TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST Technics EAH-AZ40

De beste budsjettproppene

Technics EAH-AZ40 gjør så mye riktig, at man kan lure på hvorfor man skal bruke mer penger.

forfatter
Publisert 18.05.22 - 09:00
Karakter
Technics EAH-AZ40
L&B mener
Klar og god lyd rett ut av esken. Tapte propper finnes igjen med appen. God passform, meget små og lette ørepropper. Sidetone under samtaler.
Litt tynn mellomtone ut av esken (fikses med EQ).
Spesifikasjoner
 • Type: Helt trådløse ørepropper
 • Bluetooth: 5.2
 • Multipoint: Ja
 • Støykansellering / omgivelseslyd: Nei / Ja
 • Vanntett: IPX4 (kun proppene)
 • Kodeker: AAC, SBC
 • Batteri: 7,5 t + 17,5 t fra etui
 • Vekt: 2 x 5 g + 30 g etui
 • Lading: USB-C
 • Hurtiglading: 15 min lading = 1,5 t spilling
 • Web: technics.com
Veil. pris 1.549Pr. 18.05.22 Produktside

Innenfor trådløse ørepropper og hodetelefoner har ikke Technics et like stort navn som Sony, Bose og Sennheiser. Det er likevel en disiplin Panasonics premiummerke har vist å ta på blodig alvor. Både med toppmodellen blant trådløse ørepropper, AZ70W, og deretter de rimeligere, men nesten like gode AZ60. Begge imponerte oss. Klarer innstegsmodellen å gjøre det like skarpt?

Technics EAH AZ40 7 scaled 1
Foto: Technics

Med de rimeligere EAH-AZ40 har Technics fjernet aktiv støykansellering. Derimot er omgivelseslyd på plass, og dessuten funksjonen «Find headphones». Som lar deg finne igjen gjenglemte ørepropper med både GPS- og Bluetooth-sporing i appen.

Under samtaler kan du justere mengden støydemping mellom Normal og Strong, og sidetone lar deg høre din egen stemme gjennom. Med omgivelseslyd kan du velge mellom hele frekvensregisteret (Transparent) eller et snevrere frekvensområde hvor stemmer stort sett befinner seg (Attention). Jeg liker best Transparent, spesielt foran tastaturet, da klikkingen ellers blir høylytt, med en rar klang.

Technics EAH AZ40 2 scaled 1
Foto: Technics

Lyden av Technics EAH-AZ40

Med øreputer i fire ulike størrelser bør de fleste kunne finne noen som passer. I mine ører passer de som sitter på (M) helt fint. Og jeg elsker hvor små og snertne både proppene og etuiet er!

Lyden av Technics-proppene er veldig god rett ut av esken. Det eneste jeg savner er litt mer mellomtone, da stemmer og instrumenter kan trekke seg noe inn i lydbildet. Ikke mye, men nok til at jeg vil dra opp mellomtonen litt i EQ-innstillingene. Det er en 5-bånds equaliser i appen, og jeg drar opp 1 kHz med rundt 5 dB.

Les også Fabelaktig Technics Technics utstråler selvsikkerhet med EAH-AZ60.
Technics EAH-AZ60

Technics-proppene har en mindre nasal stemmegjengivelse enn Soundcore Liberty 3 Pro, og dessuten mykere og luftigere cymbaler. Stemmen til Jack Harlow på den smidige raplåta First Class står klart frem, samtidig er bassrytmene saftigere enn med Shure Aonic Free. AZ40 har også en mer nøytral spillestil enn Sennheiser CX Plus, men uten at det går utover engasjementet. Av de to kan det godt hende jeg ville valgt AZ40, ikke minst på grunn av en bedre EQ.

I det hele tatt gir EAH-AZ40 forbasket god lyd for pengene, og selv om de er billigst i denne testen og mangler støykansellering, liker vi dem også best.

Technics AZ40 Graabein Technics AZ40 lifestyle 3
<
>
Små, sitter bra og har glimrende lydkvalitet. What's not to like? Foto: Audun Hage

Også i denne testen:

Shure Aonic Free

Nesten studiolyd

Når Shure skal lage de beste trådløse øreproppene de klarer, så synes det ikke minst på størrelsen.

Sannferdig lyd, nesten som studiomonitorer. Meget god samtalelyd.
Store ørepropper og enormt ladeetui. Aktiv støykansellering mangler (men den mekaniske støydempingen er god). Lyden kunne vært mer engasjerende.

Audio-Technica ATH-CKS50TW

Ryddig forsøk fra Audio-Technica

Dette er kanskje de mest komplette trådløse øreproppene fra Audio-Technica vi har testet.

God lyd etter justering i EQ. Finn igjen tapte propper med appen. Aktiv støykansellering. God passform.
For spiss mellomtone ut av esken. Aktivering av EQ skrur ned lyden, og reduserer maksimalt lydnivå til litt over normalt lyttenivå.

Anker Soundcore Liberty 3 Pro

Premium til budsjettpris

Anker Soundcore Liberty 3 Pro har det meste man kan ønske seg, inkludert støydemping. Her får du mye for pengene!

God lyd, som kan bli enda bedre med EQ. Snertent etui, velfungerende støydemping og tilpasset passform. Pluss for trådløs lading og LDAC-kodek.
Lyttetesten hjalp ikke journalisten noe særlig. Litt slanke og nasale sangstemmer.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Følg Lyd & Bilde