiller, med støydempingen aktivert.

Etuiet kan lades fra en USB-port via den medfølgende USB-C-kabalen, men de støtter også trådløs lading fra en ladeplate.

Det kompakte etuiet får enkelt plass i lommen.
Foto: Lasse Svendsen

Passform og brukervennlighet

Som med så mange andre trådløse Marshall-hodetelefoner, støttes også Motif i Marshall-appen. Her kan man velge mellom flere eq-innstillinger, rock, tale, pop, hip-hop, electronic og Marshalls egen forhåndsinnstilling. Legg merke til at hverken jazz eller klassisk, er forhåndsinnstilt.

I appen kan man også regulere støydempingen, og graden av medhør fra mikrofonene på utsiden. Den berøringsfølsomme flaten på siden av proppene, kan slås av, eller brukes til å så av og på støydemping, velge Eq eller stemmeassistent.

Rekkevidden er super. Det går helt fint å vandre rundt i huset med mobilen liggende igjen, og talekvaliteten på mobilsamtaler er godkjent. Dessverre er kvaliteten fra lyden på samtalene inn i øreproppene, omtrent som å stå i et rom med døren lukket og prøve å holde en samtale med noen på utsiden.

IMG_7127 IMG_7126 IMG_7125
<
>

Lydkvalitet

Etter testen av Marshall Mode II, så jeg frem til å teste Motif, og jeg ble ikke skuffet. Den klassiske Marshall-lyden er der fremdeles. Selv om den er blitt bedre balansert og mer polert enn på tidligere modeller.

I likhet med Mode II, er Motif på sitt beste når man spiller pop, rock, hip-hop, elektronika, eller tungmetall, men jeg måtte teste på jazz og klassisk også. Tross at det knapt er det første man assosierer med Marshall.

Øreproppene kom fra det med æren i behold. Klangen fra Keith Jarrett og Charlie Hadens samspill, ga meg både dybde i klaverklangen og fyldige toner fra kontrabassen. De klarte seg til og med bra på Verdis Requiem, og selv om jeg har hørt flere nyanser og bedre klangdybde i stemmen til Luciano Pavarotti, manglet det ikke noe å innlevelse og engasjement, i måten musikken ble gjengitt på.

Klassisk musikk er kanskje ikke livretten til Marshall-proppene, men de kommer fra det med hederlig resultat.
Foto: Lasse Svendsen

Det ble mer fart i sakene da Doyle Bramhall II og Eric Clapton gikk løs på Everything You Need. Som i likhet med Steely Dans Black Cow, lød svært overbevisende. Med skikkelig glød i mellomtonen, og fet bass kombinert med god dynamisk kontrast, kom rytmen i musikken godt frem i lydbildet. Som godt kunne hatt litt bedre oppløsning og raffinement, men da tror jeg Marshall må finne et enda bedre element enn dette.

Konklusjon

Marshall Motif A.N.C, er et velkomment alternativ til de etablerte øreproppene med støydemping. De spiller jevnt over utmerket, spesielt når spillelisten er full av musikk som kommer til sin rett når gjengivelsen av bass, perkusjon, og gitarer er drivere i lydbildet. Men de klarer seg fint også på klassisk, tro det eller ei. Støydempingen er bedre enn jeg hadde håpet på, og selv om lydkvaliteten på tale er svakere enn vi liker, er Motif lett å anbefale. I likhet med Mode II, klarer de å bringer fram gliset og de løfter musikkopplevelsen mange hakk sammenlignet med budsjettpropper. Mer kan man ikke forlange til prisen.

Les også Rocka ørepropper med skikkelig fet bass Det er Marshall Mode II man skal ha hvis man elsker at det trøkker litt i ørene når man ller musikk. Høyt, selvsagt.

 

Karakter
Marshall Motif A.N.C. – Marshall-lyd med god støydemping
Premium

Lyd & Bilde mener

Stort, fyldig og dynamisk lydbilde med god balanse og fet bass. Kompakte, sprutsikre og sitter godt i øret. God støydemping. Mye for pengene. Lyden fra samtalepartnere er elendig, og lyden på musikk mangler litt på oppløsning og raffinement sammenlignet med de aller beste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Yamaha faller igjennom

Best lyd for pengene

Kjøp heller forgjengeren

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Lyd & Bilde
Scroll to Top